:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пластофикс свали боята!?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Пластофикс свали боята!?

Мнениеот rainheart » Вто 27 май 2008 12:55

Един приятел ми остави едни детайли, че на мен ми беше останал флакон със структура и пластофикс, за да му ги пръсна.
Минах им една водна 400 и 800 и като пръснах пластофикса боята стана като баничка. Сега чакам да изсъхне и да щуря до метал/пластмаса.

Някой да има идея защо се получи така :roll: боята ли е била странна, аз ли сбърках да го пръскам на боя? Досега съм го ползвал само директно върху пластмаса и не е имало проблем :roll:

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Вто 27 май 2008 13:19

Не стига, че се напука и налющи на мини люспички, сега има някакво много голямо съпротивление с щурката, а не става да ги барна с шлайфа. :evil: Някаква голяма мизерия направих :evil: Няма ли бояджии във форума?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 27 май 2008 19:30

Има....Teneketo....

boiadjiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiadjiata » Вто 27 май 2008 22:52

здрасти колега.пластофикса се пръска само върху гола обезмаслена пластмаса.в твоя случаи според мен 240 и после 400 на вода,а за да не се пълни шкурката и да къса вместо да сваля равномерно,сложи малко веро

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Сря 28 май 2008 7:11

boiadjiata написа:здрасти колега.пластофикса се пръска само върху гола обезмаслена пластмаса.в твоя случаи според мен 240 и после 400 на вода,а за да не се пълни шкурката и да къса вместо да сваля равномерно,сложи малко веро

Мацките в магазина ми казаха само една водна преди да пръскам. Да тегля после един лек слой пластофикс и после след изсъхване и структурата :roll: Нищо не ми казаха за типа повърхност. Реших, че по дефоут е за всякакви повърхнсти... Нищо, трупам опит с шкурката. 8) Темата мисля и за колегите е полезна, но ако решите :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”