колеги,според времето решихме да купим климатик за хола ми - като квадрати- 22-25,но по-скоро ме интересува какъв е вашия опит какви използвате и от кой марки сте доволни?
(знам че мога да отида и да гледам ,но искам да чуя мнение на собственици,а не на продавачи)
като пари сме заделили макс 1500 лв
благодаря на всички предварително

домашен климатик - как и кой да избера
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега,
Ползвам Fujitsu от две години и съм много доволен. Инверторен е и навремето струваше малко повече, от колкото си заделил. Съвета ми е: за такава техника не спестявай пари.
Стаята, която охлажда/отоплява е малко по-голяма от твоята, но пасва перфектно. Най-хубавото е, че се ползва целогодишно. По моя начин на ползване най-голямата сметка за ток, която съм платил е 50 лв. или там някъде.
Покупката и монтажа е от Булклима. Ето линк към продукта: Цък. Моя е 12-ската.
Още един съвет. каквото и да купиш, ако не ти е добре уплатнена къщата/апартамента и не е с хубава изолация - резултатите няма да са на 100%.
И последен съвет: Поинтересувай се за програмата за енергийна ефективност на ЕБВР. Питай из банките. Това е програма, която финансира част от проект за подобряване на енергийната ефективност на сградите. Аз така си спестих 400 лв от покупката на моя.
Ако имаш въпроси питай да обяснявам.
Ползвам Fujitsu от две години и съм много доволен. Инверторен е и навремето струваше малко повече, от колкото си заделил. Съвета ми е: за такава техника не спестявай пари.
Стаята, която охлажда/отоплява е малко по-голяма от твоята, но пасва перфектно. Най-хубавото е, че се ползва целогодишно. По моя начин на ползване най-голямата сметка за ток, която съм платил е 50 лв. или там някъде.
Покупката и монтажа е от Булклима. Ето линк към продукта: Цък. Моя е 12-ската.
Още един съвет. каквото и да купиш, ако не ти е добре уплатнена къщата/апартамента и не е с хубава изолация - резултатите няма да са на 100%.
И последен съвет: Поинтересувай се за програмата за енергийна ефективност на ЕБВР. Питай из банките. Това е програма, която финансира част от проект за подобряване на енергийната ефективност на сградите. Аз така си спестих 400 лв от покупката на моя.
Ако имаш въпроси питай да обяснявам.
Вчера сложих на точно същата стая 23кв. 12-ка инверторен Дайкин/японски/ и да ти кажа е просто върха и няма място за сравнение с инверторната 18-ка Хаер на родителите ми.Изстудява без много усилия-много ама много тих и има супер много екстри/умно око,заключване на климатика,бутон да стане още по-тих,той и без него не се чува компресора за разлика от Хаера,а е точно над главата ми като спя /.Може би най-добрата 12-ка инвертор за момента на пазара-недостатък е цената 2200лв
Аз копнах промоция на 1600лв и се възползвах
Дано съм помогнал-модела на 12-ката е Daikin-FTXS35CAVMB

- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dxd написа:Вчера сложих на точно същата стая 23кв. 12-ка инверторен Дайкин/японски/ и да ти кажа е просто върха и няма място за сравнение с инверторната 18-ка Хаер на родителите ми.Изстудява без много усилия-много ама много тих и има супер много екстри/умно око,заключване на климатика,бутон да стане още по-тих,той и без него не се чува компресора за разлика от Хаера,а е точно над главата ми като спя /.Може би най-добрата 12-ка инвертор за момента на пазара-недостатък е цената 2200лвАз копнах промоция на 1600лв и се възползвах
![]()
чел съм че са мерцедеса при климатиците следвани от Фуджицо на Генерал.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
andonov написа:dxd написа:Вчера сложих на точно същата стая 23кв. 12-ка инверторен Дайкин/японски/ и да ти кажа е просто върха и няма място за сравнение с инверторната 18-ка Хаер на родителите ми.Изстудява без много усилия-много ама много тих и има супер много екстри/умно око,заключване на климатика,бутон да стане още по-тих,той и без него не се чува компресора за разлика от Хаера,а е точно над главата ми като спя /.Може би най-добрата 12-ка инвертор за момента на пазара-недостатък е цената 2200лвАз копнах промоция на 1600лв и се възползвах
![]()
чел съм че са мерцедеса при климатиците следвани от Фуджицо на Генерал.
абцилютно
в италия бегаха кат топъл хлеб,яко са добри
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравеите пичове, сега по темата аз сьм само сьс осаки. Вьв апартамента ми бях сложил два(тькмо ми се беше родило хлапето) останах много доволен. После си построих един етаж на Галата аиде и там две осаки, следващия модел на тези от апартамента пак много доволен, като имате предвид че това Галата е кажи речи до брега на морето (километьр и половина ) и през зимните месеци вьздуха е влажен и студен. Не са инверторни, бях ги платил по 800лв парчето, но са безотказни и зима и лято. Абе много доволен с две думи 4 години . А другите две в апартамента те ще станат на 8 години , ама никакьв проблем ви казвам да чукна на дьрво. Комшията ми по кьща си сложи Мицобиши , инвентор кьм 2500 лв го плати и тази зима която мина 2007-2008 като хвана - 17 градуса и климатика му спря, а вьншното тяло стана една голяма топка с лед, че го залива с топла вода че незнам си какво и т. н. и това в наи големите студове.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега ,Дайкин е марката до миналоно лято не бях чувал за марката Познат който се занимава с климатична техника ми го препоръча:/той не го предлагаше и въпреки това каза да взема такъв/Абе родих се бе човек Втази мъгла що климатик видях замръзнал що марка -хванах се за гламата А моя хайвана да мо се ненадяваш 31 кв.м с 35 което се равнява на 12 нема проблем Духа ама духа С малко дете съм поддържам в тези 31 кв/дневната ми /23-24 гр В стаята на лапето имам една осака от старите наистина с мицубиши компресор не като новите осаки и тя се държеше в интерес на истината Най -голямата сметка Платих 210 лв -климатици съдомиялна бойлер и в спалнята включвах духалчица Та те така виж това http://forum.setcom.bg/index.php?PHPSES ... board=60.0
P.s А и колега ползвай кредит енергийна ефективност но от Прокредит банк -там е най на сметка Връщат ти 20% а дайкина го има в списака на Кредита
P.s А и колега ползвай кредит енергийна ефективност но от Прокредит банк -там е най на сметка Връщат ти 20% а дайкина го има в списака на Кредита
Върни се в “ОФФ-Топик - други”