Какъв КОШМАР преживях през празничните дни ... ;-(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
IIM
Автомобил:
Двигател:

Какъв КОШМАР преживях през празничните дни ... ;-(

Мнениеот IIM » Вто 06 май 2008 17:41

И така колеги, ето какво преживях през празничните дни:
нали съм си маняк харесах си едни джанти за мойта хубавица от Габрово. Джантите 17'' със страхотни гуми 215х40х17 направо върха - без драскотина и забележка. Парите им много добри, а и те не отстъпват. Та качваме се с жената в колата и отиваме в Габрово. Пича беше много точен - ако някой търси гуми и джанти ще дам координати. Слагам ги на колата, защото съм нетърпеливко и хайде на разхотка - Етъра, околностите, манастирите и т.н. Всичко е супер - е времето малко гадно, ама като вали ние влезем някъде докато спре и така. Прибирам се Русе и познайте ... нашите СМОТАНЯЦИ на международният път направили едната лента за движение двупосочна. Забили едни колове, едни чували с пясък, абе АБУРИГЕНСКА работа. Дъжда яко вали, но аз си карам, нали съм си в колата и изведнъж ... драаааан - точно на стеснението колата ми попада в дупка-а-а-а-а ! Като казвам дупка имайте предвид кратер - половин метър широк и 42 см. дълбок!!! Направо не е за вярване! Спирам веднага и какво да видя - двете нови джанти и двете гуми от дясната страна заминали. РЕВЯХ - вярвайте ми РЕВЯХ! Обадих се на застрахователите - ония ми викат протокол от КАТ. Звъня на кухите лейки - след 20 мин. идва патрулкта и познайте какво следва - ХА-А-А ми вика полицая, че къде има тука дупка?! Тя не се вижда от водата! И след малко се чува лангъъъър-лангъъър и още 2 коли в дупката. Полицая вади едно апартче и застава да чака някоя кола да скочи в дупката, че да я снима. И им е весело на момчетата. Другият ми вика АКТ!!!! Аз му викам ти луд ли си бе? Какъв АКТ?! И започва да ми обяснява правилата. Аз от своя страна обяснявам кой съм ... ОК АКТ-а няма да се пише, но и протокл няма, защото от такава голяма дупка не можело да имам толкова малко щети. Ако ми бил паднал фар или стоп и ако гумите били съдрани целите и джантите счупени а не само изкривени - тогава можело иначе щели да ги дърпат тях застрахователите. Идваше ми да душа наред! Не можах да се нарадвам на придобивката си дори 24 часа :-x Утре ще ходя да си говоря с шефа на КАТ и със застрахователите.
Ха сега ПОМАГАЙ ТЕ: ще трябва да пътувам в събота за Варна с деца за една детска конференция. Обаче нямам гуми - джантите ще ги оправя за 70 лв. Остава да намеря до тогава 2 гуми - 205х50Х17 или 205х55х17 или други - АБЕ КАКВИТО ИМА - горните 2 размера са мойте. Ако някой има нещо евтинко или ако нещо ви пълни гаража или нещо което може да изкара един сезон или поне докато се уредя със застрахователите нека свирне - ЩЕ СЪМ ВИ СТРАШНО ЗАДЪЛЖЕН И БЛАГОДАРЕН! ЩЕ ЧЕРПЯ МНОГО! НА ЗОР СЪМ МОМЧЕТА И СЕ НАДЯВАМ ДА ПОМОГНЕТЕ!
За връзка - 0886 333232 или на ЛС.
Предварително БЛАГОДАРЯ!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 06 май 2008 17:57

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=88989

Не са първа хубост, но като за 50 лева, биват :idea:

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Вто 06 май 2008 17:59

Много лошо, колега! Имах аналогична ситуация преди около месец. Така нареченият к.к. Пампорово принципно няма път, а някакъв междуселски калдъръм или по-скоро лунна повърхност. Та с около 50 км/ч пукам гума в огромна дупка, 10 км слизам надолу до Смолян с издъхваща гума. Резултат беше учудващ и за мен - джантата BBS права на конец!

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Вто 06 май 2008 18:02

При мен беше същата ситуация само дето не бях с летите джанти ,а с ламаринените и скочих в една дупка на околовръстното на София и гръмнах гума ,джантата на мекица айде две нови гуми изправяне на джанти и т.н. ,но при мойте застрахователи се покрива щета по ходовата част без протокол от КАТ ,ако е до 300 лв и ходих със старата гума да я видят и да снимат нея и джантата и ми платиха новата гума,затова си провери в полицата какво пише за такива щети.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Вто 06 май 2008 18:28

e аз си взех червено кони е не му се радвах и седмица,пляс в едно дупче на околомръсното и единя преден вече не е така твърд и спортен :cry:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 06 май 2008 18:41

Имам едни 205/55/16 ако ще ти свършат работата :wink:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 06 май 2008 19:04

red rider написа:Имам едни 205/55/16 ако ще ти свършат работата :wink:

Дай снимки и цена , може на лично .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 06 май 2008 19:11

що не снима полицаите как се кефят и не взимат мерки...след това на някоя телевизия за сеир и двамата си заминават...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 06 май 2008 20:00

ТРЯБВА да ти дадат протокол!!!Кажи им че ще напишеш жалба заради не издаването на протокол до Мин.на Вътрешните Работи с копие до секретаря и Министъра!Некъдърниците гледат да те откажат! Преди 3 дена имах подобен случай с една такава гума,РънФлат.Срязана!Цена около 600лв.Издадоха протокол до две!!!Натискай ги! Не оставяй работата така!

IIM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IIM » Вто 06 май 2008 20:07

Тази вечер говорих със застрахователите - викат ме утре в 9.15 да видим какво ще правим. Надявам се да се оправят нещата. И все още се надявам да изкочат от нейде 2 гуми - тези дето са от линка, който ми е пуснал колегата са много ниски - и пак ще има проблеми. Ако на някой му се намират поизтъркани или каквито и да е 17 но на мин. 45 или 50 нека казва. Мерси много момчета за съветите!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 06 май 2008 20:42

Баси олигофренията, съболезнования :cry:

Имаш ли снимка на дупката?

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Вто 06 май 2008 21:00

ЛЕЛЕ, как може тия катаджии тъпи да правят така, даже АКТ щели да ти пишат...Пфф
Искрено съжалявам - аман от пътища и дупки

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 06 май 2008 21:03

Пътищата са отвратителни!! А дупките огромни!!
Случвало ми се е да късам гуми доста пъти и усещането е АДСКИ гадно! :cry:

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Вто 06 май 2008 22:52

Аз железарките ги кривя по тия дупки...искам да си купувам алуминиеви ама ме е страх.. :cry:

Потребителски аватар
schmidt
Автомобил: vw mk3 tdi-gti
Двигател: 1z 90hp
Контакти:

Мнениеот schmidt » Сря 07 май 2008 7:52

Същата случка ме сполетя и мен през януари, на магистралата Варна Шумен (посока Шумен) със скорост 130км/ч влязох в дупка която небеше просто голяма и дълбока,а на всичкото отгоре бяха няколко така разположени, че беше абсурд да се избегнат... Бяха толкова дълбоки, че арматурата на самия път беше излязла и стърчеше нагоре...

резултата: :020:

Изображение

Изображение

Добре че съумях да увладея колата иначе незнам... :bishop

п.с. Иначе искат пари за венетки, ама като тръгнеш по пътя..... "КРАСОТА" !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”