:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за снимки от фотоапарат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golfabitch
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за снимки от фотоапарат

Мнениеот golfabitch » Нед 08 юни 2008 19:47

Добър вечер,колеги!Преди няколко седмици си закупих цифров фотоапарат Pentax Optio Z10.В паметта на фотото има 3 вградени рамки но не ми харесват.Има ли начин освен с photoshop да се дабавят рамки в паметта на фотото защото не ми се занимава на всяка снимка да слагам рамка.Мерси предварително.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Нед 08 юни 2008 20:18

колега, а не е ли по-лесно да си прочетеш упътването на фотоапарата. Според мен там ше е описано дали има такава възможност

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Въпрос за снимки от фотоапарат

Мнениеот radotom » Нед 08 юни 2008 21:48

golfabitch написа:Има ли начин освен с photoshop да се дабавят рамки в паметта на фотото защото не ми се занимава на всяка снимка да слагам рамка.

Не мога да ти отговоря на въпроса, но ще ти препоръчам да не слагаш рамките от фотоапарата (да ги исключиш като опция) и да си слагаш с shop-чето, ако желаеш.
Не ми се търси статията от PC Word, за да цитирам дословно, а и е дълга, но всяка графична обработка на изображението в/у този вид карти им скъсява драстично живота. Обяснено подробно беше как при истриването на дори 1 пиксел от снимката се правят 3 цикъла четене-запис. В същото време се даваше статистика колко такива цикъла може да се направи в/у SD карта и те бяха стотици хиляди пъти по-малко от същото действие на същия по обем конвенционален хард диск.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”