може и да е писано но аз не намерих нищо.мой роднина си е дошъл от германия с неговата кола и иска да я продаде тук.някой знаели каква е процедурата в такива случаи.
mod edit: dobrinb
Закупуване на автомобил в България с немски номера-как
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а с документите и немските номера.в КАТ ли се оставят или собственика си ги връща в немскоAdnan написа:Прави се договор за покупко продажба но не съм сигурен дали трябва да е на немски или на БГ. С този договор човека продавач се оправя в ДЕ а ти в Кат.
Не ви трябва нотариус. Аз предишния голф го взех с договор писан на ръка от името на 2'рия собственик и нямаше никакви печати.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tatenceto написа:а с документите и немските номера.в КАТ ли се оставят или собственика си ги връща в немскоAdnan написа:Прави се договор за покупко продажба но не съм сигурен дали трябва да е на немски или на БГ. С този договор човека продавач се оправя в ДЕ а ти в Кат.
Не ви трябва нотариус. Аз предишния голф го взех с договор писан на ръка от името на 2'рия собственик и нямаше никакви печати.
В кат мисля се интересуват от историята на автомобила.
В големия талон пише кой е текущия собственик, и с него трябва да има договор!
Задължително ТУФ от немско. Абе вземи всички документи с теб в кат на мене после ми върнаха всичко без копието договора.
А за собственика само мисля договора му върши работа заедно с номерата.
- DarkRider
- Автомобил:
- Двигател:
Правите договор между продавач и купувач - той е нужен само на купувача в БГ за да може да регистрира колата след това. Документите на колата + немските номера по принцип ги изискват в КАТ доколкото знам, но ще трябва да се разберете там с тях, защото номерата ще трябват на твоя познат после в Германия за да може да си отрегистрира колата там. Документите не съм сигурен дали ще му трябват там, но може да им направите копия за всеки случай.
Мисля че в общи линии е това. Единственото, за което трябва да внимавате е дали твоя познат след това ще може да отрегистрира колата в Германия. Най-добре е да се обади там да питам какво е нужно, защото моята информация за номерата може да е вече стара...
Успех!
Мисля че в общи линии е това. Единственото, за което трябва да внимавате е дали твоя познат след това ще може да отрегистрира колата в Германия. Най-добре е да се обади там да питам какво е нужно, защото моята информация за номерата може да е вече стара...
Успех!
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zoran написа:Значи аз купих кола преди 3-4год с немски номера от познат от Германия.
Трябва ти покупко-продажбен договор, номерата остават в КАТ, ще трябва да дадеш документите от регистрацията от КАТ при превод-легализация и да му ги дадеш да я отпише в Германия колата.
на моя човек са му казали в немско ,че трябва да си върне номерата,договор че я е продал и копие - доколкото разбрах на талона или пък оригиналите

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
питах в КАТ,и ми казаха че се прави договор между продавач и куповач .взимат всички документи и ги пращали по служебен път.а ония в немско си искат номера и документите.та ако се стигне до сделка ще пиша.благодаря на колегите за отговорите.Zoran написа:Немските номера няма как да ги варне в немско, в КАТ се унищожават!
tatenceto написа:питах в КАТ,и ми казаха че се прави договор между продавач и куповач .взимат всички документи и ги пращали по служебен път.а ония в немско си искат номера и документите.та ако се стигне до сделка ще пиша.благодаря на колегите за отговорите.Zoran написа:Немските номера няма как да ги варне в немско, в КАТ се унищожават!
Така както са ти казали от КАТ ми се струва, че ще имаш доста главоболия, именно с тях.
При условие, че закупуваш автомобила от собственика, който се намира в България е необходимо да се сключи договор за покупко-продажба на МПС. Сделката задължително се изповядва пред нотариус.
На теб са ти необходими екземпляр от договора, големия и малкия талон на автомобила. Двата талона задължително ги превеждаш някъде където правят преводи и легализации. Като ги преведат задължително оригинала и превода трябва да за закачени и подпечатани.
Правиш си копие на документите и с тях в двумесечен срок след закупуване на автомобила ще го регистрираш в данъчното.
След закупуването на автомобила отиваш в КАТ и с всички документи които имаш го регистрираш. Старите талони заедно с превода към тях остават в КАТ и на тяхно място ти дават новите талони. Германския номер остава в КАТ и те ще се оправят с него-или ще го срежат на две или ще го върнат в Германия.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”