смяна на обикновен обков с двуплоскостен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

смяна на обикновен обков с двуплоскостен

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 13:00

Здравейте,

Имам малък проблем с два прозореца - PVC дограма Salamander, които се отварят само в хоризонтална посока. Забелязах че дръжките могат да се завъртат само на 90 градуса, НО не и на 180 така че да могат да се открехват вертикално. Разбрах че могат да се поставят други механизми,които да позволят тази функция (струват някъде около 50 лв.), но също така разбрах че фирма за дограма трудно би се съгласила да извърши такава услуга. Ако има някой който смята че може да ми съдейства нека ми пише на лични.

Последна промяна от fichtenweg на Нед 11 май 2008 19:17, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Нед 11 май 2008 13:15

колега и аз го има същия проблем ..... не иска да пада вертикално .... :wink:

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 13:21

...мда когато забелязах се изненадах доста неприятно, но все пак се оказа че е проправимо

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 11 май 2008 14:31

Не е никакъв проблем да се направи двойно отваряне на единично, а и не съм чувал фирма да отказва тази услуга!

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 14:33

дай ми някоя фирма за дограми която би го направила

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Нед 11 май 2008 14:34

lowrider написа:Не е никакъв проблем да се направи двойно отваряне на единично, а и не съм чувал фирма да отказва тази услуга!
Имам такъв прозорец който се отваря и по-двата начина.. мисля че му казваха "ножица" на механизма който позволява да се отваря и по вторият начин :wink:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 11 май 2008 15:14

Имам същия проблем и бях питал в някаква фирма(не помня коя беше) и ми казаха че няма проблем да ги преправят ;) Но така и не съм ги направил... тези дни ще отида да запиша час за това и за комарници на прозорците.

Така че колега отиди в 1-2 фирми и виж къде е най-изгодно. Не ходи в Ролпласт защото цените са им най-високи(личен опит).

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 17:39

oSViRePql написа:Имам същия проблем и бях питал в някаква фирма(не помня коя беше) и ми казаха че няма проблем да ги преправят ;) Но така и не съм ги направил... тези дни ще отида да запиша час за това и за комарници на прозорците.

Така че колега отиди в 1-2 фирми и виж къде е най-изгодно. Не ходи в Ролпласт защото цените са им най-високи(личен опит).

ок..значи като за начало изключвам Ролпласт. Днес минах през Алсистемс в Skycity. Там обаче първо ме посъветваха да разбера коя е все пак фирмата поставила дограмите и да питам 1-во дали те няма да могат да свършат това за да не отпадне гаранцията. Иначе ми сметнаха приблизително 194 лева за два комплекта механизми (без труда). А при мен става въпрос всъщност за три прозореца:

1250 мм х 500 мм
1950 мм х 470 мм
1250 мм х 550 мм

(а ние засега няма как да знаем коя е фирмата поставяла дограмата, понеже става въпрос за ново строителство и всичко минава през строителната фирма)

иначе колега добре че ми напомни и за комарниците, че щях да се сетя за тях като почнат да ни хапят комарите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 19:29

как е възможно цената на двуплоскостния обков да варира толкова много.

това което ми предложиха днес Алсистемс е 97 лв/брой

от друга страна Унипласт са обявили 25 лв/брой

(знам че цената зависи от конкретните размери на прозореца, но изчислението в Алсистемс днес го направиха възоснова на що годе стандартни размери 1250 мм х 500 мм)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 11 май 2008 19:42

fichtenweg написа:
(а ние засега няма как да знаем коя е фирмата поставяла дограмата, понеже става въпрос за ново строителство и всичко минава през строителната фирма)

иначе колега добре че ми напомни и за комарниците, че щях да се сетя за тях като почнат да ни хапят комарите :Mr Green Fun

И аз съм в същото положение и затова писах за комарниците :lol:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 11 май 2008 20:42

системата мисла се казваше Дрейкип или нещо такова, но за съжаление не мога да Ви помогна с фирма в шопския край :?

Баща ми е в този бизнес от доста години и от него знам, че е бърза и не много скъпа манипулация, а си е кеф да ти се отварят нагоре стъклариите, доста по-удобно е в някои ситуаци.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 21:10

има ли някой представа какви марки механизми за дограма се предлагат. Днес момичето в Алсистемс ми спомена някакви с каквито работят но не запомних точно. На моите мисля е щамповано "Toro"

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 11 май 2008 21:24

fichtenweg написа:има ли някой представа какви марки механизми за дограма се предлагат.....

Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....
По спомен-обръщането на моя "пистолет"(вместо да е ляв-стана десен) с размер на стъклото 1,40/1,30 и врата 200/80 барабар с направата да се отваря и каткто ти искаш ми струваше 20 кинта...

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 11 май 2008 21:53

chy написа:Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....
По спомен-обръщането на моя "пистолет"(вместо да е ляв-стана десен) с размер на стъклото 1,40/1,30 и врата 200/80 барабар с направата да се отваря и каткто ти искаш ми струваше 20 кинта...

...ами предложението ти звучи много добре, само да кажа че "склада,който се намира до Мото-Пфое" не ми говори абсолютно нищо, ако става да дадеш някакви по-точни координати ще е къде къде по-добре :-)

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 11 май 2008 22:01

fichtenweg написа:
chy написа:Колега-защо не отидеш до склада,който се намира до Мото-Пфое-там има всичко необходимо за Ал и ПВЦ дограми.Повечето фирми зареждат от там,навярно може да се пита и за цена на услугата....

...ами предложението ти звучи много добре, само да кажа че "склада,който се намира до Мото-Пфое" не ми говори абсолютно нищо, ако става да дадеш някакви по-точни координати ще е къде къде по-добре :-)
Колегата имаше предвид Мото - Пфое в Люлин (поне така мисля :lol: ), но пане аз не се сещам къде точно е склада

Върни се в “ОФФ-Топик - други”