Как се изчислява овехтяването???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Как се изчислява овехтяването???

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 9:05

Начи преди няколко дни бях на оглед след щета в БУЛИНС това по гражданска отговорност,и след огледа ме накараха да си взема проформа фактура от Хонда,и ми казаха че няма да ми я платят цялата а щяло да има някакъв процент овехтяване....
та ми е интересно кака аджеба се изчислява това ОВЕХТЯВАНЕ(баси гадната дума) и колко процента ще ми платят от тази проформа фактура?
Става дума за мотор-Хонда ЦБ 1000 Ф,карам си и некъв от дясната лента през двойна непркъсната без мигач зави и спря на 3 метра пред мен и не можах да спра,нищо ми няма ама мотора се посчупи малко.
Малко малко,само оборотомера струва 812 лв :shock
Та знам че има вещи в занаята тук и затова питам.
Моля ако някой мже да провери колко ми се оценява мотора по Шваке и там разни таблици ще съм му много благодарен
става дума за Honda CB1000F 94 година

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 21 юли 2008 12:59

Имат си там разни таблици... Колкото ти дадат, толкоз, нищо не можеш да направиш.
Хубу, че нищо ти няма. Карай бавно из града (а и не само), че никой не гледа...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 14:13

абе да го ева карах с 50
и нема такива-нищо не можеш да им напрайш
ааама за кво се плащат тия граждански
кво са караш си ти в платното с 50 и некъв калъф те бута,чупи ти мотора за 3000 лв и кво
земи 500 лв и се опраяй
а не!!!!
има адвокати

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 14:32

бате, той целият ти мотор струва 3000лв...колко очакваш да ти дадът.....всичко можеш да си направиш много евтино, а обоотомер за 800лв...не мерси...втора ръка по-добре....

на cbr 600 rr всички кори + слюдата ги набавихме за 400лв....вероятно знаеш за селцето до чирпан....

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 14:43

абе ти май не си запознат с цените нещо май май....
земи отвори неското мобиле и виж какви пари вървят тези мотори,тва е класика,винаги ше е актуално,ЦБР-а кат излезе следващия и вече е стар
а и кво аз съм си го купил от първия собственик и мотора е невероятно запазен,собственика беше на 54 години,начи човека го е запазил 15 години за да дойде тука и да стане за 1 месец некъв сбирщайн заради некви застраховки дет не работят щот у България сичко е така
за тоя мотор части втора ръка няма щото е много рядък в европа

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 15:19

Matematiks написа:абе ти май не си запознат с цените нещо май май....
земи отвори неското мобиле и виж какви пари вървят тези мотори,тва е класика,винаги ше е актуално,ЦБР-а кат излезе следващия и вече е стар
а и кво аз съм си го купил от първия собственик и мотора е невероятно запазен,собственика беше на 54 години,начи човека го е запазил 15 години за да дойде тука и да стане за 1 месец некъв сбирщайн заради некви застраховки дет не работят щот у България сичко е така
за тоя мотор части втора ръка няма щото е много рядък в европа

определено не съм запознат с този толкова рядък и уникален мотор... :idea:

дано го стегнеш....

п.с. части от бея?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 15:29

разбрах че ме ебаваш ама ти не си го и виждал та не мисля е редно да го коментираш :idea:
няма и в ибея
има в Бултрако
казах ти,
оборотомер-800лв
двете части на таблото още към 500
десния кол на предницата само тръбата а не се знае дали е крив и ботуша-430лв
а целия 1400 кинта

Последна промяна от Matematiks на Пон 21 юли 2008 15:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 15:33

Matematiks написа:разбрах че ме ебаваш ама ти не си го и виждал та не мисля е редно да го коментираш :idea:

съжалявам, нотката на сарказъм беше наистина много малка....явно си обичаш много машината и искрено пожелавам да намериш нужните части....сега се разрових из ибей и определено е някаква много рядка бройка това....не намирам почти никакви части за него :shock

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 15:37

супер рядък мотор е това

Mотора е
Honda CB 1000 BIG ONE 1993
Когато кажа мотор,това е моята представа.Рамка, двигател, две колела и фар...Мотор в пълния смисъл на думата без излишни усложнения и модернизми.Абе класика...

