За поредните промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

За поредните промени в закона за движение по пътищата

Мнениеот Rijo » Пон 14 юли 2008 19:07

Сега се чух с майка ми по телефона и между другото ме зарадва с новите промени, които НС и още няколко организации замислят. Повечко информация намерих тук.

Младите шофьори да имат забрана за шофиране през нощта. Това предвиждат обсъдени днес промени в Закона за движение по пътищата.

Идеята е, ако имаш книжка от по-малко от 2 години, да не можеш да караш в часовете от 23.00 до 5.00 часа сутринта.

Промените бяха обсъдени от представители на правителството, Съюза на българските автомобилисти, Асоциацията на застрахователите, Червения кръст и Агенцията за закрила на детето.

Сред останалите предложения са забрана за превозване на повече от двама пътници до 19-годишна възраст, шофиране с придружител през първата половин година след получаването на книжка и задължително поставяне на знак "Млад водач" на автомобила.

Има идея да се засилят наказанията и за неправоспособните водачи: освен предвидената глоба от 500 лв., ще бъде налагана и санкция спиране от движение на шофирания от нарушителя автомобил за три месеца.

Имам книжка от по - малко от година, но често ми се налага да карам по ранните часове - къде да прибера половинката, къде да се върна от работа. Странно ми е. Разбирам идеята, че може би голям процент от ПТП-тата (може би) са причинени от водачи с малък стаж, несъобразена/превишена и т.н. скорост. Но от друга страна съм станал магаре за женене (почти 24) и ми се струва, че е тъпо да ми налагат подобно ограничение. В крайна сметка има и хора с 10+ години стаж, които карат като малоумници. Приятелката ми има книжка от 7 години, но я е страх да кара в града, защото няма опит и се притеснява. В такъв случай кой е по - надежден водач - аз, дето от октомви не съм пуснал геврека или тя, която кара през няколко месеца, когато се забучим из междуселските пътища .... поредната недомислица на господата депутати ...[/quote]

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 14 юли 2008 19:49

Бас ловя, че тази "недомислица" ще намали цифрите в статистиката!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 14 юли 2008 20:00

трябва по строг контрол по пътищата,а не да измислят свякакви глупости.къде са полицаите п пътищата, не там където има проблеми, а там където могат да изкарат някой лев.

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Пон 14 юли 2008 20:05

и хубаво защо точно младите водачи които в повечето случай са изрядни разбирам да те хванат в нарушение млад водач и тогава да ти поставят забрана в повечето случай пичните водачи са тези които уж имат милиони километри и са безсмъртни

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 14 юли 2008 20:07

И аз нямам 2 години стаж,ама да ми казват кога да карам и кога не е нема да стане,по-добре да измислят как да намалят пияните шофьори от колкото такива глупости.Пък е тва трепе рибата просто ...
Сред останалите предложения са забрана за превозване на повече от двама пътници до 19-годишна възраст, шофиране с придружител през първата половин година след получаването на книжка и задължително поставяне на знак "Млад водач" на автомобила.
:lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 14 юли 2008 21:03

Все едно да спориш с жена кое е по-важно за една кола - отвън или отвътре...

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 14 юли 2008 22:48

Поредните безумия. Какво означава "млад водач"? Че ти може да си взел книжка и две години да не си карал и на третата да се качиш.... това "стар" водач ли те прави :roll:

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пон 14 юли 2008 23:10

ISRalien написа:Бас ловя, че тази "недомислица" ще намали цифрите в статистиката!

Недосмислица а,иди го кажи на родителите,чийто деца се изпотрепаха по пътищата,незнайно защо!

Що не изкарате една статистика от последната година да се види,колко процента млади водачи са загубили живота си!
Закона ми харесва,само така!Трябва да има по-строг контрол иначе няма оправия е тая държава!
А на въпроса какво значи"млад водач" ми се струва доста тъп за да го коментирам!

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Пон 14 юли 2008 23:24

ISRalien написа:Бас ловя, че тази "недомислица" ще намали цифрите в статистиката!

Аз без да се хващам на бас, съм убеден, че ако се забрани шофирането, статистиката ще стане още по-блага. Хм, ами да го забраним! :evil:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 14 юли 2008 23:27

kikata написа:

Недосмислица а,иди го кажи на родителите,чийто деца се изпотрепаха по пътищата,незнайно защо!

Що не изкарате една статистика от последната година да се види,колко процента млади водачи са загубили живота си!
Закона ми харесва,само така!Трябва да има по-строг контрол иначе няма оправия е тая държава!
А на въпроса какво значи"млад водач" ми се струва доста тъп за да го коментирам!

