въпроси
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
въпроси
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:14, променено общо 1 път.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
R@do написа:значи прожектор с фотоклетка си купих заа 12 лв. от метро.
Иначе самата фотоклетка сама по себе си е прекъсвач и струва окло 5-6 лв.
За камери незнам...
В момента май ги няма в Метро тия от 12 лв. Поне аз като търсих бяха на 15 лв.
Мемфиса изтепа рибата с това
и като мине човек да се включи няква лампица и камера също да се включи...
Аз доколкото знам камерите си седят включени постоянно и са вързани към компютър/монитор/телевизор.
Каква ти е идеята като мине човек да се включи лампа и камера. Имай в предвид че тия камери не записват, т.е. ако искаш като мине някой да светне лампата, да се включи камерата и да запише кой е минал тогава става доста сложна работата.
Камерите в Метро са към 35 лв.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:14, променено общо 1 път.
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis написа:еми да това искам дето накрая го каза![]()
тука на един съседен блок камерите се включват само като мине нео пред тях....и се записва някъде...незнам на какъв носител....и сис тои месеци след това докато го изтрият...
в този случай не ти трябва да се включва и изключва камерата а записващото устройство, най-лесно ще е с обкновенно видео май
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
R@do написа:Никси, камерите се включват само като иам движение и по такъв начин се намалва времето за преглед, а и имаш възможност ако знаеш ориентировъчни какво ти трябва да провериш по логове на камерата по часове. Така се спестява и много Гигабайтове пространство
Дали камерата или само това което записва? Всъщност значението е никакво дали ще се вкл. камера или камера и записване се тая. Аз доколкото знам това си се водят охранителни системи и хич не са евтинки.
А по въпроса на мамфиса се чудя следното. Записвачката би трябвало да е с много малко време за реакция иначе май нищо няма да хване на кадър.
Тия камерки от Метро стават идеално за наблюдение, но постоянно. Може да се върже към една такава лампа с фотоклетка, но пак остава въпроса с записването.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: въпроси
vw_golf_2_Memphis написа:колко струва да се сложи фотоклетка...и като мине човек да се включи няква лампица и камера също да се включи...
кажете цени и кое как с камерата
Виж в магазините на "КОнрад" сега "Дервишев" Има 3 те вида големини прожектори с датчик .По спомени цените започваха около 20 лв за най малкият размер около 30-35 за средният размер.
Опа не видях за камерата.Камерата е отделно .
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Малко офф-топик, ама цената от 15 лева ме заинтересува. Някой има ли представа каква е точно фотоклетката, в смисъл на какво разстояние от нея реагира на движещ се обект и дали примерно котка може да я задейства, и тази лампа /прожектор/ колко вата е?
Мисля да сложа нещо такова на вилата - да стряска крадците

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dmitko написа:Малко офф-топик, ама цената от 15 лева ме заинтересува. Някой има ли представа каква е точно фотоклетката, в смисъл на какво разстояние от нея реагира на движещ се обект и дали примерно котка може да я задейства, и тази лампа /прожектор/ колко вата е?
Лампата е 150 вата. Има и 500 ватови но са малко по-скъпички.
Значи мойто има 2 врътки - едната е за това колко време да свето когато се включи, а втората е за автоматично включване когато се стъмни до определена граница, при мене е изключено защото не ми се ще да свети по цяла нощ. Значи то не е точно фотоклетка, а е температурен датчик или поне така пишеше в упътването. Ако е човек мисля от 10 метра ще го хване. Котки не знам но кучето ми като мине се пуска лампата.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dmitko написа:Niksi това дето го пишеш е за 15 левовата нали? А няма ли някаква врътка или настройка на чувствителността,
и малко тъп въпросама колко е голямо кучето ти?
Значи гледай сега, първо не съм сигурен за цената, но е там някъде /по спомен/ - 14, 15, 16 лв. Мойта беше по-ефтинка /около 12 лв/ и има само 2 врътки. Преди 2-3 месеца взимах за един познат от тия дето са сега към 15-ина лв. и тя беше с 3 врътки, но тъй като човека не е от София и му я монтира един друг познат и така и не разбрах третото за какво е било. За кучето е съвсем логичен въпроса ама как да обясня колко е голямо. Типично селско превъзходно, малко по-дребничко е от нормална Немска овчарка.
Ако не ти е спешно като ходя до Метро ще ги разгледам лампичките и ще ти кажа и точна цена.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:dmitko написа:Niksi това дето го пишеш е за 15 левовата нали? А няма ли някаква врътка или настройка на чувствителността,
и малко тъп въпросама колко е голямо кучето ти?
Значи гледай сега, първо не съм сигурен за цената, но е там някъде /по спомен/ - 14, 15, 16 лв. Мойта беше по-ефтинка /около 12 лв/ и има само 2 врътки. Преди 2-3 месеца взимах за един познат от тия дето са сега към 15-ина лв. и тя беше с 3 врътки, но тъй като човека не е от София и му я монтира един друг познат и така и не разбрах третото за какво е било. За кучето е съвсем логичен въпроса ама как да обясня колко е голямо. Типично селско превъзходно, малко по-дребничко е от нормална Немска овчарка.
Ако не ти е спешно като ходя до Метро ще ги разгледам лампичките и ще ти кажа и точна цена.
Едната врътка е за чувствителността, втората за времето през което да свети като се задейства и третата ако не ме лъже паметта е да се ругулира осветеността при която работи фенера. Тоест позволяма да е включен постоянно но през деня когано е светло не се задейства.
Иначе цената на 500вата при нас е около 25 лева с три врътки.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”