:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какво могат да ми лепнат за побой, над посегател на моята...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какво могат да ми лепнат за побой, над посегател на моята...

Мнениеот Spectre™ » Съб 07 юни 2008 10:03

моята кола....

Накратко вечерта се връщам и естествено, няма къде да паркирам... и паркирах на майната си.... на един пуст тротоар....

оставих колата.... и се прибрах.... изчаках малко да спре дъжда и излязох по късно с кучето.... и естественно минах покрай колата....

Беше доста тъмно, но успях да видя как некъв дебил ми гледа колата и след 3-4 секунди започна да дере задната дясна врата..., чак до калника.....

Трудно ми е да опиша действията си... за да стигна до него...., но с две думи оставих кучето засилих се стигнах.... човека се изненада.... тръгна да се измъква но успях да го хвана за част от якето му.... и му нанесах доста сериозни удари...., разбих му устата и така нататък.... Видях, че е квартална физиономия.... в следващите секунди нещастника успя да се откъсне и да избяга...., реших да не го гоня... защото достатъчно го наквасих.....

ОЩЕ СЪМ БЕСЕН И НЕ МОГА ДА СЕ ОВЛАДЕЯ.... и ми влиза адреналин в главата като се сетя.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Та на въпроса: Може ли да ме подведе... под отговорност....., нямаше свидели.. на случката....

ДА МУ СЕ НЕВИДИ И ТЪПИЯ НАРОД.... :evil: :evil: :evil:

Исках и да споделя с няякой хора, който ще ме разберат... за да ми олекне малко... :(

Пораженията по колата са доста големи... гада беше драл с пирон... цялата задна дясна врата + калника..... :cry:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 07 юни 2008 10:06

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 18:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 07 юни 2008 10:06

скоро брахме такива ядове с един приятел.
осъдиха го да плати 600 лв. глоба
някъв надъхан с 4 човека му бръмчал по адрес на майка му на някакво диско.
видял го след 2 3 дни сам и му сипал няколко юмрука.
осъдиха го и си плати като поп.
намери си няколко свидетеля (поне 2ма)
изрепетирайте едно алиби ама да съвпада и на 3ма ви...
оня ме напана блъска ме и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 07 юни 2008 10:09

Трябвало е да го догониш и да му строшиш още по яко тъпата глава.Ебати завистливото племе е тоя народ нашия неме се оправи скоро тая държава.Иначе браво че си му натрошил физиономията. :bounce

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Съб 07 юни 2008 10:11

Дълбоко ме съмнява факта, че лицето ще отнесе въпроса до компетентните инстанции, поради простата причина, че самият той е извършител на престъпление.

ПП

В НК пише следното:

Чл. 130. (1) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129 , се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., попр., бр. 31 от 1982 г., изм., бр. 10 от 1993 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.

(3) Ако в случаите на предходните алинеи пострадалият е отвърнал веднага на дееца със също такава телесна повреда, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Раздел VII
Унищожаване и повреждане

Чл. 216. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Реакцията ти е била малко прибързана, това е истина.Би следвало да го задържиш и употребиш сила единствено и само при съпротива.След това да уведомиш компетентните органи за ситуацията / в случая МВР и твоят застраховател /.Присъствието на личния ти адвокат би било от изключително значение.Той би могъл да ти спести много нерви и труд.

Последна промяна от knight-errant на Съб 07 юни 2008 10:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 07 юни 2008 10:13

Не бих се притеснявал за побоя, а за колата си. Ако не плати, бих му строшил прозорците и входната врата.... :idea:

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Съб 07 юни 2008 10:16

с такива цивилизована разправа НЯМА. Напълно подкрепям начина по който си постъпил в тази ситуация. Трябват крумови закони. Незнам в нашите недомислени закони какво е предвидено за такава ситуация - в която собственика залавя извършителя.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Съб 07 юни 2008 10:17

е може ли такова нещо?възмутен съм!трябваше да го задържиш и да пуснеш тема-,,при мен е един ,който дере коли с пирон''-ще видиш как стават светкавични VW -сбирки...и да не забравиш да разказваш на съседите за случката-нека го намразят педалчето...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 07 юни 2008 10:22

По принцип може да те осъди за нанесена телесна повреда, но е малко сложно.
Ако няма свидетели, не се притеснявай :wink:

Най много, да те причака някъде и да ти го върне :roll:

До съд няма да се стигне, споко :wink:

Много съжалявам за случката :(

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Съб 07 юни 2008 10:28

kiko написа:е може ли такова нещо?възмутен съм!трябваше да го задържиш и да пуснеш тема-,,при мен е един ,който дере коли с пирон''-ще видиш как стават светкавични VW -сбирки...и да не забравиш да разказваш на съседите за случката-нека го намразят педалчето...
mhihi точно така!
Колега съжелявам за колата.Добре си направил че си чупил джуките,ама трябваше още малко за да те разбере правилно!иначе ЕВАЛА ТИ ПРАВЯ :) и дано те запомни кой си бил..
п.с Какво ти е кучето бре колега?що не му го пусна
п.с нали е квартално лице?невярвам колегите да откажат да се съберете и да го посетите :evil: :evil:

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Съб 07 юни 2008 10:35

Без свидетели трудно се доказват нещата особено в България. Добре е да си измислиш алиби и свидетел който да го потвърди. Иначе много се кефа че си го хванал и е получил заслуженото защото има толкова хора които са ненаказани. Дано щетата е малка и да се покрие при каско :).

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 07 юни 2008 10:38

archimedes написа:Без свидетели трудно се доказват нещата

същия този пиронник може днес да набере 2 телефона и да скалъпят 3ма души такава лъжа че и ти ще се хванеш :idea:
намери си свидетели за всеки случай
могат да кажат просто минавахме този беснееше нещо за колата си и просто така ми сипа няколко юмрука щото е нервен.неподходящо място неподходящ момент :idea:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 07 юни 2008 10:42

То кучето ми попречи...., че то е един фъстък, по малко е от котка.... беше ме страх да не побегне.... в суматохата..., а на улицата беше тъмно... иди го търси после...

Ще видим как ще се развият нещата... ще кажа на приятелите от квартала... за тоя нещастник.... и определено може да яде още бой..., защото има още две коли надрани по този начин... около местожителството на тоя кретен....

Човек прави, къта парици, за да си направи 14 годишната барака хубава... и все някой трябва да ти го изкара през носа.... :evil:

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Съб 07 юни 2008 11:00

Малииии само толкова ли го би е колега,аз ко бях щях да хо убия да е*а неговата мама!Ти познаваш ли го тоя,имаш ли вземане даване с него че прави такива поразий!А за съд едва ли ще стане нещо такова щот той самия е за съд,за това че едва ли ще влезе сам в кюпа,трябваше да му направиш хубаво главата "дробсърма" и да видиш как като те види и ще бяга ама не мойш го стигна тогава!

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Съб 07 юни 2008 11:17

Бате според мен няма как да те свържат с тая работа да не говорим че ако свидетел лъже е престъпление само по себе си, пък и това е лека телесна повреда , и не съм многог сигурне но мисля че при него като при обидата има реторсия, нека се изкажат по компентни от мен де, но ако изобщо докаже че сте се били си намери хора да потвърдят че те е ударил пръв, когаято сте се разправяли за колата, но много трудно може да докаже че си бил ти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”