:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Фирми фантоми и как да процедираме с тях?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Фирми фантоми и как да процедираме с тях?

Мнениеот black` » Пет 06 юни 2008 23:12

Значи случката е следната.
Отивам си аз уж на интервю за работа в някакво уж ООД. Струва ми се странна цялата история и след интервюто, като проверих в търговски регистър и в регистъра на фирмите по ДДС, се оказа че такова ООД никъде не съществува. В България изобщо не са и чували за него. Няма и сайт даже. А се води ИТ. :shock
Сега се чудя дали да им пращам финансова полиция или просто да им откажа работа ако се обадят евентуално пак? :roll: :evil:
Ако знаете и други регистри освен тия двата където може да се търси в база данни няма да е лошо да споделите. :roll:
За пръв път, но сигурно не и за последен ми се случва такава простотия. Даже нарочно проверих старите ми работодатели и всичките до един фигурираха в тия регистри. :x

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 06 юни 2008 23:30

Ciela :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 07 юни 2008 23:23

Баси филмите в които се вкарваш :roll: Твоето състояние май се нарича "параноя" :wink: За какъв к*р им е на фирма фантом да прави интервюта за работа и да наема хора? Не си ли отговори първо на този въпрос?

Задължително ли е фирмата да е регистрирана в БГ? Попита ли ги от кога са на пазара, с какви клиенти работят? Може въобще да нямат БГ бизнес и да работят директно за чужди компании и регистрацията им да примерно в Холандия? Може в момента да регистрират фирмата, може да не са регистрирани по ДДС... варианти хиляди :wink:

Я по-добре им прати финансова полиция :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 10 юни 2008 11:40

Бре не е никаква параноя. Просто не ми се бачка за един уй. Без стаж, без осигуровки, без нищо... :) Проверих да. Определено са типично българска фирма с 3ма човека персонал и шефа се покрива. Поне така разправяха на интервюто. Нищо не казват за заплати, за договори, за осигуровки и тн.. Сега пак са пуснали същата обява. А и гледам, че я пускат няколко месеца подред вече сигурно с целта да излъжат някой. И по-хубаво, че не ми се разправя с такива... Та то една регистрация е 500 кинта. Всеки може да регистрира в днешно време ако желае да не е в сивата икономика. Пък и кой ще тръгне да проверява фирми с обяви в нета или в някой вестник дали фигурират, ако сам не си проверя? :roll:
По ДДС да. Но в търговския регистър фигурират всички. Бре щом първата ми фирма фигурира в търговския регистър дето пак беше от 3-ма човека...
:lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 10 юни 2008 12:14

Принципно ако работиш без фирма се води "черна икономика" ;) Сива е тази, която е полу официална - демек имаш фирма, ама част от дейността е на тъмно (сиво) ;)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 юни 2008 12:17

Още от когато те познавам си ми ясен, че не си добре..
Еми случва се..
гледаш в сиела дали е регната такава фирма и готово
като ти дават пари - взимай ;)
като те гонят - бягай ;)

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 10 юни 2008 12:30

Я се замисли,кое е по-добре да взимаш 400лева заплата и да те осигуряват на реалното т.е около 550лева или да си взимаш 1000лева и да те осигуряват на 220 или изобщо да не те осигуряват.
Много ясно,че аз бих избрал парата,парата и пак парата!!!
Само за финансовата полиция много се смях.Че ти трябва на всяка 2-3-та фирма да им викаш финансова полиция!! То по интервютата си върви редовния въпрос:"На колко пари да те осигуряваме?".

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 юни 2008 12:34

Те нямат проблеми да те осигуряват и на повече.. просто ще взимаш доста по малко пари :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 10 юни 2008 12:49

Бре на всяка финансова... :screwy То за пръв път ми се случва такава простотия. И то защото сами се издадоха и се държаха много странно и подозрително. Айде четете първия пост. За това се чудех какво да правя ама вече съм ги отписъл и въобще с нищо няма да се занимавам. Въпроса беше принципен. Не смятам толкова да изпадам, че да работя на черно в собствената си държава... :lol: Особено пък с тия мизерни заплати. Айде разбирам да даваха със 500 до 1000 лева повече както и да е. Ама 100 лева за осигуровки какво са в днешно време. Едно напиване едвам покриват. :lol: :lock:
Ами върви да. Дори да не питат на колко да те осигуряваме поне казват каква ще ти е заплатата и договора. А не като тия заплата по договаряне и като дойде шефа от незнам къде си ще ти я каже. Зашаматена работа.
Щото така може с фирмени пари да береш ядове от такива и накрая никаква заплата да не получиш. Такова ми се е случвало. Искат фактура за похарчени фирмени пари, а дефакто нямат булстат, регистрация и гориш с касова бележка в джоба вместо заплата. Пък който иска да си бачка без договор. Не ми пречи. Ние тука да не работим от вчера в България. Много добре им знам номерата. Пък вие си се смейте. То от такива баламурници сме на тоя хал. Щото всеки гледа парата ама утре като излезе на улицата не може и 1 лев помощ от държавата да получи за безработица примерно. :lol:
:lock: :delete

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 10 юни 2008 16:04

В момента регистрация на фирма отнема 50 дни. Възможно е да чакат да излезе регистрация и междувременно да набират персонал :idea:

Реално фирмата може да започне дейност преди да е излязла регистрацията. Стига да има дружествен договор!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 10 юни 2008 16:57

Vlad777 написа:В момента регистрация на фирма отнема 50 дни. Възможно е да чакат да излезе регистрация и междувременно да набират персонал :idea:

Реално фирмата може да започне дейност преди да е излязла регистрацията. Стига да има дружествен договор!

Батка,
в твърде голям сериал си се вкарал. Просто не работи за тях, ако не те устройват условията, атмосферата, парите, перспективите, прическата на шефа и т.н.
Бахти безмислената тема. :lock:

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Вто 10 юни 2008 17:03

Vizor написа:Още от когато те познавам си ми ясен, че не си добре..
Еми случва се..
гледаш в сиела дали е регната такава фирма и готово
като ти дават пари - взимай ;)
като те гонят - бягай ;)

Абсолютно правилно :)

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 10 юни 2008 17:16

Vlad777 написа:В момента регистрация на фирма отнема 50 дни. Възможно е да чакат да излезе регистрация и междувременно да набират персонал :idea:

и аз съм на такова мнение.моята фирма я одобряваха там даначните и другите инспекции поне 2 месеца и нещо.

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Вто 10 юни 2008 19:16

Колега кажи имито на фирмата или булстат и ще ти кажа има ли я или не 8) и какво е положението

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 10 юни 2008 19:31

много па си навътре с мат'ряла ве Владе :wink:

А всъщност колегата от кво се притеснява - да не попадне в некой нарко-картел ли??? или??? не разбирам баш идеята на темата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”