Пътуване до Румъния - инфо за пътища, такси

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Пътуване до Румъния - инфо за пътища, такси

Мнениеот lou » Чет 23 апр 2009 21:26

Колеги мисля да ходя до Румъния и по-точно Букурещ, ако може да ми дадете малко информация за пътни такси, пътищата и т.н. ще съм ви благодарен много :bowdown

П.П Чувал съм че румънците били много мръсни смисъл.. не те пускат да ги изпревариш а пред теб карат с 20/30 км/ч,има ли нещо вярно??

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Ще ходя до ...

Мнениеот gr_kanev » Чет 23 апр 2009 22:01

lou написа:Колеги мисля да ходя до Румъния и по-точно Букурещ, ако може да ми дадете малко информация за пътни такси, пътищата и т.н. ще сам ви благодарен много :bowdown

П.П Чувал съм че румънците били много мръсни смисъл.. не те пускат да ги изпревариш а пред теб карат с 20/30 км/ч,има ли нещо вярно??

За Румъния е писано многократно - просто потърси.
Такса мост - 7-8 евро, или 14-16 лв. Плаща се преди преминаване на моста (т.е. може и в лева на отиване, задължително в леи или евро на връщане); винетка - минималната е 3 евро. Желателно е да си купиш леи от България (Русе) и да не разчиташ за това в Румъния. От Гюргево (Джурджу) до Букурещ са 65 км, почти няма къде да се объркаш. Не е магистрала, но не е и толкова зле. Не забравяй, че Румъния е на Балканския полуостров - не им е чуждо нищо от това, което е присъщо и на нас като такива. Не са чак толкова "мръсни", но не са и "цвете за мирисане". Очите на 4, и повече внимание.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътуване до Румъния - инфо за пътища, такси

Мнениеот LILO&STICH » Чет 30 апр 2009 9:58

таксата за моста е само 6 ЕУР :wink:
навръщане румънците ми взеха само 3 mhihi

msimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот msimeonov » Чет 30 апр 2009 10:50

колега таксите са това за моста(6-8 евро) и винетка от парвата бензиностанция след моста(около 11 леи-беше)и газ....

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 01 май 2009 14:05

аз всеки път като ходя в румъния си взимам винетка чак от първото омв в букурещ. На първата бензиностанция след моста никога няма, след това има един ликоил и там няма и така без винетка до букурещ.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Нед 03 май 2009 16:14

Здравейте! А как стои въпроса за дневните светлини на територията на Румъния?Утре ще ходя до Констанца, ако не вали естествено.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Вто 05 май 2009 7:32

Не са задължителни, а само препоръчителни / дневните светлини/. Винетка / седмична/ 3 евро /не се лепи на прозореца/ и като плащаш с леи ти закръглят.Баните ги нямат за пари под 10. Поне да даваха вместо ресто бонбонка Лукче или кибрит да си припомня младините. Пътят много добър в Румъния и лош в отсечката Шабла границата Дуранкулак. Цени като нашите и малко отгоре. В Кауфланд гуми Дебика 165/13 по 111 леи,а 155/13 по 99,99 леи. За буса ми "С"-тки нямаше, а 195/15 около 125 -130 леи.
:applause: Брашно-царевично за мамалига- 1,79 леи.Франзелите са по 15 стотинки, но месото е скъпо. Зеленчуците също скъпи, но в магазините. Пазар не посетихме. 2 леи са приблизително 1 лев.
Никаква полиция, а само вой на хвърчащи линейки като след производствена авария.
Всичко се отклонява от пътя си, но не спира. Линейките летят и в насрещното движение.
Иначе "джигитите" бяха с преобладаваща добричка регистрация - :woooow: обръщаха ми огледалата.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Вто 05 май 2009 7:57

Аз ще пътувам до Турция,нещо за там да ми кажете.Ще излизам за първи път и незнам какво се плаща :нито на границата ,нито по-нататък.За пътищата също ,някой ако знае нека да ми отговори.

Върни се в “Пътеводител”