Спукана акрилна вана...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Спукана акрилна вана...

Мнениеот brum » Вто 24 юни 2008 9:55

Малко предистория.

Март месец пазарувах материали за банята която си правя сега. Едното нещо беше акрилна вана. Вчера дойде момента за монтаж на ваната и ... ваната се оказа пукната. Това стана ясно като свалихме найлоните от вътрешния край. Ваната в на Видима. Нито скъпа, нито евтина, но 200лв са си 200лв.

Пукната е при транспорта - очевадно е. Доста бой трябва да е видяла за да се пукне така в последствие. Тъпото е, че не се вижда преди да махнеш найлона. Разбира се тези от магазина ще се направят на интересни и казват - минали са 3 месеца, най-вероятно нищо не можем да направим, но ще пратим запитване до завода.

Аз какво мога да направя по въпроса?

Ремонт на ваната? На арменския поп да се оплача?

Благодарен съм за всякакви съвети.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 24 юни 2008 10:01

brum

Мнениеот brum » Вто 24 юни 2008 10:19

zaro написа:http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=93712&start=0

Идеята за ремонт е добра. Но все пак - при мен не е само пукнато, малко е 'издънено'. Повече се чудя дали няма вариант да понатисна магазина. Магазина е Мармаг ( или нещо подобно ). Имат голям магазин близо до пресечката на околовръстното и Цар Борис III-ти.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 24 юни 2008 10:19

brum написа:
zaro написа:http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=93712&start=0

Идеята за ремонт е добра. Но все пак - при мен не е само пукнато, малко е 'издънено'. Повече се чудя дали няма вариант да понатисна магазина. Магазина е Мармаг ( или нещо подобно ). Имат голям магазин близо до пресечката на околовръстното и Цар Борис III-ти.
еми пробвай, най-много да ти откажат

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 24 юни 2008 12:48

Лош късмет.
200 лева е доста евтино за вана.
Пробвай да направиш рекламация - едва ли ще ти обърнат внимание обаче.
Много ли е пукната?

brum

Мнениеот brum » Вто 24 юни 2008 13:28

Достатъчно е пукната. Ми акрилните вани на видима са на такива пари. Това е само ваната - без краката, без сифоните ...

Показах им я още сутринта и казаха, че ще видят дали могат да напраят нещо. Оставих им телефон да ми звъннат. Но още мълчат.

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юни 2008 9:24

Може и да има развитие. Обадих се във Видима. Бяха доста любезни ( за разлика от ония дебил от Мар Маг който дори не пожела да погледне ваната ). Поискаха снимка на ваната и да им опиша как са протекли нещата през Мар Маг. Щели да прегледат нещата и да ми кажат дали могат да ми помогнат.

А относно Мар Маг - вчера сутринта бях там, показахме им ваната, приказвахме с тях. Казаха - добре, ще Ви се обадим за да Ви кажем какво става.
Но до днес сутринта никой не беше звънял. Отидох пак там, питам ги защо не са се обадили и отговора беше потресаващо тъп - "ми те казаха, че не ставало, но ние днес пак мислехме да ги пробваме". А като попитах защо не ми е казало това вчера, при все че му обясних че бързам с новата вана и майсторите чакат без работа ми отговори - "Ама вие щом ще ме юркате отказвам да се занимаваме с вашата вана"...

Тъпаци... Има ли къде да се оплача от тях ( освен на арменския поп :) ) ?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 25 юни 2008 9:27

Мойе да се оплачеш и на всеки друг поп.
иначе документ за покупка имаш ли, гаранция, не си ли я огледал като си я взел?

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юни 2008 11:00

Фактура имам. Този проблем обаче не се покрива гаранционно предполагам - все пак е причинен при транспорта.

