Не става дума за мен, но за по-лесно ще говоря в 1 л. ед.ч:)
Случая е следния: СУ , специалност филология съм, семестриално завършил. естествено кофти пенсионерите, които умират от яд, че работят за 300 лв ЦЕЛЕНАСОЧЕНО не ми дават изпита. моля темата д ане се превръща в спор дали е целенасочено или не, а просто да се приемат думите ми на доверие, че хора почти нямащи си представа от езика минаха изпита с много пропуски в него, а моя е на значително по-високо ниво и ме скъсаха. за пореден път. след като вече сме приели, че нарочно го правят- искам съвет какво бих могъл да направя и какъв е каналния ред за това- знам, че мога да извикам комисия, но дали това няма завинаги да отреже шансовете ми? предполагам се познават тези от комисията и преподавателите ми. къде и какво бих могъл да направя, така че да получа безпристрастно оценяване на изпита, като се има предвид, че това не е математика и известна пристрастност може да има...но все пак. това е последен напън преди да им тегля една и да се изместя...но все пак моля за съвети от хора, на които им е ясно за какво става дума, а не чували нещо и с предложения "викай комислия"

Съвет относно висше образование
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако наистина си добре подготвен, както твърдиш-решението е едно-комисия. Това не трябва да те притеснява-членовете на комисията със сигурност се познават с твоите преподаватели, но защо си сигурен, че са в добри отношения? Между такива "капацитети" най-често има дива злоба, завист и лицемерие... Така че, ако наистина си сигурен в знанията си,-комисия.
П.С. Ако отидеш на комисия обаче, бъди сигурен, че оценката ти няма да е "отличен", дори и да знаеш повече от изпитващите...
П.С. Ако отидеш на комисия обаче, бъди сигурен, че оценката ти няма да е "отличен", дори и да знаеш повече от изпитващите...
- Vladsman1
- Автомобил:
- Двигател:
От личен опит не мога да говоря, но от наблюдения мога да ти дам съвет или два. Предполагам че говориш за държавният изпит дето не ти го дават. Можеш да отнесеш нещата към комисия резултата ще е същия т.е. пак ще те скъсат. Все пак ако говорим за държавен изпит комисията не е от асистенти и познават всички в тез среди. За съжаление България все още е страната на шуробаджанащината. Може и да се оправят нещата с жалба ако имаш късмета да попаднеш на безпристрастна комисия. Но като начало се замисли защо не ти дават изпита. Не вярвам да е защото работят за 300 лв и се дразнят. Тогава трябваше да късат наред. Още повече че вече не взимат пари от допълнителни изпити. Ако нещата са на лична основа потърси връзки с въпросният преподавател, да смекчи положението, всичко останало според мен е пикаене срещу вятъра.
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Имах подобен проблем с един испит на Техническия. Подадх молба за комисия, събра се и минах за чудо. Но аз знаех че двамата преподаватели не са в много добри отношения. Завист ли беше какво беше не знам да ти кажа...
Има предвид ако отидеш на комисия ще си видиш на зор. Там ще ти е и преподавателя (без право да те изпитва поне при мен беше така).
Каквото и да решиш желая ти УСПЕХ.
Има предвид ако отидеш на комисия ще си видиш на зор. Там ще ти е и преподавателя (без право да те изпитва поне при мен беше така).
Каквото и да решиш желая ти УСПЕХ.
варианта с парите не го харесвам- изпита е практичеки, който се полага на края на всяка година. първо преподавателите са много, втори не е правилно да го говорих по-съвременно и по-правилно практически от тях, а да им платиш за такова нещо. работя с този език и не рядко ходя в съответната държава в командировки.
може ли "със задна дата" да бъде разгледан този изпит- този, който мина сега да бъде прегледан от комислия?
дали някаква манипулация не мога да приложа над декана, че ще се изместя- пука ли им или все тая?
може ли "със задна дата" да бъде разгледан този изпит- този, който мина сега да бъде прегледан от комислия?
дали някаква манипулация не мога да приложа над декана, че ще се изместя- пука ли им или все тая?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”