Забравих да погледна модела на рутера - ще го напиша утре.
Проблемът:
Опитвам се да подкарам файлзилата през рутера. Инсталирам, стартирам, пускам виртуалния сървър на рутера, казвам му да засилва порт 21 към компота с файлзилата и се опитвам да се закача. Ако опитвам през локалната мрежа, всичко работи винаги. Ако минавам през външното ИП на рутера, тогава единственият начин всичко да работи нормално е, когато използвам ФТП клиент и се закачам на актив мод. На пасив мод се закачам, но на LIST се чупи и не може да покаже директориите. Опитах да пусна DMZ към тоя компот и всичко проработи. Когато спра DMZ и остана само с виртуалния сървър, всичко се връща както преди - работи само на актив мод. Което не ме устройва, щото браузъра изглежда ползва пасив мод и не се получава да си сваля квото и да е от ФТПто. Опитах да сменя порта на ФТП сървъра - ефектът е същия. Работи нормално само на актив.
Приемам всякакви предложения.
P.S. Току-що ме подсетиха да пренасоча и 20ти порт. Смотан съм - не се сетих сам днес.
FTP през рутер?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
За всички начинаещи в работата с рутери мога да препоръчам тази страница:
http://www.portforward.com/guides.htm
Поддържа страшно много модели както и персонални настройки за всеки един от тях според определени софтуери които изискват допълнителна настройка на рутера. Има и доста друга полезна информация
http://www.portforward.com/guides.htm
Поддържа страшно много модели както и персонални настройки за всеки един от тях според определени софтуери които изискват допълнителна настройка на рутера. Има и доста друга полезна информация

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сайта с портфорвардинга е много хубав, но бях направил точнокаквото пише и все тая. На пасив не ще да бачка
. Повторих стъпките според описанието точно за моя модел рутер, ама ... порта за едмин интерфейса не мисля, че има сми да се пренасочва, но и тва пробвах - нямаше ефект. От пренасочването на 20ти порт също няма ефект. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”