Спират една моя колежка през уикенда, на излизане от "Син Сити" в София и искат да я проверят за алкохол. Държат се невероятно грубо с нея. В продължение на 20 минути тя се опитва безуспешно да предизвика резултат от дрегера, но не успява...
Накрая й вземат книжката и талона и й пишат акт за алкохол с мотива, че се преструвала, че няма сила да задейства дрегера. Тя веднага отива на кръвна проба, която представя в КАТ за да докаже, че не е пила.
Когато е отишла тази сутрин да си вземе книжката, въпреки, че са признали отрицателната проба, платила глоба за да си получи книжката и са отказали да й върнат талона, защото акта все пак трябвало да бъде обработен....
Сега кара с акт за алкохол!
Аз я съветвам да подаде жалба когато отива да си вземе талона, но всъщност има ли смисъл?...
На някой случвало ли му се е да подаде жалба срещу служител на КАТ и това да доведе до някакви действия?

Има ли смисъл от жалба?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Има ли смисъл от жалба?
Persefona написа:На някой случвало ли му се е да подаде жалба срещу служител на КАТ и това да доведе до някакви действия?
Да определено! Но дали това в конкретния случай има смисъл не знам. не съм наясно каква е законовата процедура в конкретния случай.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
а за какво е платила глоба?
В Син не се ходи с кола

В Син не се ходи с кола

Последна промяна от Vlad777 на Сря 11 юни 2008 12:50, променено общо 1 път.
dobrinb написа:Първо, изобщо не е трябвало да плаща глобата. Второ, трябвало е на място да извика полиция, други полицаи, които да се намесят. И трето, задължително жалба, включително до Военно-окръжна прокуратура, и до началника на съответното РПУ, от което са полицаите, и до СДП.

За на място сигурно и аз нямаше да се усетя, но оттам нататък бих постъпил точно така.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Перфесонке , аз подавах жалба преди 3-4 месеца срещу наказателно постановление издадено от кат софия .
постановлението беше издадено заради акт за отнемане на предимство и предизвикване на птп (ударих мотоциклетист които се движеше между колите , а мотора му одари предната кола) в акта беше написано че съм навлязъл изцяло в съседната лента , а това не беше така! подадох жалба до съда чрез кат , съда насрочи дело , отидох разпитах свидетелите и след 2 месеца получих отговор че наказателното постановление за отнемане на 9 точки и 100 лева глоба е отменено!
деиствия каквито и да предприемат за мене , не ме интересува защото съм изряден и си знам правата ..
докато си траем ще ни мачкат , мисля че е време малко ние да ги помачкаме
сама си прави изводите дали да подаде
постановлението беше издадено заради акт за отнемане на предимство и предизвикване на птп (ударих мотоциклетист които се движеше между колите , а мотора му одари предната кола) в акта беше написано че съм навлязъл изцяло в съседната лента , а това не беше така! подадох жалба до съда чрез кат , съда насрочи дело , отидох разпитах свидетелите и след 2 месеца получих отговор че наказателното постановление за отнемане на 9 точки и 100 лева глоба е отменено!
деиствия каквито и да предприемат за мене , не ме интересува защото съм изряден и си знам правата ..
докато си траем ще ни мачкат , мисля че е време малко ние да ги помачкаме
сама си прави изводите дали да подаде
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
ем на мен един път бях минал на зелено спират ме и ми викат ,че съм минал на червено , аз спорих , те викат ние сме шест а ти си сам и ми лепнаха акта и глобата ,....... подадох жалба ама те всикчките са си свой хора не са случайни и нищо не стана , тва да си в бг коромпирана държава,но не пречи твойта колежка да ги осъди, по-добре да пробваш ,за да не сажеляваш ,че не си опитал . стискам палци да ги осъди тия гадове
Върни се в “ОФФ-Топик - други”