пичове не ни трябва бензин вече....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

пичове не ни трябва бензин вече....

Мнениеот nii » Пет 02 сеп 2005 9:03

извинявамс е че е на руски ама не ми се превежда рано сутрин...
взето от www.internetka.net

На этой неделе в Японии прошла презентация экспериментального автомобиля Mitsubishi Lancer Evolution MIEV, оснащенного электрической силовой установкой. Ее особенностью является то, что здесь используются четыре электромотора, расположенных непосредственно в колесных осях, суммарная мощность которых составляет порядка 300 лошадиных сил. Кроме того, эти электромоторы соединены с центральным компьютером и системой интеллектуального полного привода, позволяющей осуществлять управление каждым колесом в отдельности.

В движение электромоторы приводятся мощным блоком литий-ионных элементов питания, распложенных под полом автомобиля. На одной "зарядке" батарей автомобиль может проехать до 250 километров со скоростью 180 километров в час, а запас энергии может пополняться во время торможения "двигателем". Испытания новинки прошли в прошлые выходные на японском острове Шикоку, где прошло ралли Shikoku EV Rally, которое организуется специально для автомобилей на альтернативных источниках питания.
Изображение

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 02 сеп 2005 9:07

Абе то и тока поскъпна!!!!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 02 сеп 2005 9:28

Те сега като затворят и АЕЦ-а....трябва да измислят нещо по-евтино като за нас...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 02 сеп 2005 9:58

Добре звучи, но колко ли време се зареждат батериите?! Ако трябват 10-ина часа :roll:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 02 сеп 2005 10:11

Айде нема нужда от таквоз чудо,то пълно с електроника,представям си кво е капризно,ще тряа всеки ден с мултицета го чоплиш...па мое и тока те прибие....аааа не,по добре бензинец,скъпо,рядко но сигурно :D

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 02 сеп 2005 10:33

абе глупости бе, литиевите батерии се зареждат за 2-3 часа, а тока нема те удари споко.
то и на бензинец мое се позапалиш лекинко ако не внимаваш!
ти ми дай на мене тва Мицубиши, пък аз ше се оправа с енергото за тока....

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 02 сеп 2005 11:45

Преди време бях пуснал тема за електрически автомобили (дори беше анкета).
Там бях сложил адрес на електрически автомобили които могат да се карат поне 250 километра че и повече с едно презареждане.
Ускорението беше умопомрачително и разцепваше секви бензинови "резачки". Естествено при такъв режим на каране максимано изминатите километри намаляват.

Вниманието към темата беше почти никакво, да не говорим че от изказалите се в нея, не повече от 5% си направиха труда да погледнат характеристиките на колите.

Най-тъжното беше, че дори имаше мнения от рода на "абе аз не го ли чувам как реве, ръмжи и трещи не го признавам за кола".

За съжаление при сегашната нагласа на хората още дълги години ще си караме автомобили тип "парен локомотив с леки изменения" и ще пълним джобовете на арабите, а те с парите ще си финансират тероризма.

В заключение ще кажа, че не е луд този който яде баницата, а този дето му я дава.

Потребителски аватар
borkoyanchev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borkoyanchev » Пет 02 сеп 2005 11:53

Много са скъпи още иначе с удоволствие бих си купил нещо такова, а за зареждането ми е интересно дали не може да се зарежда от слънчеви панели?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 02 сеп 2005 12:13

Аз пък не бих си заменил двг-то с няколко километра кабели,може и да съм консервативен но като гледам и слушам как работи ми става кеф,има живот в него и душа.Лично мнение.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 сеп 2005 12:16

rmk написа:За съжаление при сегашната нагласа на хората още дълги години ще си караме автомобили тип "парен локомотив с леки изменения" и ще пълним джобовете на арабите, а те с парите ще си финансират тероризма.

В заключение ще кажа, че не е луд този който яде баницата, а този дето му я дава.

това ми хареса 8)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 02 сеп 2005 12:21

Maks написа:Аз пък не бих си заменил двг-то с няколко километра кабели,може и да съм консервативен но като гледам и слушам как работи ми става кеф,има живот в него и душа.Лично мнение.

За такива като теб не е проблем да се пусне звук, имитиращ двигател. Дори ще можеш да си избираш програми като: "Ferrari F50", "Lamborghini Murcielagio", "Mitsubishi Evo XXX", или "Trabant 601s" :lol: :lol: :lol: Двигателите на новите коли и сега са си с капаци, нищо не се вижда от тях, така че разлика голяма няма да има :wink:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 02 сеп 2005 15:54

Е тогава ще знам чее менте,ама знае ли човек мое па да ми ареса.

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Нед 04 сеп 2005 16:07

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Нед 04 сеп 2005 22:51

То си е много хубава оферта това, но някаква цена има ли, че нещо си мисля, че ще е жестока :)

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Пон 05 сеп 2005 11:22

В Германия от година и нещо се движат градски автобуси с ел.мотори захранвани от водородни клетки :!:
С едно зареждане изминават около 250 км ,максималната им скорост е 70км/ч....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”