въпрос относно трудов договор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос относно трудов договор?

Мнениеот lucky7o » Чет 03 юли 2008 11:49

Към по компетентните Договора си е нормален с условия и т.н.
В една от точките в която е записана трудовата заплата
**** лева .Въпроса ми е следния в договора пише "заплатата е в размер на **** лева,изплащана ОКОНЧАТЕЛНО всеки месец.Според мен ОКОНЧАТЕЛНО е,че се изплаща точно сумата в този размер,а те си ми удържат от тези пари за осигуровки и тем подобни...Аз ли не съм прав или те трябва да ми платят сумата която пише в договора ?
Благодаря !
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 03 юли 2008 11:52

Ти бъркаш.
Върху сумата, която е договорена в трудовия договор се дължат осигуровки и ДДФЛ и ти получаваш нетна заплата.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 03 юли 2008 11:59

Ти не си прав това е основна заплата за дадената работа на нея отгоре стаж вредни и други добавки -брутна заплата-одържат се данъци осигуровки-сума за получаване

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 юли 2008 11:59

Думата окончателно означава,че заплащането на месечното трудово възнаграждение ще става еднократно месечно...и нищо повече.Съгласно КТ задължителен елемент на трудовия договор е вписването на размера на БРУТНОТО трудово възнаграждение и периодичността на изплащането му(дневно,седмично,месечно и т.н)...
другото brabus ти го каза...

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 03 юли 2008 12:04

Ем ок може и аз да бъркам,знам че се удържат осигуровки,но защо пише ИЗПЛАЩАНА ОКОНЧАТЕЛНО,като не ми я плащат :evil: Ще сменяме работата те половината пари за осигуровки ми зимат,защото ме осигурявали на цялата заплата която зимам,а не на минимална :?
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 03 юли 2008 12:05

joker написа:Думата окончателно означава,че заплащането на месечното трудово възнаграждение ще става еднократно месечно...и нищо повече.Съгласно КТ задължителен елемент на трудовия договор е вписването на размера на БРУТНОТО трудово възнаграждение и периодичността на изплащането му(дневно,седмично,месечно и т.н)...
другото brabus ти го каза...

ПРЕДАВАМ СЕ НЕ СЪМ ПРАВ :evil:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 03 юли 2008 12:07

Ако пише че ти предлагат нет салари еди колко си и следващото изречение е че всички такси ще бъдат изплащани съгласно бг законодателството, за мене това значи че нетото си е за мене, па те да се оправят, нали?

ПС Сори че ползвам темата на колегата :)

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 03 юли 2008 12:07

lucky7o написа:защото ме осигурявали на цялата заплата която зимам,а не на минимална :?

Така и трябва, като почнат всички да ги осигуряват на цялата заплата ще се оправи тая държава и няма учители, доктори, учени и т.н. да се чувстват като няква утайка.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 03 юли 2008 12:09

Не виждам нищо лошо,че си на пълни осигуровки.

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Чет 03 юли 2008 12:49

Аз съм навит да ме осигуряват на пълна заплата. Никой работоател нема да ти каже" Аз ще ти давам 2000 лв, а ти кажи на колко да те осигурявам!".
Ако човек не може да си направи елементарната сметка и да види колко ще му е чистата заплата след данаците, и да види дали тази сума ще стига като възнаграждение, си изцяло негов проблем.
Ти не ходиш да се пазариш за каква заплата ще ти дават по документи, а колко кинти ще има у джоба на края на месеца.

ПП Сори за омазаната тема ама много изказвания просто ме възмутиха.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 03 юли 2008 14:05

По принцип, на българина като му кажеш, примерно, заплата 1000 лева, той очаква в края на месеца да вземе 1000 лева чисти. Но - има 10% данък + 10, 6% или някъде там здравни осигуровки, пенсионно осигуряване (задължително и допълнително)...ако те осигуряват на пълните пари (1000 лева) 200 кинта ти излитат за осигуровки и данъци. А на тия 1000 лева брутна заплата раотодателят дължи на държавата за осигуровки още над 200. Ето защо повечето осигуряват на минимален праг за длъжността - укриват се данъци. Това го няма никъде другаде обаче - типично българска работа.
Аз примерно, като ми правеха предложение на сегашната ми работа, питах дали това са чисти пари, които ще взимам - отговора "да" ми хареса. Е, осигуряват ме на няма и 500 лева, ама за сега много не ми пука - млад съм още да мисля за пенсия. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Чет 03 юли 2008 14:13

dermeister написа:
lucky7o написа:защото ме осигурявали на цялата заплата която зимам,а не на минимална :?

Така и трябва, като почнат всички да ги осигуряват на цялата заплата ще се оправи тая държава и няма учители, доктори, учени и т.н. да се чувстват като няква утайка.

Що ли не съм съгласен с тебе,ако ще и на дубъл да ме осигуряват парата
ще се крадне и ще се раздава като помощи на малцинствата.Те в Канада им фалираха някой пенсионни фондове а в другите пара нема та тука ли нема да стане така.Ти си ми давай хубавата пара а пък аз ще реша как да се осигурявам до пенсия я изкарам я не,че хората масово на по 50-60 години сдават багажа от тоя стрес на който са подложени!

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Чет 03 юли 2008 14:16

dermeister написа:

Напълно съм съгласен с теб колега. Не мисля че е много редно да ми взимат на мен от заплатата всеки месец такава сума за данъци и осигуровки каквато на други със същата, че и по-висока заплата за цяла година плащат по малко само защото моите работодатели са коректи към държавата, а на другите не са. Аз нямам нищо против да плащам тези пари, но ако и всички останали си ги плащат. Но в нашата хубава държава това не ми се вижда , че ще стане скоро. Съответно и скоро нема да има управия.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 03 юли 2008 14:18

разбира се че е редно - то си има пропорция колко се взема от служителя и колко от работодателя за осигуровките

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 03 юли 2008 14:21

Беше 60% на 40% сега май е 50% на 50%.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”