Въпрос към хората занимаващи се със строителство?Снимки,2стр

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос към хората занимаващи се със строителство?Снимки,2стр

Мнениеот Audi_RS* » Пон 30 юни 2008 18:18

Извинявам се предварително за офф-а, но понеже във форума влизат фенове с всякакви професии и всестранно развити реших да попитам за съвет.:)

Значи става въпрос за следната ситуация, къща 3 етажа и в момента се ремонтира 3-тия, който се намира непосредствено под покрива. Всичко ще се прави с гипсокартон и тавана ще се изправя, тоест над тавана на стаите и самият покрив ще има въздушна маса. Искам да питам, понеже чета от няколко дни из интернет за изолации и така нататък, трябва ли да се сложи изолация и каква да бъде тя? Разглеждах, че правят изолация с вата, която се реди между гредите на покрива.. другия вариант е да се нареди върху самият покрив от гипсокартон... дали наистина има нужда от такава изолация? И ако да - коя е по-добрата?
:roll: Може би трябва да спомена, че покрива е греди,дъски,мушама и отгоре керемиди брамак мисля...

А също и да питам, там където е скосен покрива, ще бъде скосена и стаята в края вероятно, някакви съвети и за там ? :roll:

Последна промяна от Audi_RS* на Вто 01 юли 2008 11:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 30 юни 2008 18:23

Задължително сложи изолация.Само че не знам каква :) Щот зимата ще ти бега всичкото топло.Пък лятото е егати парника.

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Пон 30 юни 2008 18:24

Влез в сайта на Мисия моят дом. Там имаше специален раздел за изолации. :idea:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 30 юни 2008 18:29

Четох и там колега, ама хората са кът и темите стоят без отговор в повечето случай ;)

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Пон 30 юни 2008 18:29

Под покрива какво значи ? Направо гредореда ли или има и плоча ?

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 30 юни 2008 18:58

аз съм слагал стъклена вата между гредите под керемидите и затягаш с рапидки гипсокартона без да е необходимо да се прави скара.
незнам дали е оптимален вариант, щото ватата си е цифра :shock , но такава беше уговорката, та това ти е 1 вариант

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKATA » Пон 30 юни 2008 19:02

Над гипсокартона се слага ватата.Не е толкова скъпа.Аз я взех от Baucentrum до Практикер.Разликата е осезаема.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 30 юни 2008 19:18

Само вата нищо друго, другия вариант е сьс фибран.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пон 30 юни 2008 20:03

Най-добрата изолация е каменна вата.

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 30 юни 2008 20:04

ето това е тъкмо в моя занаят.Работя го гипсокартона от 3 години вече 8) Ако разполагаш със пари задължително трябва да сложиш вата за да постигниш някакъв ефект от изолация.Ако е много горещо лятото и много студено зимата е хубаво да се сложи двоен пласт.Ватата(Стълена или минерална) я продават на топлове 18квадрата и нещо или 22 и нещо.Един топ е около 40лв.След като сложиш изолация ще усетиш голяма разлика

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 30 юни 2008 20:22

Добре, до сега разбрах, че 100% е хубаво да сложа ватата, но къде да я сложа. Веднага под самия гредоред и да я захващам за дъските, или да я нареда без никакво захващане върху гипсокартона ? Всъщност май щеше да е по-добре да сложна снимки, но дойдох на работа... утре ще гледам да щракна да дадете конкретно мнение

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 30 юни 2008 20:27

Май ще е най добре на гипсокартона да я сложиш :) тука поне така ги правиме :) а за изолация гледай за KNAUF или както се пише там :) успех

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 30 юни 2008 20:34

Имай 1 наум винаги- протече ли покрива - махаш гипскартона.
Най-евтина е стъклената вата на Урса. Минералната е по скъпа.

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здравей те..... от Spasov_G

Мнениеот Spasov_G » Пон 30 юни 2008 20:50

Сега ще се помъча да ти бъда малко полезен и Аз , първо този етаж с каква височина разполага имам предвит помещенията и какъв ще бъде тавана ще се изправя или ще се копират наклоните и чупките на покрива , второ основата на покрива каква е под циглите какво следва с водоустойчиви плоскости ли е или си е стар покрив с наковани дъски ...... ако ти е ново стройтелство къщата моят съвет е слагай вата Било то минерална или каменна ( Да ме извинява някой , стъклена вата в сухото стройтелство не се използва ) препоръчвам ти като марка Isover , има няколко дебелини на ватата 4, 5 см ....... тук можеш да избираш между два вида имам предвит вата с фолио и без ...... много зависи какво целиш споставянето дали шумо изолация или и топло, ако и двете за предпочитане ако имаш възможност е тази с фолиото , като обикновената вата си е но от едната страна е с прилепено фолио наподобяващо станиола от шоколад и когато я поставяш задължително фолиото трябва да е обърнато към покрива тогава ефективноста е гарантирана ......... ДА попитам все пак и нали говорим за покрив който няма грам течове ,защото при евентуални такива ватата става като гъба за миене на колата и след това няма изсъхване , а то след себе си мухал, плесен и куп неприятности ....... Ако нямаш възможност за вата с фолио , по скромния вариянт е обикновена вата но преди да я сложиш фолиото да бъде заместено от найлон , просто ефекта се доближава просто е по трудоемко при поставяне ...... Дано съм бил полезен и ако те интересува нещо питай в тази област мога да помагам доста ........

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 30 юни 2008 21:00

Значи тавана ще се изправя, няма да е скосен, но както казах в края се получава така, че няма как да се изправи и ще има съвсем лек наклон от самия покрив (тоест ще има леко копиране на наклона). Покрива е ремонтирам миналата година с нови греди и дъски, отгоре е накована така наречената "мушама" и сега ще се поставят нови керемиди на брамак, за по сигурно срещу течеве да взема да накова още един слой мушама... знам ли.. С ватата ще целя предимно топло изолация, понеже съм уж в спокоен квартал и нямаме толкова шум...

А всъщност питах и за това именно когато се изравни покрива, дали ще има същия ефект да се нареди (постели) върху покрива, или върху гредите е по-добрия вариант ?

Утре ще сложа снимки да добиете по-ясна представа ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”