Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!

Мнениеот Damian01 » Вто 01 юли 2008 9:00

Вчера около 19 и 30 часа на кръстовището на Бизнес хотела тук във Варна, посока гарата, тъкмо пресичам кръстовището и пред мен горяща и димяща кола. Веднага спрях, взех пожарогасителя и отидохме да гасим. Беше софийски Фолксваген Голф 2, момчетата които го караха били тук на почивка. Освен мен от всички коли, които преминаха спря само още 1 кола!! - доколкото видях, това беше колегата от форума joker - син Фолксваген Голф 3 със стикери на клуба на задния прозорец и с едно голямо куче вътре, както ми се стори.
Как може такова нещо - толкова коли минаха, никой да не помогне на хора в беда. Защо е тази апатия, тази безразличност, това равнодушие към всичко наоколо? Нали утре всеки може да е на мястото на тези момчета, не дай си боже? Как биха се чувствали, ако си стоят пред изгорялата кола и останалите коли профучават покрай тях и никой не им помага?
Както и да е, след като я загасихме, аз им предложих да ги издърпам докъдето са отседнали (оказа се, че това е една вила в местност Траката, на около 15 километра, може и повече от мястото). Отидохме до Практикер, купихме въже и ги издърпах дотам. По пътя отново се намериха някакви подобия на хора, които ме засичаха и свиреха, въпреки че бях пуснал аварийните и се опитвах да не преча на движението.
Оказа се, че момчето, чиято беше колата, имал сервиз в София за ел. инсталации и е електричар и може би ще успее да закрепи положението и поне да се прибере до София. Проблема явно беше нещо в инсталацията и кабелите. Дано успеят да се оправят и все пак да си продължат почивката.
Между другото, да изкажа една похвала за пожарната - дойде може би за 5 минути, явно все пак някой от преминаващите коли се е обадил.

Последна промяна от Damian01 на Вто 01 юли 2008 10:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 9:03

ЕВАЛА КОЛЕГА! Свикнали сме на лошо и затова така гледаме на нещата...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 01 юли 2008 9:05

Браво това се казва съпричастност, на всеки може да му се случи. Човек наистина остава в какви ли не положения колкото и да си мисли, че колата му е супер здрава и надеждна.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 9:09

Adnan написа:Браво това се казва съпричастност, на всеки може да му се случи. Човек наистина остава в какви ли не положения колкото и да си мисли, че колата му е супер здрава и надеждна.

/последно ягуар се беше запалил в пловдив до сточна - така че тука си много прав....техника е и никой не е застрахован/

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Вто 01 юли 2008 9:17

Така е друже за огромно съжаление си много прав.Малко са хората които биха ти помогнали.Малко преди Коледа 2007 на Орлов мост се беше запалило едно Полово,видимо гореше поне от 4-5 мин и човека се беше ошашкал яко и ПАК никой не беше спрял да помогне.Тогава аз направих неква странна маневра от най-ляво минах пред всички и спрях напряко на Цариградско и извадих пожарогасителя за да му помогна на човечеца и въпреки че бях запушил 2 от 3-те платна пак никой освен 2-ма ТАКСИМЕТРОВИ шефиори спряха да помогнат(колкото и странно да звучи),а останалите само ми свиркаха и заобокаляха покрай мен без да си направят труда дори да питат дали има нужда от помощ.Така че вече нищо не може да ме очуди в нашата жалка Държавица :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Възмутен съм от липсата на колегиалност и човещина!

Мнениеот joker » Вто 01 юли 2008 10:42

[quote="Damian01"]Вчера около 19 и 30 часа на кръстовището на Бизнес хотела тук във Варна, посока гарата, тъкмо пресичам кръстовището и пред мен горяща и димяща кола. Веднага спрях, взех пожарогасителя и отидохме да гасим. Беше софийски Фолксваген Голф 2, момчетата които го караха били тук на почивка. Освен мен от всички коли, които преминаха спря само още 1 кола!! - доколкото видях, това беше колегата от форума joker - син Фолксваген Голф 3 със стикери на клуба на задния прозорец и с едно голямо куче вътре, както ми се стори.
Да ...аз бях(ама колата ми е черна ей!),но съм възхитен от Damian01 и неговата съпричастност....аз кой знае колко не помогнах,защото благодарение на неговия пожарогасител колата вече беше угасена и не се наложи да изкарвам кучето от багажника за да взема моя пожарогасител :wink: ...
От мен бяха само няколкото полезни връзки които дадох на колегата за да търси спешно резервни части....за съжаление повече не можeх да направя.....всичко свърши Damian01
А между другото шофьорът на софийския Голф имаше малко странно поведение...нещо не ми вярваше ли,какво???...е, вярно с камуфлажни дрехи и ротвайлер в багажника,не изглеждах много доверително.....но нейсе...
Колеги.....аплодисменти за истинския форумец Damaian01 ...ТОЙ спаси колата на колегата.....
:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown
.......а това за подминаващите автомобили си е самата истина!
Еееех варненци....:oops: :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 01 юли 2008 10:43

Това наистина е жалко-ние като народ сме се овълчили.Никой не му дреме за другите гледа само себи си,а не проумяват че може на всеки да се случи.Скапан егоизъм! :evil:
А иначе колега това което си направил е похвално-явно докато има хора като теб (и като веритас :wink: ) положението не е чак толкова безнадеждно :bowdown

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 01 юли 2008 10:45

С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спират :roll: В смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 10:47

rosy написа:С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спират :roll: В смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат :roll:

3 пожарогасителя гасят повече от 1 :idea:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 01 юли 2008 10:49

chefito написа:
rosy написа:С риск да ме освиркате може ли да ми кажете при положение, че вече са спряли коли и помагат, защо трябва и други да спират :roll: В смисъл другите като спрат какво ще помогнат освен да цъкат :roll:

Това да :!:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 01 юли 2008 10:50

Ами защото ,както беше и в този случай,един пожарогасител,не стига за да се угаси пожара напълно и всичко може да избухне отново......и с малко опит да предотвратят извършването на някоя глупост... например вчера един от съседния блок довтаса с туба с 10 л вода и се канеше да плисне върху двигателя :roll: :roll: :roll: ...добре,че му хванахме ръцете...мале,мале!...

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 01 юли 2008 10:58

Колега joker, да не останеш с такова впечатление - момчето каза после че ти е много благодарен за телефоните, които му даде и че веднага още от днес сутринта тръгва за там да търси части. Без тези телефони трябваше да ходи и да обикаля наред и да си загуби доста време, нерви пък и пари.
Той тогава веднага след инцидента наистина изглеждаше доста объркан (кои ли на негово място няма да е така), но после се поуспокои.
Ще му звънна довечера след работа да видя как са, ако имат нужда от още помощ............ Дано са се оправили вече все пак и да си изкарат почивката както трябва.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 01 юли 2008 11:05

chefito написа:

определно, като не ти се спира поне попитай дали ма нужда от още хора :twisted:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 01 юли 2008 11:27

Браво колеги :kef:

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Вто 01 юли 2008 12:42

много много добра мъжка постъка и на 2 ма ви !!!! искам да кажа на всички,че на много места по света еда ли ще се намери кой да спре,да помогне!
пс.лично на мен за 5 години който съм бил в герамания ,ми се е случвало подобно нещо.....никой не го еве...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”