:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Интернет банкиране

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Интернет банкиране

Мнениеот luciuz » Съб 17 май 2008 21:16

Клиент съм на Първа инвестиционна банка, не се притеснявам от шумотевицата около тях, но неработещото им интернет банкиране ме влудява. А и от това(новото им), което виждам към момента като работа и демо, нещо хич не ми харесва. Старото им беше толкова хубаво и удобно... Както и да е. Искам да си преместя част от парите в друга банка и ако някой може да ми препоръча такава с читаво интернет банкиране.

Под читаво разбирам да е платформено и браузърно независимо, да е пълно функционално (т.е. да не ми ограничава преводи и пр.), както и да работи с всички Certificate Authority в България.

Мислех Райфайзен, но те изискват подпис от Банксървиз, а моя не е от там. Макар, че бих ползвал и варианта им с token.

Ако някой може да сподели впечатления...

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 17 май 2008 21:24

Мани , Мани :(
PayPal , ми е с виза електрон от там и сега съм се хванал за главата как ще превеждам парички :((((
Иначе ползвам и ОББ, доста добра потдръжка, превода е с SMS код по GSM .
Обаче техните картови сметки неги признават в нета :(

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 17 май 2008 21:28

Aз ползвам ЦКБ. Досега не съм имал никакви проблеми, а наскоро си купих от тях за 20лв електронен подпис за още по-голяма сигурност. Има си преводи, справки, движение на сметката и т.н. Не се изисква някакъв специален софуер, всичко става през браузера. Под firefox си бачка отлично.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Съб 17 май 2008 21:52

ACCELERATOR написа:Aз ползвам ЦКБ. Досега не съм имал никакви проблеми, а наскоро си купих от тях за 20лв електронен подпис за още по-голяма сигурност. Има си преводи, справки, движение на сметката и т.н. Не се изисква някакъв специален софуер, всичко става през браузера. Под firefox си бачка отлично.

погледнах го тяхното - те ползват същото интернет банкране, като досегашното на ПИБ, това което е писано от дейтамакс, а и на сайта си им го пише, че са го продали и на ЦКБ.
http://datamax.bg/bg/?p=prod_bg

За ОББ - по принцип нямам добро мнение за тях. Преди години даже си спомням, че искаха IE, а аз съм с мак и с линукс.

Потребителски аватар
didogn71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didogn71 » Съб 17 май 2008 22:45

Прокредитбанк :D

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Нед 18 май 2008 9:20

Още един глас за ЦКБ. Никакви проблеми не съм имал с тях, а и при тях лихвите по разплащателната са малко по високи :)

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пон 19 май 2008 12:13

http://dskbank.bg/repository/documents/ ... t_Demo.htm

Изгледай го виж дали ще ти хареса.

P\/G

Мнениеот P\/G » Пон 19 май 2008 12:34

На ДСК работи нормално и не изисква задължително сертификати. И аз се чудя защо подменят работещи софтуери с неработещи. Едва ли е само заради функционалността

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 19 май 2008 13:18

P\/G написа:На ДСК работи нормално и не изисква задължително сертификати. И аз се чудя защо подменят работещи софтуери с неработещи. Едва ли е само заради функционалността

Toва, че не изисква сертификати, не ми се струва много сигурно :roll:
Най-сигурно е с електронен подпис.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Re: Интернет банкиране

Мнениеот edisonov » Пон 19 май 2008 13:47

luciuz написа:Мислех Райфайзен, но те изискват подпис от Банксървиз, а моя не е от там. Макар, че бих ползвал и варианта им с token.

Незнам от къде имаш това инфо, но в Райфайзен за да ползваш интернет банкиране не се иска нищо освен да имаш сметка. Не се иска подпис от Банксървиз, а само си получаваш име и ПИН за достъп. А токена е просто за по голяма сигурност, като и без него си имаш пълен достъп да оперираш със сметката си онлайн. Лично аз ползвам такова банкиране и нямам никакви проблеми.

Ако имаш по конкретни въпроси за Райфайзен с удоволствие ще помогна с каквото мога.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 19 май 2008 17:14

edisonov написа:
Незнам от къде имаш това инфо, но в Райфайзен за да ползваш интернет банкиране не се иска нищо освен да имаш сметка. Н

Ако имаш по конкретни въпроси за Райфайзен с удоволствие ще помогна с каквото мога.

ами един приятел, който ви е клиент, но може и аз да съм се заблудил, защото изчетох на всички банки описанията.

Можеш ли да ми кажеш, кой е най-близкия клон до Изток/Изгрев? Гледах в сайта, мисля че този до София Ленд май идваше най-близко.

Потребителски аватар
edisonov

Мнениеот edisonov » Пон 19 май 2008 17:54

Ами малко с кварталите в този район съм зле ориентиран, но освен този на София ленд има и офис по Черни връх, но незнам точно адреса. Също в този район,но малко по-към центъра е и офиса точно срещу Ситицентъра. Ако искаш с точност утре като ида на работа ще видя точните адреси и ще ти ги кажа.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 19 май 2008 18:17

luciuz написа:
Можеш ли да ми кажеш, кой е най-близкия клон до Изток/Изгрев? Гледах в сайта, мисля че този до София Ленд май идваше най-близко.

Има на Цариградско в Бизнес център Актив на следващта спирка след Плиска.

Потребителски аватар
edisonov

Мнениеот edisonov » Пон 19 май 2008 18:31

Да там има! И малко по нагоре преди окръжна болница също има. А и в |Студенстки град също.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Пон 19 май 2008 21:31

аз ползвам банкиране на рощенска банка - доволен съм. Всички плащания - кредити, консумативи, телефони, плащам чрез тази услуга и съм доволен. Но направиха една грешка - при плащане на мобилен телефон в падащото меню излиза мтел или глобул (вивател няма) а плащането бе направено на БТК. В последствие ми върнаха парите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”