Колеги внимавайте - ОГРОМЕН ТРАП, КАТ, Протокол, Община

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Колеги внимавайте - ОГРОМЕН ТРАП, КАТ, Протокол, Община

Мнениеот astragt » Чет 08 май 2008 8:46

Наистина е огромен, намира се на спускането на Житница при ляв завой към Овча Купел /кръстовището при италянеца/ аз съм минус за сега 1 гума. Задната още не съм я свалял да видя, но предната ми замина. Ако някой има Вредщайн Спорттрак 2 195/50/15 да се обажда, че вече не ги произвеждали /заменени от Спорттрак 3/ и ако не намеря ще трябва да инвестирам в минимум 2.
Ум не ми го побира как може да оставят такава огромна дупка, която гаранция не е от вчера :(
И това се случи тръгвайки от светофара, още бях на първа и пъплех зад един рейс, от който не видях дупката. Ами ако карах по-бързо, кой знае какви щяха да са щетите....
Зимата пък хвърлих една зимна от дупките на околовръстното.....
150лв. лятна гума + 150лв. зимна гума + ххх лв. в загубено време /за нерви да не говорим/ = на няколко винетки и годишен данък МПС
Ебати пародията!!
mod edit: Varbona

Последна промяна от astragt на Пет 09 май 2008 10:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 08 май 2008 8:50

Друже трябвало е да останеш там и да викнеш КАТ.Вчера чух че ако дупката не е обозначена със знак има вариант да осъдиш общината :wink:.Иначе искрено ти съчувствам за случилото се и благодаря за предупреждението :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 08 май 2008 8:54

Да ако има щета викаш кат съставят протолкол и с него при застрахователя.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 08 май 2008 8:56

veritas написа:Друже трябвало е да останеш там и да викнеш КАТ.Вчера чух че ако дупката не е обозначена със знак има вариант да осъдиш общината :wink:.Иначе искрено ти съчувствам за случилото се и благодаря за предупреждението :wink:

ами то не пречи да се върна днес /гаранция няма да са я оправили/ и да се паркирам до дупката, гумата още ми е на джантата с балон колкото яйце. Джантата още незнам дали е крива, а волана ми седи в дясно /може би е мръднала и предницата , в най-добрия случай/ , но ми казаха, че за каското ми трябва фактурата за гумите, а аз още немога да намеря къде съм я затрил.....

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 08 май 2008 8:57

maiz написа:Да ако има щета викаш кат съставят протолкол и с него при застрахователя.

..а акт?
Пишат ли или?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 08 май 2008 9:00

пишат.
за несъобразена скорост... най тъпото оправдание.
само че аз бих се заял че скоростта си трябваше да я съобразя с ... какво? с обозначената дупка? откъде мога да знам че там ще има яма за да си съобразя скоростта?
карай се с куките до последно! щом не е обозначена-не си ти тоя дето трябва да съобразява скорост, щом си карал със скоростта определена по правилник! :evil:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 08 май 2008 9:02

vaskoto1 написа:пишат.
само че аз бих се заял че скоростта си трябваше да я съобразя с ... какво? с обозначената дупка? откъде мога да знам че там ще има яма за да си съобразя скоростта?
карай се с куките до последно! щом не е обозначена-не си ти тоя дето трябва да съобразява скорост, щом си карал със скоростта определена по правилник! :evil:

Да и каква скорост при тръгване на първа :) хаха дали съм карал и с 8км/ч.
Вчера точно си търгнах от при теб Васе и се нахендрих в този кратер...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 08 май 2008 9:07

astragt написа:
vaskoto1 написа:пишат.

Да и каква скорост при тръгване на първа :) хаха дали съм карал и с 8км/ч.
Вчера точно си търгнах от при теб Васе и се нахендрих в този кратер...
куките мрънкят :wink: като дадеш някой лв се оправеят нещата! или се разправяш с тях до дупка :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 май 2008 9:13

де да беше само там кратер...преди час тръгнах по работа и на улицата една голяма дупка .... от далеко помислих че е шахта защото беше влязал половин ПВЦ стол в нея....като минах от близо имаше едно паве на половина отхапано :shock някой бая се е мушнал в нея...кофтито е че след дъждовете стават невидими тези дупки...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 08 май 2008 9:18

Сега е момента да се запознаеш с Рачков и Василев. Те ще им разкажат играта :wink:

Изображение

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 08 май 2008 11:24

Stefan написа:Сега е момента да се запознаеш с Рачков и Василев. Те ще им разкажат играта :wink:

Изображение

Ако вземат да правят репортажи за дупките...трябва да са по 24 часа на ден :twisted: Има хляб за цяла ТВ само от това. Искам някоя ТВ да направи предаване в което да опишат какви са правата ни след щета от дупка.....да знаят хората.

P.s Пу за мене русата !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 08 май 2008 11:46

С "Господарите на ефира" е добър вариант, ще получи добра популярност въпроса и ако се направи хубав коментар за правата на потърпевшите и зададат неудобните въпроси към институциите и лицата отговорни за това, смятам ще има ефект. Особенно, ако започнат след това масово предявяване на искове за нанесени щети към съответните общини, защото нещата опират до парата.

Погледни колега и писаното в тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= обърни внимаие на поста на vasstop.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 08 май 2008 11:55

тая дупка точно на светофара е мамамта си джаса :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 08 май 2008 12:45

Нека намерят отговор на въпроса: Кой е този "Мухъл", който задължава хората да си купуват Винетки, а не си оправя дупките. Нека го покажат, за да го види цяла България :motz:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 08 май 2008 13:00

Stefan написа:Нека намерят отговор на въпроса: Кой е този "Мухъл", който задължава хората да си купуват Винетки, а не си оправя дупките. Нека го покажат, за да го види цяла България :motz:

Те не са безизвестни братко http://www.rta.government.bg/n_uredba/nvt.html , но този скапан стикер е условие за преминаване по републиканските пътища на Република България, за чието състояние(независимо, че са пооправени) има още какво да се желае :a boi de . За другите пътища :dummy: общините.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”