Вчера около 19 и 30 часа на кръстовището на Бизнес хотела тук във Варна, посока гарата, тъкмо пресичам кръстовището и пред мен горяща и димяща кола. Веднага спрях, взех пожарогасителя и отидохме да гасим. Беше софийски Фолксваген Голф 2, момчетата които го караха били тук на почивка. Освен мен от всички коли, които преминаха спря само още 1 кола!! - доколкото видях, това беше колегата от форума joker - син Фолксваген Голф 3 със стикери на клуба на задния прозорец и с едно голямо куче вътре, както ми се стори.
Как може такова нещо - толкова коли минаха, никой да не помогне на хора в беда. Защо е тази апатия, тази безразличност, това равнодушие към всичко наоколо? Нали утре всеки може да е на мястото на тези момчета, не дай си боже? Как биха се чувствали, ако си стоят пред изгорялата кола и останалите коли профучават покрай тях и никой не им помага?
Както и да е, след като я загасихме, аз им предложих да ги издърпам докъдето са отседнали (оказа се, че това е една вила в местност Траката, на около 15 километра, може и повече от мястото). Отидохме до Практикер, купихме въже и ги издърпах дотам. По пътя отново се намериха някакви подобия на хора, които ме засичаха и свиреха, въпреки че бях пуснал аварийните и се опитвах да не преча на движението.
Оказа се, че момчето, чиято беше колата, имал сервиз в София за ел. инсталации и е електричар и може би ще успее да закрепи положението и поне да се прибере до София. Проблема явно беше нещо в инсталацията и кабелите. Дано успеят да се оправят и все пак да си продължат почивката.
Между другото, да изкажа една похвала за пожарната - дойде може би за 5 минути, явно все пак някой от преминаващите коли се е обадил.
Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!
Последна промяна от Damian01 на Вто 01 юли 2008 10:38, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:Браво това се казва съпричастност, на всеки може да му се случи. Човек наистина остава в какви ли не положения колкото и да си мисли, че колата му е супер здрава и надеждна.
/последно ягуар се беше запалил в пловдив до сточна - така че тука си много прав....техника е и никой не е застрахован/
- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е друже за огромно съжаление си много прав.Малко са хората които биха ти помогнали.Малко преди Коледа 2007 на Орлов мост се беше запалило едно Полово,видимо гореше поне от 4-5 мин и човека се беше ошашкал яко и ПАК никой не беше спрял да помогне.Тогава аз направих неква странна маневра от най-ляво минах пред всички и спрях напряко на Цариградско и извадих пожарогасителя за да му помогна на човечеца и въпреки че бях запушил 2 от 3-те платна пак никой освен 2-ма ТАКСИМЕТРОВИ шефиори спряха да помогнат(колкото и странно да звучи),а останалите само ми свиркаха и заобокаляха покрай мен без да си направят труда дори да питат дали има нужда от помощ.Така че вече нищо не може да ме очуди в нашата жалка Държавица

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!
[quote="Damian01"]Вчера около 19 и 30 часа на кръстовището на Бизнес хотела тук във Варна, посока гарата, тъкмо пресичам кръстовището и пред мен горяща и димяща кола. Веднага спрях, взех пожарогасителя и отидохме да гасим. Беше софийски Фолксваген Голф 2, момчетата които го караха били тук на почивка. Освен мен от всички коли, които преминаха спря само още 1 кола!! - доколкото видях, това беше колегата от форума joker - син Фолксваген Голф 3 със стикери на клуба на задния прозорец и с едно голямо куче вътре, както ми се стори.
Да ...аз бях(ама колата ми е черна ей!),но съм възхитен от Damian01 и неговата съпричастност....аз кой знае колко не помогнах,защото благодарение на неговия пожарогасител колата вече беше угасена и не се наложи да изкарвам кучето от багажника за да взема моя пожарогасител
...
От мен бяха само няколкото полезни връзки които дадох на колегата за да търси спешно резервни части....за съжаление повече не можeх да направя.....всичко свърши Damian01
А между другото шофьорът на софийския Голф имаше малко странно поведение...нещо не ми вярваше ли,какво???...е, вярно с камуфлажни дрехи и ротвайлер в багажника,не изглеждах много доверително.....но нейсе...
Колеги.....аплодисменти за истинския форумец Damaian01 ...ТОЙ спаси колата на колегата.....
.......а това за подминаващите автомобили си е самата истина!
Еееех варненци....

Да ...аз бях(ама колата ми е черна ей!),но съм възхитен от Damian01 и неговата съпричастност....аз кой знае колко не помогнах,защото благодарение на неговия пожарогасител колата вече беше угасена и не се наложи да изкарвам кучето от багажника за да взема моя пожарогасител

От мен бяха само няколкото полезни връзки които дадох на колегата за да търси спешно резервни части....за съжаление повече не можeх да направя.....всичко свърши Damian01
А между другото шофьорът на софийския Голф имаше малко странно поведение...нещо не ми вярваше ли,какво???...е, вярно с камуфлажни дрехи и ротвайлер в багажника,не изглеждах много доверително.....но нейсе...
Колеги.....аплодисменти за истинския форумец Damaian01 ...ТОЙ спаси колата на колегата.....

.......а това за подминаващите автомобили си е самата истина!
Еееех варненци....

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rosy написа:С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спиратВ смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат
Ами защото ,както беше и в този случай,един пожарогасител,не стига за да се угаси пожара напълно и всичко може да избухне отново......и с малко опит да предотвратят извършването на някоя глупост... например вчера един от съседния блок довтаса с туба с 10 л вода и се канеше да плисне върху двигателя

- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега joker, да не останеш с такова впечатление - момчето каза после че ти е много благодарен за телефоните, които му даде и че веднага още от днес сутринта тръгва за там да търси части. Без тези телефони трябваше да ходи и да обикаля наред и да си загуби доста време, нерви пък и пари.
Той тогава веднага след инцидента наистина изглеждаше доста объркан (кои ли на негово място няма да е така), но после се поуспокои.
Ще му звънна довечера след работа да видя как са, ако имат нужда от още помощ............ Дано са се оправили вече все пак и да си изкарат почивката както трябва.
Той тогава веднага след инцидента наистина изглеждаше доста объркан (кои ли на негово място няма да е така), но после се поуспокои.
Ще му звънна довечера след работа да видя как са, ако имат нужда от още помощ............ Дано са се оправили вече все пак и да си изкарат почивката както трябва.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
chefito написа:rosy написа:С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спиратВ смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат
3 пожарогасителя гасят повече от 1
определно, като не ти се спира поне попитай дали ма нужда от още хора

Върни се в “ОФФ-Топик - други”