Събирам мнения за "КИРОВ" АД

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Събирам мнения за "КИРОВ" АД

Мнениеот petko5 » Чет 26 юни 2008 20:17

Колеги здравейте :)
Утре ще се явявам на интервю за "Търговски представител" на строителни машини и части за тях.
Може да се каже, че почти съм вътре с двата крака, но чувам много лоши отзиви за фирмата и това ме кара да се откажа, на този етап :roll:

:!: :!: ЧАКАМ ОТ ВСИЧКИ МНЕНИЯ-НАЙ ВЕЧЕ ОТ БИВШИ И НАСТОЯЩИ СЛУЖИТЕЛИ НА ФИРМАТА.
КОЙ КАКВОТО Е ЧУЛ, КОЙ КАВОТО Е ВИДЯЛ ДОБРО ИЛИ ЛОШО ЗА ФИРМАТА-МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ
:!: :!:

Благодаря ви предварително

Поздрави

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 26 юни 2008 20:20

Ваското е твоя човек :wink:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Чет 26 юни 2008 20:21

Geleto написа:Ваското е твоя човек :wink:

Говорих вече :wink:

пс.
Васко, нищо лично :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 юни 2008 20:45

И кво ти каза ?.Може и на лични

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 26 юни 2008 20:46

нищо хубаво...
ма ти си го знаеш всичкото-какво ново може да ти кажа?mhihi mhihi

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Чет 26 юни 2008 20:49

emo-gar написа:И кво ти каза ?.Може и на лични

Говорят едно, прават друго, вършат трето, относно заплащане, кариера и т.н. :roll:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 26 юни 2008 20:51

едно приятелче ходи и започна /търговски представител е на други неща доста години/ , но след няколко дена се махна, каза че старите кучета зели хубавите позиции дето могат се зимат бонуси, а него и още няколко човека го сложили да продава некви непродаваеми неща минен багер ли нещо такова.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 юни 2008 20:58

Да ,голяма фирма , доста хора накуп и то различни .По отношение на плащане-това си е ЛИЧНО твое дело.Имай в предвид, е там където си се насочил са най- много ...ъъъ как да кажа...хубавите работи поне 50-60 калпака само в София
P.S. :D Васко, ма помниш бре, то работа дето не може да се запомни по някакъв начин..зае.и я

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 юни 2008 21:11

Jogo_1 написа:едно приятелче ходи и започна /търговски представител е на други неща доста години/ , но след няколко дена се махна, каза че старите кучета зели хубавите позиции дето могат се зимат бонуси, а него и още няколко човека го сложили да продава некви непродаваеми неща минен багер ли нещо такова.

Той нека шитне 1-2 багера, па тогава да пита за проценти, от какво мислел да печели- от продажба на бургийки и детски бормашинки ли? Фирмата изисква активност,хойкане из цяла България и околностите, не е от 8 до 5 и заповядай лично-служебна кола... ма хайде да не излезна ..адвокат...на ..

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Чет 26 юни 2008 21:14

Jogo_1 написа:едно приятелче ходи и започна /търговски представител е на други неща доста години/ , но след няколко дена се махна, каза че старите кучета зели хубавите позиции дето могат се зимат бонуси, а него и още няколко човека го сложили да продава некви непродаваеми неща минен багер ли нещо такова.

така си е ...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 26 юни 2008 21:24

http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=869

За 2 години в София съм сменил 3 работи, в момента работя на 4-та...

НЕ слушай другите какво ти казват. Това в 90% от случаите са хора, които са напуснали. За да напуснеш трябва да имаш причина, нали? ;)
Другите 10% са хора, които са били уволнени. Ако те уволнят едва ли ще таиш прекрасни чувства към фирмата, нали? :)
Рядко се намират положителни мнения, които НЕ са написани от служителите от HR отдела или от мазнещи се служители.
Отиди, пробвай, в 95% от случаите ти дават 3-6 месеца изпитателен срок, през това време ако не ти хареса - молба за напускане и jobs.bg ;)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юни 2008 21:29

Аз работя като ТП на друга фирма на инвестиционния пазар - демек не на пазара на шоколади и червила и сапун,а на пазара,където няма необмислена покупка и всяко решение за инвестиция е уж предшествено от внимателна оценка на бъдещи печалби и бизнес планове и термини като възвращаемост,рентабилност,амортизация и не нам още какво си там са валидни.Т.е. клиенти с импулсивно решение за покупка няма и няма как да има,след като става въпрос за големи манги.
ОбачИ,започвайки в този бизнес от прясно завършил "вишу" младеж,установявам ,че това дето го пише в книгите на чужденците тряя пасти да яде,а продажбата в БГ е по-скоро умело изкуство и резултат от съвета на някой близък познат на потенциалния клиент,който ползва същото нещо,обект на преговори,отколкото на извънземни търговски умения на продавача.

Нещото дето искам да кажа е:
Въобще не е лесно да продаваш на инвестиционния пазар БГ.
За да има успех една фирма на този пазар,тя трябва да УВАЖАВА клиента,ВИНАГИ,ВИНАГИ ама ВИНАГИ,да го лигави,да дава отстъпки и т.н.

Извод:Ако ще се хващаш на тази работа,първоначално ще ти трябва добра твърда заплата и много,много хъс и желание.

Ако от 100 потенциални клиента само 1 купи,то това е успех.

Успех от мен!

П.С. Рано или късно си проличава дали ставаш за търговец.Работиш преди всичко с хора.Ако продаваш качествени неща с известен бранд - ОК,те сами се продават,ако не е така - докажи,че брандът е качествен :D .

Нямам мнение за Киров, просто изразих мнение за пазара.

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Чет 26 юни 2008 21:32

ISRalien написа:http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=869

За 2 години в София съм сменил 3 работи, в момента работя на 4-та...

НЕ слушай другите какво ти казват. Това в 90% от случаите са хора, които са напуснали. За да напуснеш трябва да имаш причина, нали? ;)
Другите 10% са хора, които са били уволнени. Ако те уволнят едва ли ще таиш прекрасни чувства към фирмата, нали? :)
Рядко се намират положителни мнения, които НЕ са написани от служителите от HR отдела или от мазнещи се служители.
Отиди, пробвай, в 95% от случаите ти дават 3-6 месеца изпитателен срок, през това време ако не ти хареса - молба за напускане и jobs.bg ;)

Това го гледах, има и още :wink:
От 2год. се рова в jobs.bg и нищо не намирам :(

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 26 юни 2008 21:32

Значи, Петко, ти понеже си човек, дето разбира мисля, че сам ще си вземеш решението, но за Киров...чувам за глоби при ползване на служебната кола през събота и неделя и за други лоши неща... Успех все пак!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юни 2008 21:33

maistora_1 написа:Значи, Петко, ти понеже си човек, дето разбира мисля, че сам ще си вземеш решението, но за Киров...чувам за глоби при ползване на служебната кола през събота и неделя и за други лоши неща... Успех все пак!

Специално за служебната кола - аз ако съм шеф и аз ще глобявам за извънредно ползване.Нормално е.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”