За надуваемите басейни
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
За надуваемите басейни
Вече станаха страшните жеги и сигурно не само аз се заглеждам по надуваемите басейни като тези на Интеса и т.н. Въпроса ми е някой има ли такъв басейн - от тези по около 3 м диаметър, с помпа с филтър, и какви са впечатленията му - лесно ли се пълни, поддържа ли се чиста водата от филтъра и др. Ние сме семейство с 3 годишно дете и си мисля за един такъв на село с вода от кладенеца, дето после и да се полива с нея.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
ikonoma написа:Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.
габровска му работа...

п.с. за 3 месеца не се е зацапвал? тука и рекламата на адидас impossible is nothing не важи....12-15 дни съм карал с една вода....след това на цветята....

-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:ikonoma написа:Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.
габровска му работа...![]()
![]()
п.с. за 3 месеца не се е зацапвал? тука и рекламата на адидас impossible is nothing не важи....12-15 дни съм карал с една вода....след това на цветята....
Тц, тц, тц. Поне малко се въздържай. Първо е на 1100 км. от Габрово и второ изглежда не е имало проблеми. Не си спомням. Бях малък тогава.
- Plarol
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си купих миналата година от сглобяемите, тръбна рамка и полейтиленово корито 3,6м на 70см.Проблема го има със зеленясването, но си има решение, трябва просто да се подържа.Какво имам в предвит, ползват се спецялни препарати за басейн, против зеленясване, за нормализиране на Ph и др.Аз отидох в една фирма за басейни и там ми препоръчаха препарат, който се сипва еднократно, друг, който се сипва през определено време и таблетка която се поставя в дозатор, прилича на шамандура, който си плува във басейна постоянно.Помпата трябва да работи небрекъснато(освен когато се къпете, от съображение за сигурност), на мен ми дожаля, като се има в предвид надеждноста на същата, и си купих програмируем таймер (от тези за в контакта) и направих да работи на определени цикли.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
ikonoma написа:chefito написа:ikonoma написа:Вуйчо ми имаше такъв преди 7-8 години. 3,5 метра. Пълнеше го пролетта и го източваше есента. Нито е зеленясвал, нито нищо. Сега не съм го питал дали го ползва. В Словакия живее.
габровска му работа...![]()
![]()
Тц, тц, тц. Поне малко се въздържай. Първо е на 1100 км. от Габрово и второ изглежда не е имало проблеми. Не си спомням. Бях малък тогава.
Беше закачка бе....стил виц за габровци..../че е пестил за пара за водица/.....за пореден път се убеждавам, че сте оперирани от чувство за хумор...половината в тоя форум са тънкообидни

-
- Автомобил:
- Двигател:
Казах си личното мнение - по-добре малък басейн и прясна вода, отколкото голям басейн в който се муат химикали. Водата е вода - какво е нужно за да не се развиват бактерии и водорасли в застояла топла вода? Според мен е нужна отрова... или висококачествен биологичен филтър - случайно имам груба представа колко струва 1 бр такъв - повече от цената на "комплект басейн+помпа+филтър"
не че на мен не ми се иска нещо такова, но все пак добре е човек да гледа реално на нещата
не че на мен не ми се иска нещо такова, но все пак добре е човек да гледа реално на нещата
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
аз се чуда за какво е нужен такъв "басейн" , в който да бухаш някакви препарати с неизвестен произход и хим състав и после да си къпеш детето вътре?
Пълниш сутринта, най-късно на другия ден празниш и така...
А бе и аз така си мисля, та затова и питам тука.
П.П. 1000 л = 1 куб. м., т.е. 1 тон и около 1 лев и нещо, нари така?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
restless написа:аз се чуда за какво е нужен такъв "басейн" , в който да бухаш някакви препарати с неизвестен произход и хим състав и после да си къпеш детето вътре?
Пълниш сутринта, най-късно на другия ден празниш и така...
И кога точно успява водата да достигне до такава температура че да оставиш децата да се гмуркат вътре цял ден без да хваната бронхопневмония при този цикъл пълненен-празнене.....? Отговора е НИКОГА освен ако децата не са моржове или от чешмата тече вода с температура 30 градуса

Върни се в “ОФФ-Топик - други”