Здравейте,
Имам малък проблем с два прозореца - PVC дограма Salamander, които се отварят само в хоризонтална посока. Забелязах че дръжките могат да се завъртат само на 90 градуса, НО не и на 180 така че да могат да се открехват вертикално. Разбрах че могат да се поставят други механизми,които да позволят тази функция (струват някъде около 50 лв.), но също така разбрах че фирма за дограма трудно би се съгласила да извърши такава услуга. Ако има някой който смята че може да ми съдейства нека ми пише на лични.
смяна на обикновен обков с двуплоскостен
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
смяна на обикновен обков с двуплоскостен
Последна промяна от fichtenweg на Нед 11 май 2008 19:17, променено общо 4 пъти.
- fichtenweg
- fichtenweg
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем и бях питал в някаква фирма(не помня коя беше) и ми казаха че няма проблем да ги преправят
Но така и не съм ги направил... тези дни ще отида да запиша час за това и за комарници на прозорците.
Така че колега отиди в 1-2 фирми и виж къде е най-изгодно. Не ходи в Ролпласт защото цените са им най-високи(личен опит).

Така че колега отиди в 1-2 фирми и виж къде е най-изгодно. Не ходи в Ролпласт защото цените са им най-високи(личен опит).
- fichtenweg
oSViRePql написа:Имам същия проблем и бях питал в някаква фирма(не помня коя беше) и ми казаха че няма проблем да ги преправятНо така и не съм ги направил... тези дни ще отида да запиша час за това и за комарници на прозорците.
ок..значи като за начало изключвам Ролпласт. Днес минах през Алсистемс в Skycity. Там обаче първо ме посъветваха да разбера коя е все пак фирмата поставила дограмите и да питам 1-во дали те няма да могат да свършат това за да не отпадне гаранцията. Иначе ми сметнаха приблизително 194 лева за два комплекта механизми (без труда). А при мен става въпрос всъщност за три прозореца:
1250 мм х 500 мм
1950 мм х 470 мм
1250 мм х 550 мм
(а ние засега няма как да знаем коя е фирмата поставяла дограмата, понеже става въпрос за ново строителство и всичко минава през строителната фирма)
иначе колега добре че ми напомни и за комарниците, че щях да се сетя за тях като почнат да ни хапят комарите

- fichtenweg
как е възможно цената на двуплоскостния обков да варира толкова много.
това което ми предложиха днес Алсистемс е 97 лв/брой
от друга страна Унипласт са обявили 25 лв/брой
(знам че цената зависи от конкретните размери на прозореца, но изчислението в Алсистемс днес го направиха възоснова на що годе стандартни размери 1250 мм х 500 мм)
това което ми предложиха днес Алсистемс е 97 лв/брой
от друга страна Унипласт са обявили 25 лв/брой
(знам че цената зависи от конкретните размери на прозореца, но изчислението в Алсистемс днес го направиха възоснова на що годе стандартни размери 1250 мм х 500 мм)
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:
(а ние засега няма как да знаем коя е фирмата поставяла дограмата, понеже става въпрос за ново строителство и всичко минава през строителната фирма)
иначе колега добре че ми напомни и за комарниците, че щях да се сетя за тях като почнат да ни хапят комарите
И аз съм в същото положение и затова писах за комарниците

- fichtenweg
fichtenweg написа:има ли някой представа какви марки механизми за дограма се предлагат.....
Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....
По спомен-обръщането на моя "пистолет"(вместо да е ляв-стана десен) с размер на стъклото 1,40/1,30 и врата 200/80 барабар с направата да се отваря и каткто ти искаш ми струваше 20 кинта...
- fichtenweg
chy написа:Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....
По спомен-обръщането на моя "пистолет"(вместо да е ляв-стана десен) с размер на стъклото 1,40/1,30 и врата 200/80 барабар с направата да се отваря и каткто ти искаш ми струваше 20 кинта...
...ами предложението ти звучи много добре, само да кажа че "склада,който се намира до Мото-Пфое" не ми говори абсолютно нищо, ако става да дадеш някакви по-точни координати ще е къде къде по-добре

- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата имаше предвид Мото - Пфое в Люлин (поне така мисляfichtenweg написа:chy написа:Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....
...ами предложението ти звучи много добре, само да кажа че "склада,който се намира до Мото-Пфое" не ми говори абсолютно нищо, ако става да дадеш някакви по-точни координати ще е къде къде по-добре

Върни се в “ОФФ-Топик - други”