Като я купих я огледах, но това не се виждаше заради залепеният от вътрешният край найлон. Даже момчетата дето монтираха ваната са го забелязали чак като са я слагали и са махнали найлона. А преди това на 10см от там е монтирана стойката на която седи ваната...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 25 юни 2008 11:22

Това е много тъпа ситуация да ти кажа ама никой не е виновен.
Кой знае кога е счупена.може още от завода да е така.
Носи кутия бонбони на момчето в магазина и го помоли да ти съдейства за подмяна, а не му се карай.
Ебати никой за нищо не ти е длъжен :roll:
амам ти влизам в положението

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юни 2008 13:29

На тоя нещастник нищо няма да му занеса. Помолих го за съдействие - а той тотално отеба и на всичкото отгоре ме забави заради безхаберието му да ме информира че нищо няма да стане.

Обясних му достатъчно ясно, че няма проблем да си купя нова вана, просто да пробва дали може да сменим тази и да ми звънне като разбере резултата. А не днес сутринта да ходя да питам (любезно!) що не ми е звъннал вчера и ония да ми се развика че го юркам.

Още нещо ново - от март месец, заедно с ваната поръчах и поставки за под огледалата. И от тогава през 1-2 седмици ходя да питам какво става. Все ми се отговаряше, че нямало производство от завода. Е да, ама от друг магазин звъннаха в завода и днес вече имам поставките. За 3 дни. Производство си имало, ония ги мързи да си вършат работата.

Сега остава да го насяда на пачи яйца заради поведението му. Иначе в тая държана няма да се оправим. Оставил съм близо 4000 лв в магазина му, чакал съм ги с по 2 седмици за фактури, не съм мрънкал като не си спазват обявените отстъпки и какво получавам - обидно и некоректно отношение.

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Сря 25 юни 2008 13:58

Имаш касова бележка. Не са минали 2 години. Надявам се че не е купена с намаление.
Виж този линк и тези около него. Може да ти свърши работа.

http://www.kenanoff.com/blog/archives/190

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юни 2008 14:29

Рекламация в ситуацията може да мине само при добра воля :) . Видимо е че ваната е спукана при транспорта, видимо е че няма как да се види преди монтажа. Ама по никакъв начин не мога да докажа, че не съм хванал чука и не съм я изблъскал точно там където е спукана.

Все пак ваната е седяла 3 месеца в апартамента докато стигна до нея. Тъй като добра воля от страната на магазина не видях, ще си приказвам директно с Видима. Ако случайно ми я сменят ще я продавам - вече съм си намерил друга вана.

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Сря 25 юни 2008 14:59

Тук няма добра воля и транспорт. Ако ще и 6 месеца да е седяла монтирана и си я блъскал с чука. Просто в момента не отговаря на това която ти е предложено и си купил. Ако ти правят проблем пишеш една жалбичка на сайта на КЗП. За 5 мин става. Надявам се че "потребителска стока" се отнася и до твоя случай.
Виж в сайта какво пише - кои членове от закона да цитираш, какво да изискаш да направят, питай ги за имената им за да можеш да ги цитираш. По закон може да им я тръснеш да се оправят. И даже да си поискаш обратно парите.
Така се научават мързелите. Като им се изтърси проверка се насират, че понякога се следват от данъчни и други ревизори.

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юни 2008 15:21

Прочетох още веднъж по-задълбочено информацията. Доста е полезна. Но в моя случай - касова бележка нямам, защото замина с фактурата. А фактурата е за доста неща и е сложно да стигна до нея. Иначе според закона е истина наистина излиза че трябва да ми я сменят.

Както и да е - приказвах с някакъв на по-високо ниво във фирмата. Мисля че беше директор продажби. След 30 мин ми се обади обратно ( след като беше разпитал за да разбере за какво става дума ) и ми влезна в положението. Каза че се извинява за отношението на продавача му, може да ми помогне като ми намери същата вана на 200лв крайна цена ( новата която си купих от друго място е 230лв, толкова е цената на завода за крайни клиенти ), ще поемат транспорта за тяхна сметка и ваната може да е при мен до 3 часа максимум. Обеща да вземе мерки спрямо продавача и че много съжелява, за това че са загубили клиент. Беше достатъчно учтив.

А продавача беше казал, че най-краткия срок в който е възможно да ми намери вана е 3 дни...без значение какво се прави по-рано не можело да стане...

Както и да е - повече с Мар Маг вземане даване няма да имам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”