Може би тук не е най-подходящото място да питам подобни неща, но всеки може да допусне грешка.
Искам да попитам някой може ли да ми даде съвет как да сваля старото остъкление на терасата без да разпилея стъкла пред блока?
Казаха ми, че се залепят стъклата с тиксо ама дали е така?
Ако мислите, че темата е скапана трийте...

малко странен въпрос за строителство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Аз ги лепя с широко тиксо и леко леко ги махам.Но задължително един пред входа отцепление.Ако е винкелова дограмата на терасата.Ако е друга пробвам да махна маджуна и после чак с тиксото.
- laldo
- Автомобил: Опел Зафира В
- Двигател: 2006 г
Re: re
изпробвано вече 2 пъти , ставаamikus написа:широко тиксо и леко леко ги махам..

- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задължително да бъдеш с дебели ръкавици и предпазни очила! Добре е да си с дълги крачоли и ръкави! Предупреди живеещите под теб! Задължително някой долу да отцепва района! Някаква лента за ограждане на опасния район!
Работил съм доста в строителството, в частност съм правил бая скелета. Лично съм виждал няколко пъти падащи тръби, жабки, талпи и други в неизвестна посока от достатъчна височина. Няма пострадали... просто късмет...
Вземи всички възможни предпазни мерки! Не е шега работа!
Работил съм доста в строителството, в частност съм правил бая скелета. Лично съм виждал няколко пъти падащи тръби, жабки, талпи и други в неизвестна посока от достатъчна височина. Няма пострадали... просто късмет...

- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задължително да бъдеш с дебели ръкавици и предпазни очила! Добре е да си с дълги крачоли и ръкави! Предупреди живеещите под теб! Задължително някой долу да отцепва района! Някаква лента за ограждане на опасния район!
Вземи всички възможни предпазни мерки! Не е шега работа!

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Иди при стъклар и му поискай един вакум с който се хващат големи стъкла и служи за монтиране или демонтиране на голями стъкла. Преди да свалиш стъклото от рамката почисти добре от стария маджун, после почисти добре мястото на стъклото където ще залепиш вакума и го изтегли внимателно към теб. Но преди това се увери на сто процента че си изчистил добре рамката и няма какво да държи стъклото, защото в противен случай ще се счупи върху теб!
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
аз ще го правя същото в събота и съм решил да процедирам така
1.Лепя стъклат с широко тиксо отвън и отвътре и със гумен чук ги бутам на вътре 2.Ограждам предблоковото пространство с лента и остовям двама човека долу до пазят 3.Разпечатал съм бележки да си махнат колите и да внимават като влизат и излизат във входа,това мисля че е достатачно.Успех на колегите който ще извършват такива ремонтни дейности.

- beck's
- Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
- Двигател:
То при мен няма да е толкова сложно, защото терасата ми е отзад(т.е. няма никакви минувачи, коли, а само голо поле). Апартамента е на втория етаж и има само един комшия отдолу, на който ще се обадя да го предупредя. Идеята ми е да не направя стъкла в тревата, защото утре може да мине случайно някое дете и да се изпореже. Това с тиксото мисля да го използвами дано няма лоши последствия.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”