Привет, колеги!
Мои близки на скоро си кухиха апартамент в Гео Милев и попаднаха на следната ситуация с Топлофикация.
Предния собственик е спрял парното, радиаторите са откачени, даже няма и топла вода в банята. Тоест водата се топли с бойлер. Апартамента е на последния етаж. Предишния собственик си е плащал, като поп, но това ми се струва че няма да го бъде при моите близки.
Това е абсурдно! Даже за април сметка 6 лева са пратили, да не говорим че зимните месеци за 40 лева.
Погледнато откъм финансова гледна точка 40 лева не са много, но откъм морална - това е мародерство. Не стига че не им се ползва услугата, а дори и трябва да плащаш. Дори и да има тръби които да минават, а това едва ли е така, защото това е последен етаж на сградата, аджеба защо ние трябва да им плащаме е не те на нас че ни използват личното пространство за своите комерсиални цели?
Просто съм супер издразнен и мисля до поема нещата в свои ръце. Знам че е поредния абсурд в нашата държава, но не може да търпим и плащаме за да си пълнят гушите.
Дайте ми съвет какво може да се направи, към кого да се обърна, препоръчайте адвокати и т.н. защото сериозно мисля да предприема действия в съда срещу това безчинство.
И понеже сме в ЕС дали не мога да се обърна към някой европейски съд? Сериозно мисля да отидем и по-далем даже да се опитаме да осъдим Топлафикация за морално (или знам ли и аз как да го нарека) ощетение.
Помогнете ми да спечеля пона една малка война с абсурдизмите в България!

Съвет относно мародерите топлофикация ......
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Успех!Наистина това което извършват Топлофикация си е чиста проба мародерство.Не знам какви са им точно нормативните актоне с които е уредено плащането на подобни такси,но всеки адвокат би могъл да ти даде съвет.А относно европейски съд-първо трябва да са изчерпани възможностите в България т.е. да си минал през всички възможни инстанции и едва след това ще можеш да отнесеш жалбата си и до европейския съд
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите до момента ....
Значи идеята не е да се режат тръби или нещо друго, а и това е последен етаж. Всичко е на ток. Ако има тръби нищо няма да се бута, но поне да не ги закачат да плащат за АБСОЛЮТНО НИКАКВА УСЛУГА!
Това е което най-много ме дразни! ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ НИЩО И ЗА НИЩО.
Това е пълно безумие.
Някой може ли да препоръча адвокати, кантори и т.н. защото говорих с топлофикация, рабира се ми пяха за такса отопление сграда и инсталации и дрън дрън хиляди неща без да желаят да изслушат за какво става дума ..
Ами да им ... аха нали
Само с лошо му е истината като не искат да чуват
Значи идеята не е да се режат тръби или нещо друго, а и това е последен етаж. Всичко е на ток. Ако има тръби нищо няма да се бута, но поне да не ги закачат да плащат за АБСОЛЮТНО НИКАКВА УСЛУГА!
Това е което най-много ме дразни! ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ НИЩО И ЗА НИЩО.
Това е пълно безумие.
Някой може ли да препоръча адвокати, кантори и т.н. защото говорих с топлофикация, рабира се ми пяха за такса отопление сграда и инсталации и дрън дрън хиляди неща без да желаят да изслушат за какво става дума ..
Ами да им ... аха нали

Само с лошо му е истината като не искат да чуват
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:Аз парно не плащам!След 10-20-30години ще им платя за 3години,ако имат добри юристи мога и за 5 да им платя!Идеята е или да си преразгледат сметките или да фалират!Мене и двете ме устройват,каквото дойде първо!
То и да фалират, задълженията на абонати към дружеството-наследник си остават,... Абе няма излизане на глава, вижте го и Вальо Топлото, даваха го 1 година по телевизията и толкоз, сега си взима 20 бона заплата на месец като консултант, зле ли му е

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, няма как държавата респективно топлофикация регламентирано да се съгласи да махнеш тръбите си или да спреш да плащаш. приет е закон и срещу този закон е трудно да скочиш, защото ако успееш да спечелиш такова дело ще стане прецедент, който ще има сила при останалите дела...следователно ще настане анархия и включително моя милост ще среже гадните им тръби....
опекли са си баницата и няма мърдане...монополи играят с бедните ни изстрадали душици на мушици... 

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Тук отново отбелязвам че не искам да режа тръби и да им правя сечено, но да не ме закачат да плащам.
Гледам и не вярвам на ушите си как със закон те задължават да плащаш за нещо което даже не си и помирисал. Време е да има прецедент и този закон да падне. Законите трябва да служат на нас и да защитават нашите интереси. Абсурдно е моите близки да живеят на последен етаж, да нямат парно, даже топла вода в банята, всичка става на ток и да плащат 40 лева ....... ЗА КАКВО !!!
Може би знам за какво - за такива мазници като Вальо топлото, които с тези парички много х 40 се гушат мам.... им
НЕ Е МОРАЛНО да плащаш за нещо което не ползваш. Сигурен съм че почти всички са на моето мнение. Това което ме радва, е че вече сме в Европейския съюз и мога евентуално като крайна мярка да се обърна към тях. А аз съм достатъчно мотивиран и упорит да го направя!
Ще се боря до дупка, а ако нищо не стане - сметки за парно нито една няма да се плати !!!
Гледам и не вярвам на ушите си как със закон те задължават да плащаш за нещо което даже не си и помирисал. Време е да има прецедент и този закон да падне. Законите трябва да служат на нас и да защитават нашите интереси. Абсурдно е моите близки да живеят на последен етаж, да нямат парно, даже топла вода в банята, всичка става на ток и да плащат 40 лева ....... ЗА КАКВО !!!
Може би знам за какво - за такива мазници като Вальо топлото, които с тези парички много х 40 се гушат мам.... им
НЕ Е МОРАЛНО да плащаш за нещо което не ползваш. Сигурен съм че почти всички са на моето мнение. Това което ме радва, е че вече сме в Европейския съюз и мога евентуално като крайна мярка да се обърна към тях. А аз съм достатъчно мотивиран и упорит да го направя!

Ще се боря до дупка, а ако нищо не стане - сметки за парно нито една няма да се плати !!!
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е човекът, който ти трябва:
Име Милен Георгиев Нейков
Колегия Пловдив
Адрес 4000; област: Пловдив; община: Пловдив; град: Пловдив; бул. "Шести септември" 154, ет. 2, ап. 30
Телефон (032) 634904
mem@dir.bg
Успех.
Колегия Пловдив
Адрес 4000; област: Пловдив; община: Пловдив; град: Пловдив; бул. "Шести септември" 154, ет. 2, ап. 30
Телефон (032) 634904
mem@dir.bg
Успех.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
knight-errant написа:Това е човекът, който ти трябва:
Колегия Пловдив
Телефон (032) 634904
mem@dir.bg
Успех.
Колега мерси. Въпросът ми към теб е какъв точно е този човек и как да се обърна към него. Защо той точно може да ми помогне?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”