Шефът на РПУ-Враца покрил почерпения Ганов
Ченге надува дрегера вместо пиян съдия
Потулили случая с акт, че шофьорът не носи книжка
Всички полицаи, които са били на смяна, са разпитани за случая
Началникът на РПУ-Враца Васил Василев е накарал свой подчинен да духа вместо пиян съдия. Сигналът за скандалния случай се разследва от инспектората на МВР. Василев е прикривал магистрата от Районния съд Васил Ганов, се посочва в сигнала, който е изпратен до вътрешния министър, Висшия съдебен съвет, главния прокурор, председателя на Върховния касационен съд и министъра на правосъдието. Съдията вече е изпратил писмените си обяснения до ВКС. Повече от седмица инспекторатът на МВР е разследвал случая във Враца. Очаква се становището от проверката да е готово след десетина дни.
В сигнала, който получи и кореспондентът на "Стандарт" във Враца, с подробности се описва случай, станал на 2 срещу 3 май. По време на полицейска акция в жилищен комплекс "Дъбника" към 3,10 часа сержант Цецо Благоев спрял за проверка "Алфа Ромео" Вр 7770 АР, управлявана от съдия Ганов. В колата се возели и две госпожици. В патрулката с Благоев бил районен инспектор Емил Иванов. Сержантът поканил съдията да бъде изпробван за алкохол, тъй като му се сторил видимо пиян и лъхал силно на алкохол. "Ти знаеш ли кой съм аз?! До мен ли опря? Аз ли съм най-големият престъпник?! - срязал го арогантно магистратът. На свой ред полицаят му заявил, че ще извърши проверка въпреки крясъците му и се обадил на дежурния в РПУ да изпрати екип с автоконтрольор и дрегер. Уведомил за случващото се началника на участъка в квартал "Дъбника" главен инспектор Росен Нечев. Началникът наредил на сержанта да извърши проверката, както се полага по реда, установен от закона.
През това време съдия Ганов започнал да звъни на шефа на РПУ Васил Василев и други служители от Областната дирекция на полицията. На мястото пристигнал и друг екип на РПУ-Враца - сержант Николай Славков и районен инспектор Иван Георгиев. Георгиев казал на Благоев: "Остави човека! До него ли опряхте". Присъединил се и изпратеният от РПУ младши автоконтрольор Валери Дойчинов, който помолил Благоев с думите: "Остави човека, обадиха ми се началници от високо да не правим глупости". Непоколебимият Благоев обаче му предал, че шефът на полицейския участък в "Дъбника" е наредил да се извърши проверката. Дойчинов взел дрегера и седнал на задната седалка на една от патрулките. Тогава съдията се обадил на началника на РПУ и възмутено го информирал, че го карат да духа на дрегера. "Нищо няма да надуваш, аз ще оправя всичко" - успокоил го Василев. След това съдия Ганов се навел към прозореца в колата, където седял Дойчинов, и имитирал, че надува дрегера, а в това време младши автоконтрольорът го надул вместо него. Всички видели измамата. Благоев пък се развикал на Дойчинов: "Ти какво направи, бе! Не те ли е срам?! Защо надуваш вместо него?!" А Дойчинов му отвърнал: "За мен е ясно, няма алкохол. Така ми каза Васко Василев."
Всички са наясно, че разговорите на сержант Благоев с дежурния по РПУ са водени на телефон 166 и по радиостанцията и те се записват. Затова на съдията е направен акт за административно нарушение, в който пише, че е бил без лични документи, шофьорска книжка и талон.
Според сигнала след този инцидент съдия Ганов продължава да пирува и да кара пиян. Съобщава се също така, че той употребява и наркотици. За капак се разкриват хвалбите на Ганов, че си е платил, за да вземе изпита за нотариус.
Всички замесени в случая дадоха някакви обяснения с изключение на двамата полицаи. "Доброто" ченге Цецо Благоев категорично отказа да разговаря с медии, като препрати към пресцентъра на полицията. Той обаче не скри, че е дал подробни показания по време на проверката. Младши автоконтрольор Валери Дойчинов и толкова не каза. "Няма да говоря" - отсече той.
източник в-к Стандарт
Така ще е в Бг докато има корупция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Върни се в “ОФФ-Топик - други”