За надуваемите басейни

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

За надуваемите басейни

Мнениеот drmilendd » Пон 23 юни 2008 12:04

Вече станаха страшните жеги и сигурно не само аз се заглеждам по надуваемите басейни като тези на Интеса и т.н. Въпроса ми е някой има ли такъв басейн - от тези по около 3 м диаметър, с помпа с филтър, и какви са впечатленията му - лесно ли се пълни, поддържа ли се чиста водата от филтъра и др. Ние сме семейство с 3 годишно дете и си мисля за един такъв на село с вода от кладенеца, дето после и да се полива с нея.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 23 юни 2008 14:14

помпата за нищо не става
не чисти почти никак
ако не го покриваш щке се намърси за отрицателно време
зеленясва за около 4 дни
стопля се къпеш се и хвърляш водата
за това става
общо взето неизгодна инвестиция поне според мен

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Пон 23 юни 2008 14:20

Много съм доволен ние взехма 360 на 76 с две помпи и филтър. Неделя го сефтосахме няма такъв кеф много стабилен малко труден за пълнене/все пак е над 3500л./Взехме и препарат за басейни даже е ароматизиран.Супер е нему мисли :ihaaaaa :ihaaaaa

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 23 юни 2008 21:22

ха сега де?
Две мнения в двете крайности... :roll:
Може ли колеги да споделите тогава кой от коя фирма и модел има впечатление, за да стане малко по ясно :wink:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 23 юни 2008 21:27

Вземи си един малък басейн за 15 лв детето е още малко като поотрасне ще го занесеш направо на голям . Ти повече работа ще имаш да се грижиш за този големия басейн май отколкото да си поиграеш с детето . :roll:

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пон 23 юни 2008 21:29

Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 23 юни 2008 21:34

ikonoma написа:Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.

габровска му работа... :idea: :twisted:

п.с. за 3 месеца не се е зацапвал? тука и рекламата на адидас impossible is nothing не важи....12-15 дни съм карал с една вода....след това на цветята.... :!:

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пон 23 юни 2008 21:40

chefito написа:
ikonoma написа:Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.

п.с. за 3 месеца не се е зацапвал? тука и рекламата на адидас impossible is nothing не важи....12-15 дни съм карал с една вода....след това на цветята.... :!:

Тц, тц, тц. Поне малко се въздържай. Първо е на 1100 км. от Габрово и второ изглежда не е имало проблеми. Не си спомням. Бях малък тогава.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Вто 24 юни 2008 6:03

Аз си купих миналата година от сглобяемите, тръбна рамка и полейтиленово корито 3,6м на 70см.Проблема го има със зеленясването, но си има решение, трябва просто да се подържа.Какво имам в предвит, ползват се спецялни препарати за басейн, против зеленясване, за нормализиране на Ph и др.Аз отидох в една фирма за басейни и там ми препоръчаха препарат, който се сипва еднократно, друг, който се сипва през определено време и таблетка която се поставя в дозатор, прилича на шамандура, който си плува във басейна постоянно.Помпата трябва да работи небрекъснато(освен когато се къпете, от съображение за сигурност), на мен ми дожаля, като се има в предвид надеждноста на същата, и си купих програмируем таймер (от тези за в контакта) и направих да работи на определени цикли.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 24 юни 2008 8:11

ikonoma написа:
chefito написа:

Тц, тц, тц. Поне малко се въздържай. Първо е на 1100 км. от Габрово и второ изглежда не е имало проблеми. Не си спомням. Бях малък тогава.

Беше закачка бе....стил виц за габровци..../че е пестил за пара за водица/.....за пореден път се убеждавам, че сте оперирани от чувство за хумор...половината в тоя форум са тънкообидни :idea: малко по мъжкарската :roll:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 24 юни 2008 10:30

аз се чуда за какво е нужен такъв "басейн" , в който да бухаш някакви препарати с неизвестен произход и хим състав и после да си къпеш детето вътре?
Пълниш сутринта, най-късно на другия ден празниш и така...

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Вто 24 юни 2008 10:36

ти май не осъзнаваш колко литра е един басейн и тоя тънък момент с пълненето/празненето...

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 24 юни 2008 11:04

Казах си личното мнение - по-добре малък басейн и прясна вода, отколкото голям басейн в който се муат химикали. Водата е вода - какво е нужно за да не се развиват бактерии и водорасли в застояла топла вода? Според мен е нужна отрова... или висококачествен биологичен филтър - случайно имам груба представа колко струва 1 бр такъв - повече от цената на "комплект басейн+помпа+филтър"
не че на мен не ми се иска нещо такова, но все пак добре е човек да гледа реално на нещата

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 24 юни 2008 11:44

аз се чуда за какво е нужен такъв "басейн" , в който да бухаш някакви препарати с неизвестен произход и хим състав и после да си къпеш детето вътре?

А бе и аз така си мисля, та затова и питам тука.
П.П. 1000 л = 1 куб. м., т.е. 1 тон и около 1 лев и нещо, нари така?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 юни 2008 12:43

restless написа:аз се чуда за какво е нужен такъв "басейн" , в който да бухаш някакви препарати с неизвестен произход и хим състав и после да си къпеш детето вътре?

И кога точно успява водата да достигне до такава температура че да оставиш децата да се гмуркат вътре цял ден без да хваната бронхопневмония при този цикъл пълненен-празнене.....? Отговора е НИКОГА освен ако децата не са моржове или от чешмата тече вода с температура 30 градуса :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”