Когато са конструирали BIG ONE, Хонда е вкарала всичко най-добро от онова поколение двигатели и технологии в този мотор.
Двигателя (сърцето) на мотора е взет директно от Динозавъра на шосетата CBR 1000 F чийто корен се таи в далечната 1986 година с модела Hurricane.С тази разлика, че двигателя е дефорсиран от възможните (в най-мощната версия) 132к.с. на 98 к.с. Променена раздатка от 6 на 5 скорости.Плюс ограничена максимална скорост от 217km/h и то не заради липсата на мощ,а заради скоростите.
Спирачките са на Nissin и са взети директно от CBR 900RR.Хидравличен съединител, + 2 амортисьора с компенсатор, които правят возията буквално като на С-класа...БУКВАЛНО...Най-много се усеща с повечко багаж и втори човек,тогава този Шишко вози като лимузина...Удоволствие е дългият път и многото километри, нямате абсолютно никакви грижи със скорости от порядъка на 150-160км/ч...Разбира се решите ли,че трябва да "издърпате" малко, ще се учудите от динамиката и разгона от 160 до 220км/ч.И то само на 5 скорост без излишен тормоз...
Разхода е повече от перфектен от 6 до 8 литра на 100км.Като да добавя над 8, мотора не е харчил никога...Тестван е доста пъти...

В профил и разрез опашката и резервоара са 100% заимстван изкопиран и пренесен силует от PORSCHE Carrera, ако не се лъжа поправете ме ако не е така..нямам идея на какво основание е хрумването, но ако сравните резервоарите на останалите марки в този клас например XJR, GSX или ZRX не може да не ви направи впечатление колко по-различен и чисто оригинален е този на CBто.Без да се обиждат собствениците на другите марки..

Мотора за жалост не придобива популярност в Европа, като цяло е рядкост, държи много висока цена за годините си...Вървят от около 3 000 евро нагоре и то за мотор над 10 години...Парадокс е,че такъв като моя например 1996-98 държи цена колкото за XJR 1200/1300 произведен 2002 примерно..
Силен бум, име, слава и популярност има в Япония до ден днешен.В САЩ също.В Япония дори има шампионат на писта за CB.Въпреки малкото продадени в Европа, така наречените му собственици се отличават с голяма отдаденост.Привържеш ли се към такъв мотор,ако съдя по себе си..Май няма отърване...
ето малко информацийка за него
2 години съм го дебнал за да ми стъпи с докарването около 6000лв

Последна промяна от Matematiks на Пон 21 юли 2008 15:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 21 юли 2008 15:39

отиди до Симионовско шосе 86, мое и да ти намерят, а може и да не ти :(

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 15:42

bobo7 написа:отиди до Симионовско шосе 86, мое и да ти намерят, а може и да не ти :(

Бобо на сякъде кат го видят и само дигат рамене и вика-АААА не
ама ше тествам
въпроса е че не искам да правя сбирщайн,искам си оригинални часи и затова плащаме застраховки,та ако ще и да се съдим

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 21 юли 2008 15:50

Важното е че ти няма нищо. За предницата има едни хора дето правят магии. Намират се до старата пожарна до хотел плиска. УЛ. КОСТА ЛУЛЧЕВ БЛ.125-126-127. А иначе за части - мото форумите (bikerz.netissat.bg), Дани американеца, Емо от Якиново...

Ще намериш! Оправяй машинката и само приятни моменти с нея!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 17:16

благодаря ти ама няма части там дет си казал
и аз имам магиосник по моторите,ама кола освен че е леко крив(което се изправя)е вдлъбнат на две места тръбата мноо гадно а тва изправяне няма за съжеление
та темата нещо заби на някъде
збае ли някой колко процента от проформата фактъра ще ми платят???

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 21 юли 2008 19:06

съжалявам за случката! помня с какъв мерак чакаше машината... дано те възмездят справедливо!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 юли 2008 19:25

е проформата е за 3489 лв баси ама се чудя или по точно попитвам тук защото знам че има хора,които се занимават с това колко процента ще ми платят от нея :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”