Опасност на пътя...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
holy_man
Автомобил:
Двигател:

Опасност на пътя...

Мнениеот holy_man » Чет 13 окт 2005 14:53

Случката е прясна от днес на обяд,пресичам си аз един сфетофар в квартал Слатина (там е моя ВУЗ),подчертавам пресичам на зелено както си е реда и един малоумен "шофиор" с червен Опел Калибра замалко да мине през мен.Хубаво и на него му свети зелено ,но аз съм с предимство като пешеходец.Принципно нямаше да ми направи впечетление обаче интересното беше ,че поспря замалко аз се обърнах за секунда да се огледам видях го ,а този простак зави рязко към мен с газ да ме гази.
Отгоре на всичко ме псуваше яко,аз не му останах длъжен и му посочих зеленото на моя сфетофар с вдигнати нагоире ръце.
Издразни ме ,че се канеше да излезе да се разберем,но не го направи мишока малък.Аз бях с две приятелчета и само чакахме да слезе....Това разбира се не е начина за решаване на нещата,но понякога няма друг изход.А ако в този момент не пресичах аз ,а някое малко дете което няма да може да реагира да се предпази от такива идиоти по нащте пътища.

Извод: Нека бъдем малко по внимателни към пешеходците,и те от своя страна към нас водачите на МПС.А за тези състезатели с псевдо коли (в случая Калибри),за тях нямам думи....

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Опасност на пътя...

Мнениеот CellNet ™ » Чет 13 окт 2005 14:57

holy_man написа: Извод: Нека бъдем малко по внимателни към пешеходците,и те от своя страна към нас водачите на МПС.

:heavymetal: :heavymetal: :heavymetal:

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Опасност на пътя...

Мнениеот Sachko » Чет 13 окт 2005 18:07

holy_man написа:Отгоре на всичко ме псуваше яко,аз не му останах длъжен и му посочих зеленото на моя сфетофар с вдигнати нагоире ръце.
Издразни ме ,че се канеше да излезе да се разберем,но не го направи мишока малък.Аз бях с две приятелчета и само чакахме да слезе........

Ако го беше напсувал и ти можеше и да слезе :twisted:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 окт 2005 19:31

Проблема според мене е, че няма правосъдие, а ченгетата не си гледат както трябва работата.Ако има правосъдие и ченгетата ги пребират тези.2-3 месеца в затвора, да му пръснат отзад хълката и ще се оправи.Ама никой не си прави сметката.И ченгетата като ги спират вземат някой лев и ги пускат, въобще не се замислят че утре други ден този може да смачка и неговото дете!!!
Аве господ да ни пази!!! bishop

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 14 окт 2005 6:58

ANNIHILATOR написа:...ченгетата не си гледат както трябва работата...

Ха-ха :( . Прекалено културен ми се виждаш.
По-голямата част от ченгетата са хората, които системно и умишлено не спазват закона за движение по пътищата(както и останалите закони). И ИЗОБЩО не си гледат работата а гледат да изкарат някой лев от теб. По-зле от крадци са защото не можеш да се защитиш. Около полицията в Стара Загора ВСИЧКИ непразвилно паркирани коли са с номера с еднакви цифри и стоят там по цял ден. На кого мислиш, че са? Заградили са си паркинг на единия тротоар и по него вече не може да се минава - къде са мислиш онези 1.5-2 метра за пешеходците? Всеки ден, отивайки на работа минавам покрай полицията и не минава ден без да ми направи впечатление как някой УНИФОРМЕН нарушава закона.
Моля те, не бъди толкова културен!
Вярно е - всяко стадо си има мърша, има си и свестни ченгета. Но мършата преобладава.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 14 окт 2005 8:07

И аз имам подобна случка от същия район. Само че обратната. Тръгвам на светофара на зелено да пресека направо с мен успоредно тръгва и пешеходец обаче по средата на трамвайните линии решава да мине напряко по диагонал без да се обърне да погледне явно както е свикнал на село да си присича и ми излиза пред колата. Свиркам и му викам с жест кво правиш бе. И оня почна да ме псува. Поспрях селд кръстовището отворих вратата и викам кво искаш. Оня някакъв шишкав чичкиш кинта и двайсе с костюмара вика ела де ала де. Междувременно се сбраха коли зад мен да ме чакат задръстих кръстовището. Ми напсувах го и си тръгнах. После си викам убаво че си тръгнах щот от такива каубойски набези само неприятностиможе да си докара човек. Ма от друга страна то дебелоочие и наглост такава не е за изтрайване.
Малко по рано пък една друга слива миризлива щеше да ми счупи огледалото . Излиза от една горичка и директно на улицата като гледа на другата страна. Крах с 20км и като свирнаха гумите и омекнаха колената ама тя поне толкова се изплаши и се извини та даже не ме ядоса. Остана ми само адреналина. Така че каквито пешеходците такива и шофьорите. Лошото е че шофьорите ги глобяват за всяко едно нарушение. А пешеходеца безнаказано може да си прави каквото си иска на пътя.

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пет 14 окт 2005 9:20

Аве господ да ни пази!!! bishop[/quote]
без коментар! вчера една щеще да ме згази като луда крава телето си с един форд ка. мани мани. да живее правилника за движение по пътищата :heavymetal: :heavymetal: :heavymetal:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 14 окт 2005 10:17

Golf3User написа: да живее правилника за движение по пътищата

:deal bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 14 окт 2005 11:41

На мен и друго ми прави впечатление,по кварталните улички масово не се спазва предимство...на необозначено кръстовище с предимство е дясностоящия а повечето тъпанари неизвестно защо си мислят че някои улици са ПО главни Screwy сутринта един бус спря да пусне дясностоящия и тия тъпаци отзад полудяха,изправиха се на клаксоните...

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пет 14 окт 2005 11:54

wellcome to BG. то тука у Флашко(демек видин и околностите) никои не спазва правилника. се едно играят Undergrond. газ до долу и другите да му мислят, мене господ ме пази Screwy
П.С. мене щеха да ме згазат на центъра на едно от най натоварените кръстовища. ДЕ*А МАМА МУ немогат ли да се научат тия хора че трябва да карат БАВНО И ВНИМАТЕЛНО

Върни се в “Пътеводител”