взех да се сдухвам вече!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

взех да се сдухвам вече!

Мнениеот group® » Вто 03 яну 2006 20:55

здравейте, става дума за следното:
преди две седмици намерих бележка на голфчето(написана на ръка) "ако продавате тази кола звъннете на тел. .... (някакъв глобулски)". Вчера отново открих същата бележка :shock . Та вече взех да се притеснявам за какво иде реч.Може да е параноя, но вече са ми крали кола та ... :roll:
На телефона несъм звънял, но искам да попитам (някой, който работи в глобул или знае) ако стане някой сакътлък (пази боже), мога ли по телефона да го намеря, особенно ако е b-conect?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 03 яну 2006 20:57

Има ли каско колата? Ако не - побързай да направиш :roll:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 03 яну 2006 20:57

Обади се и кажи че не се продава :dontknow: ,тъкмо ше чуеш отсрещния глас,може и някоя фенка да ти изчурулика :да:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 03 яну 2006 21:05

Сложи една бележка "ПРОДАДЕНА" :wink: mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 03 яну 2006 21:07

didoriginal написа:Има ли каско колата? Ако не - побързай да направиш :roll:

има каско (както и старата ми кола), но то не би ми било утеха :(

Даскала написа:Обади се и кажи че не се продава ,тъкмо ше чуеш отсрещния глас,може и някоя фенка да ти изчурулика

мислех да се обадя, но това едва ли ще помогне ако има задни мисли :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 03 яну 2006 21:11

аз не мисля, че човек със задни мисли ще си остави телефона ... просто може да я е харесал и да търси такава кола. Обади му се и го чуй. Ако нещо те притеснява да не ти звъни после - пусни си CLIR-а на телефона да не ти види номера.

Иначе навремето аз търсех да купя ЗАЗ от тези които приличат на костенурка :))) та на бая такива, които срещнах, си оставях визитката с надпис "продава ли се?" :) така че споко!

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 03 яну 2006 21:21

дано си прав :!: може наистина да съм се бъгясъл вече, но си мислех, че целта на упражнението може да е следната:
взимат си някакъв телефон и го оставят. Аз им звъня за да им кажа да или не и те ми имат телефона. После крадът и се обаждат, че ако не платя откуп ще ми източат маслото-карат-двигател "бум" и каско не помага.

П.С. когато ми откраднаха предишния голф се наслушах на какви ли не сценарии от полицаи и застрахователи, та сега се чудя дали и това не е някаква клопка

Потребителски аватар
holy_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holy_man » Вто 03 яну 2006 21:36

Колега и на мен ми се е случвало такова нещо ,някакъв беше оставил бележка дали си продавам колата.Тя не се продава ,но ми беше интересно тоя пич колко пари е готов да плати за нея и му звънах.Та се оказа че му била харесала на външен вид ,имал малко пари и се пробвал.Не си спомням точно колко м беше предложил ,но беше някъде в диапазона 1000 /1500 лева.Аз му казах ,че не се продава и толкова по живо по здраво.НАдявам се че и при теб историята е такава .

:D

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 03 яну 2006 22:22

group написа:..

мен ако питаш обади се от уличен телефон и кажи, че не я продаваш .. или искай два пъти стойността и. Може някой да си я е харесал и да си търси точно такава? Ако искат да ти думнат колата няма да го направят по този начин, ще ти намерят телефона по много по-лесни начини от този!!!

Телефон принципно може да засечеш по клетката, от която се говори .. има начин да се локализира къде се намира човека, обаче ако след (недай си Боже) евентуална бела хвърли картата и повече никога не я използва става по-трудно. При обаждане обаче в системата на мобилния оператор върви данните на SIM картата и IMEI номера на телефона, така че пак имаш шанс по IMEI да го търсиш .. ако хвърли и телефона вече мнооого трудно можеш да го хванеш!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 03 яну 2006 23:16

ако те гони параноя вкарай се някой лев и вкарай колата или на охраняем паркинг или в някой гараж за известно време !!искрено ти пожелавам - дано не е такъв случая

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 04 яну 2006 0:01

И аз не вярвам да е такъв случая , аз скоро си оставях номера на една костенурка , ама тия така и не ми се обадиха , така че вече ги разбирам ,
аре и успех

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Сря 04 яну 2006 9:44

Мен един пич ме беше чакал 20 мин. на паркинга на един магазин да ме пита дали не продавам моята, че той такава тарсел... :D.
....
На твое място аз бих се обадил от уличен телефон (както казаха по горе). Като поговориш с човека все ще си по наясно с ситуацията. Или ще се поуспокоиш (което според мен ще стане) или не, но така или иначе нищо не губиш....ако е решил да прави нещо така или иначе ще го направи.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 04 яну 2006 9:52

Има оптимисти така търсят коли спокойно нормално е.
А може и да има успех тоя похват трябва да се пробва :D

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 04 яну 2006 10:03

Да му се невиди, да вземат някой каталог, или пък да влезат в Интернет да търсят не да оставят бележки на хората. Айде разбирам да е на някой стар модел дето не може да се намери лесно вече ама, за по новите да си ги търсят иначе. beat_butt2 Идва един при мене и ме пита дали си продавам колата, аз така съм я накиприл и оправил, а той ме пита дали я продавам и продължава да упорства. :evil:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Сря 04 яну 2006 10:10

А ако на колата ти има стикери и 'пича' влезе в нета да ти прочете тревогите и какво мислиш на направиш?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”