Последно открих това :
Абонат съм на B-connect и следователно мога да проверявам сметката си веднага.
Изпратих няколко SMS-а от сайта на GloBul и си направих следните изводи.
1. С новата услуга МОГАТ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ БЕЗПЛАТНИ SMS-и.
2. Новата услуга е изключително коварна и прави всичко възможно да ти вземе пари, когато се опитваш да направиш т. 1.
А сега това, което открих:
При изпращане на SMS и оставяне избраното по подразбиране "Отговор в моята входяща кутия" СЪОБЩЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!
При изпращане на съобщение и избиране "Отговор на моят номер"(горките, от злоба са сложили един пълен член в повече, може и да е символ на нещо

СЪОБЩЕНИЕТО СЕ ТАКСУВА!
Все още не съм достигнал дневния лимит (малко ме е страх, все пак рискувам половин трамвайно билетче при всеки опит ), но съм почти сигурен, че ще се такуват съобщенията след 20-тото.
Така като цяло мога да кажа, че съм умерено доволен от услугата. Аз жертвах почти лев, но вече ще мога да си пращам SMS-и, моите познати на MTel ще са затруднени, но сигурно ще измислим нещо. Естествено, надявам да няма нови изненади по т. 2.
И накрая, опитах да регистрирам още една карта, но SMS с парола не се получава... явно усплугата набира популярност
след още малко четене открих и това :
Невероятно но факт!
1-во Днес изпратих нови 10 СМС-а с опция изпращане от моя телефонен номер и не последва намаление на сметката ми (с B-Conect съм)
2-ро Днес вечерта ми беше възстановен кредита по сметката от 4,60 до 5,90
Съветвам ако и при други хора се е появил въпросния проблем с таксуване на БЕЗПЛАТНИТЕ СМС-и да си направят труда и да се обърнат към Операторите за да се опитат да си възстановят неправомерното таксуване. При мен това даде резултат, въпреки че ми костваше и излишни и допълнителни нерви.
Поздрави!
и да добавя още малко :
какво мислите за тази клауза от "Oбщи условия за ползване на услуги чрез интернет-портала MyGloBul"
...• С регистрацията си в интернет-портала MyGloBul съответният потребител изрично предоставя правото на GloBul да показва, изпраща, зарежда и т.н. всякакви адресирани до него рекламни материали, както и да бъде включен в списъка на потребителите, получаващи изпратени от портала безплатни SMS съобщения....
Май безплатен обяд наистина няма....
Според мен истината е някъде там...