Цени на материали+ труд, строителство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Цени на материали+ труд, строителство
Ако някой скоро е участвал във филма "Къща", моля да сподели колко му е излезнало. Горе долу ме интересува 400 евро на квадрат с довършителните работи+ врати, дограма, плочки, паркет и изолация нормална цена ли е 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
400 стигат при условие че взимаш сравнително евтинки матриали.Най-гадното място обаче където могат да те лъжат е труда.Ако искаш да я изчислиш подробно има едни книжки на издателство "СЕК" за сметни норми
- доста е полезна и цените са в час.Иначе скоро правих една оферта на един "къщаджия" и за едноетажна дървена със всичко без обзавеждане легна към 300-320 евро на квадрат /при условие че стените са с по 20-25 санта изолаций от вата/.

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:всичко е много много относително..............
какви материали, колко е голяма тая къща и така.
П.С. Сериал епизод Н
Имам място много близо до София и идеята ми е да направя къща около 200 квадрата. За материалите не мога да кажа, защото не разбирам.
Rabbit_TDI написа:400 стигат при условие че взимаш сравнително евтинки матриали.Най-гадното място обаче където могат да те лъжат е труда.Ако искаш да я изчислиш подробно има едни книжки на издателство "СЕК" за сметни норми
Това с изчисляването на труда според мен е загубена кауза. Мен ме интересува срок. Казват за 8 месеца, значи 8 месеца. Те ако искат единия ден 20 мин да работят, другия да не идват мен ми е все тая. Ако обаче на 8 месец къща няма- няма пари

Последна промяна от rosy на Чет 12 юни 2008 13:06, променено общо 1 път.
:))
Как 400 евра с довършителните работи?
С тея, цени 400 евра незнам дали ще те оправат само за грубия строеж.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: :))
Perso написа:Как 400 евра с довършителните работи?

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Perso написа:Как 400 евра с довършителните работи?
Естествено че с довършителните - ти да не мислиш че стройтелството е 100 евро квадрата

P.S.Мога да се хвана на бас че няма да я постройш за 8 месеца.
аз имам същото питане като колегата, собствено място (до околовръстното на София) и проект за малка едноетажна къща (105кв.м. + 20-30 кв.м мазе, реални площи) Ако във форума има колеги, които се занимават със строителни работи (груб строеж + довършителни работи), моля да ми пишат на ПМ
иначе по темата мога да споделя това, за мен беше полезно като отправна точка
http://estroi.bghot.com/index.php
иначе по темата мога да споделя това, за мен беше полезно като отправна точка

- Rabbit_TDI
- Контакти:
VWGT написа:
иначе по темата мога да споделя това, за мен беше полезно като отправна точкаhttp://estroi.bghot.com/index.php

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:VWGT написа:
иначе по темата мога да споделя това, за мен беше полезно като отправна точкаhttp://estroi.bghot.com/index.php
- само да добавя за хората който смятат да строят къща - едни 100-120 квадрата са напълно добри за живот на семейство с 2-3 деца.Ако разполагате с дадена сума пари по-добре нещо по-малко и добро с хубаво дворче и навреме ,отколкото стария български навик - 3 етажна къща,нейзмазана и в най-долния живеят хора на застаряваща възраст с деца живеещи на друго място.
Лелии, колко си прав - 3-етажна къща с 4 тераси, 3 от които са остъклени, и от 10 стаи може да се живее само в 2 или 3 щото за другите няма пара да се довършат. Българска идилия - трябва къщата да е голяма, за да кажат комшиите - бреййй, наредил се е добре нашия съселянин (съгражданин) - глей ква къща дигна.

По въпроса - 400 Евро на кв м трябва да стигнат - за не особено скъпарска къща. Ако искаш по-луксозни довършителни работи обаче, може и да надскочиш доста - има гранитогрес по 100 лв/кв м, паркет за 150 лв/кв м и тн.
Тва с майсторите винаги е невралгично - по правило те са долни и пропаднали пиандурници, които мрънкат само за пари, а ако направят грешка, винаги обвиняват този, който е работил преди тях - че е иззидал криви стени примерно, или че е направил крив кофраж...винаги имат извинение за собствените си грешки. Най-ме изкефи един зидар, който се оправдаваше за зверски крива стена с "лоша геометрия на тухлите"

Най-добре си наеми фирма, която има опит в тази област - да ти дадат крайна цена, подписвате договор и тва е. Почнеш ли сам да се занимаваш с майстори - нервна криза ти е в кърпа вързана.
Имаш ли архитектурен проект, земята в регулация ли е, има ли виза за строителство, как са тока, водата, има ли канализация...
connor cane написа:Имаш ли архитектурен проект, земята в регулация ли е, има ли виза за строителство, как са тока, водата, има ли канализация...
всичко има без канал, на първо време с яма ще се кара, намира се в населено място и реално погледнато си е двор с ограда и път.
Всъщност се интересувам от цената на грубия строеж и довършителните работи отделно, както и какво точно включва едното и другото, може на два етапа да се направи (предполагам, че майсторите са различни). От там нататък подробностите на ПМ, за да не разводняваме темата на колегата.
Пробвах с една две фирми, ама там като че ли цял живот смятат кооперации по 20 етажа да правят с 500% профит. Дадоха ми оферти за около 600 еуро/кв/м с асансьора

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пак ви казвам че без ПСД никакво остойностяване не може да стане, тея дето като им кажете искам 120 квадрата къща и без да са видели терена и проекта ви кажат някаква цена са бошлав работа. Това е несериозно.
После трябва много точно да се дефинира - каква е конструкцията на сградата, с каква изолация ще бъде, с какви тухли ще се зида, каква дограма ще се слага, каква покривна изолация, ще има ли парно или не, е те така цените ви варират до безкрай.
Говориме за сериозен подход.
Личното ми мнение за сглобяемите къщи е че са чудесни за вили, амам за живеене не ме привличат.
Смятам че най-добър микроклимът създават тухлените постройки.
особено за нашия климат (за нашата зима)
После трябва много точно да се дефинира - каква е конструкцията на сградата, с каква изолация ще бъде, с какви тухли ще се зида, каква дограма ще се слага, каква покривна изолация, ще има ли парно или не, е те така цените ви варират до безкрай.
Говориме за сериозен подход.
Личното ми мнение за сглобяемите къщи е че са чудесни за вили, амам за живеене не ме привличат.
Смятам че най-добър микроклимът създават тухлените постройки.
особено за нашия климат (за нашата зима)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”