Преди месец един външен за форума човек пусна тема изпълнена с много болка,гняв и отчаяние от жестокостта на шофьорите към беззащитните животинки попаднали случайно на пътя.....за съжаление беше визирал водач на автомобил с марка VW и моментално бе изтрит от модератора(който между другото беше прав,че не е въпрос на марка,а на манталитет на шофьора)...
Месец юни във Варна съм го нарекъл месецът на смъртта.....сигурно звучи малко страшно май.....
да ама точно през юни малките гларусчета се учат да летят и много от тях притичват по уличното платно....резултатът....невъзмутими колеги уж случайно или пък напълно бездушно с пълна газ минават през тях и от симпатичната сивичка птичка(символ на настъпващото морско лято) остава кърваво-перушинена каша.....а после мъничка питка от перца остатък от нечие бездушие...през юни Варна е осеяна с такива "питки" .....хайде вгледайте се по пътя и се опитайте да преброите смъртта по него!!!!котета,кученца,гълъби.....всичко превърнато в кървава пихития,продукт на човешкото безхаберие и неосъзната жестокост...
Колеги нека пазим живота на пътя.....какво ни коства да намалим или леко да извием волана....животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна.....
mod edit: musura

да пазим живота на пътя!!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: да пазим живота на пътя!!!!
joker написа:[b]Колеги нека пазим живота на пътя.....какво ни коства да намалим или леко да извием волана....животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна.....[/b]
Съгласен.Само ако лекото извиване на волана не застрашава и моя живот освен този на пернатото

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rosy написа:joker написа:[b]Колеги нека пазим живота на пътя.....какво ни коства да намалим или леко да извием волана....животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна.....[/b]
Съгласен.Само ако лекото извиване на волана не застрашава и моя живот освен този на пернатото
В градски условия ако се кара в рамките на допустимото време за реакция в повечето случаи има....стига да има желание ...и сърце!
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Мартин написа:Напълно те подкрепям, има страшни боклуци, дато нарочно газят животинките. Те с какво са виновни, че минават по пътя, откъде да знаят, че не трябва. Такъв някой ако го хвана... направо полудявам!
Онзи ден карам по една шкодичка(от ония 120Л) пред нас автобус, идва право на излизане от видин и шкодата тръгва да изпреварва аз по нея, след автобуса тръгвам и шкодата да изпреварвам вече я бах изпреварил и отстрани на пътя излезе кученце, скачам на спирачките бягам вляво и почти спирам като си мисля, че всички мислят като мен, да ама не "ЧОВЕКЪТ' с шкодата видя кучето и даже не му светнаха стоповете, да еба и идиота скапан, удари кученцето със злоба. Как може да има такива "ХОРА"?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
joker написа:rosy написа:joker написа:[b]Колеги нека пазим живота на пътя.....какво ни коства да намалим или леко да извием волана....животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна.....[/b]
В градски условия ако се кара в рамките на допустимото време за реакция в повечето случаи има....стига да има желание ...и сърце!
Подклепям напълно. Животните на пътя трябва да се пазят Дасега винаги съм успявал с цената на пищене на гуми /много често ми се случва извън града някоя костенурка или таралеж балабар с малките да пресичат/ и лекия стрес за пасажерите до не убея животно /мухата на стъклото не я броя

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
А бе нещо не съм съгласен много много...
Какво значи да пазим животните на пътя? Това път ли е или зоологическа градина?
Естествено, че не бих ударил преминаващо животно нарочно, но в случай, че трябва да избирам м/у собствената си сигурност и някой пес, котка, пиле и тн. няма да ми мигне окото докато го разплисквам!
По улиците няма да има мъртви четириноги, ако общината се погрижи за безпризорните, а стопаните престанат да си пускат любимците на воля.
По магистралите и шосетата пък е редно да има ограждения както е по цивилизования свят защото при 130 км/ч един 40 кг пес е в състояние да те прати в гроба за нула време. Да не говорим за по-едри твари...
Парковите и резерватни зони също трябва да са обезопасени. За градовете вече нещата стават по-сложни. Всичките там птици, котки и тн. редовно стават жертва на водачите. Това е неизбежно.
От тук насетне трябва да се знае, че има шофьори на които въобще не им пука и вместо спирачка дори биха подали газ в подобна ситуация. Колкото и да апелираш колега по форумите няма как да промениш тези диваци. Също така няма да накараш хората от същите форуми да седнат да опъват огради защото не е тяхна работа макар и да е в техен интерес.
За финал искам да ти напомня, че по пътищата особено лятото ежедневно загиват хора и на никой не му пука, пък ти си се люшнал за някакви пилци...
Ми дай направо да слизаме от колите и да ходим пеш защото като тръгна от Сф за морето изтребвам 3 кг насекоми с колата?!
С този пост не се заяждам, а просто исках да отбележа, че това е положението и оправия няма или поне не и с подобни апели в подобни форуми. По-добре протестирай в общината, сезирай природозащитниците и тн.
Успех
Какво значи да пазим животните на пътя? Това път ли е или зоологическа градина?
Естествено, че не бих ударил преминаващо животно нарочно, но в случай, че трябва да избирам м/у собствената си сигурност и някой пес, котка, пиле и тн. няма да ми мигне окото докато го разплисквам!
По улиците няма да има мъртви четириноги, ако общината се погрижи за безпризорните, а стопаните престанат да си пускат любимците на воля.
По магистралите и шосетата пък е редно да има ограждения както е по цивилизования свят защото при 130 км/ч един 40 кг пес е в състояние да те прати в гроба за нула време. Да не говорим за по-едри твари...
Парковите и резерватни зони също трябва да са обезопасени. За градовете вече нещата стават по-сложни. Всичките там птици, котки и тн. редовно стават жертва на водачите. Това е неизбежно.
От тук насетне трябва да се знае, че има шофьори на които въобще не им пука и вместо спирачка дори биха подали газ в подобна ситуация. Колкото и да апелираш колега по форумите няма как да промениш тези диваци. Също така няма да накараш хората от същите форуми да седнат да опъват огради защото не е тяхна работа макар и да е в техен интерес.
За финал искам да ти напомня, че по пътищата особено лятото ежедневно загиват хора и на никой не му пука, пък ти си се люшнал за някакви пилци...
Ми дай направо да слизаме от колите и да ходим пеш защото като тръгна от Сф за морето изтребвам 3 кг насекоми с колата?!
С този пост не се заяждам, а просто исках да отбележа, че това е положението и оправия няма или поне не и с подобни апели в подобни форуми. По-добре протестирай в общината, сезирай природозащитниците и тн.
Успех

- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Stefan написа:Дано повече хора се замислят докато карат![]()
joker, напълно те подкрепям
И аз подкрепя! Няколко мои котки съм ги събирал с лопата от асвалта и направо ми се е ревяло! Животните супер много ги пазя, особенно камикадзетата дебнещи до банкета, опитващи да ти захапят огледалото. Едно подобно закачих, но вече бях успял да намаля и резултата беше само щети по калника, песа си избяга...
Добра тема, нека повече шофьори се замислят

едит:
rainheart написа:groznika написа:защото при 130 км/ч един 40 кг пес е в състояние да те прати в гроба за нула време.
Не съм съгласен! Преди 2 седмици една приятелка с гаджето и на магистралата блъснали солиден пес с Г2 и 140км/ч и резултатът е счупена решетка, паднала броня и пробит радиатор... и доколкото ги видях не са в гроба
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
Върни се в “ОФФ-Топик - други”