Много радикално изказване ......
Хайде ти изкарай статистика от Мадрид за България ........
Какво наистина означава млад шофьор .... въпроса е много добър даже!
Главния проблем не са младите шофьори, а корумпираността на полицаите и хората които не ги лови закона ........ Строг контрол - да, но не само за младите шофьори колега ...

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пон 14 юли 2008 23:33

Да да ... корупцията на полицията ти пречи ,че ти караш с 100 в населено и с над 130 извъннаселено.... Айде ,стига ,знаем как всеки иска да се докаже пред останалата му компания ,веднага ще отрече ,ама младите шофъори сите са такива ,така че няма какво да ме обеждавате :D Така трябва да бъде ,по-строг контрол ,нищо ,че и аз съм "Млад Шофъор"...

Само цитирам пък вие се замислете:

През 2007 г. в страната са регистрирани 92 232 пътнотранспортни произшествия, от които 8010 тежки.

Загинали са 1006 и са ранени 9827 граждани. В сравнение с 2006 г. е регистрирано известно намаление по всички показатели. Тежките пътно транспортни произшествия са с 2,56% по малко, убитите - с 3,54% и ранените - с 3,78%.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 14 юли 2008 23:38

Каквито и промени да настъпят в законите и в спазването им винаги ще има доволни и недоволни. Въпросът е дали наистина наложените мерки ще дадат желания резултат?
И да ревем и да не ревем никой няма да ни чуе. Промените вероятно ще бъдат приети и ни остава само надеждата, че с тази стъпка ще ни бъде поне малко по-спокойно на пътя...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 юли 2008 23:40

Гледайте новините. Вижте кои са тези дето загиват по пътищата. По-добре младите шофьори с ограничени права, вместо в ковчези!!!

Кой е млад шофьор? Ами най-лесно и мисля единствено възможно е да се разграничи по това от колко време има книжка!

И аз съм бил на 19, и аз съм правил простотии! В тийн годините, особено като се съберете повече келеши в автомобила стават сакатлъци.

В това предложение има смисъл. Аз го подкрепям. Дано мине!

Тези, които псувате - колкото и ТЪПО да ви звучи сега - един ден ще порастнете и ще разберете, че това е правилно :idea:

Последна промяна от Vlad777 на Пон 14 юли 2008 23:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 14 юли 2008 23:42

Gigabyte написа:Да да ... корупцията на полицията ти пречи ,че ти караш с 100 в населено и с над 130 извъннаселено.... Айде ,стига ,знаем как всеки иска да се докаже пред останалата му компания ,веднага ще отрече ,ама младите шофъори сите са такива ,така че няма какво да ме обеждавате :D Така трябва да бъде ,по-строг контрол ,нищо ,че и аз съм "Млад Шофъор"...

Само цитирам пък вие се замислете:

През 2007 г. в страната са регистрирани 92 232 пътнотранспортни произшествия, от които 8010 тежки.

Загинали са 1006 и са ранени 9827 граждани. В сравнение с 2006 г. е регистрирано известно намаление по всички показатели. Тежките пътно транспортни произшествия са с 2,56% по малко, убитите - с 3,54% и ранените - с 3,78%.

Ко рече ......... :roll:
Кой карал с колко ........ много така общо почна да даваш определения без да познаваш никого .....
Корупцията на полицаите ми пречи .... вярвай ми. Не съм единствения и това е сериозен проблем. Но няма да те ОБЕЖДАВАМ ... ти сам си знаеш най-добре ....
Със статистиката идеята ти е .......... ??? :roll: Може би че си капацитет да изровиш нещо от нета ? Хайде няма нужда ......

Последна промяна от bugster на Пон 14 юли 2008 23:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
DEMON_666
Автомобил:
Двигател:

Re: За поредните промени в закона за движение по пътищата

Мнениеот DEMON_666 » Пон 14 юли 2008 23:44

Rijo написа:.... поредната недомислица на господата депутати ...

Съгласен съм с колегата. И да я има тази забрана пак ще си карат колите в малките часове. Също така някой ще подължат да си карат без свидетелства за управление на МПС или пък ще карат след употреба на алкохол надминаваща допустимите граници или след употреба на наркотични вещвества. Не мисля че тази забрана е начина. Поне по мое лично мнение. Може би полицейският контол по пътищата трябва да е до толкова строг, че да се спазва написаното в Закона за движение по пътищата, а не да си приготвяме двадесетолевката след видяна СТОП палка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”