Споделяне на лични МПС-та! разделяне на пътни разходи...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 09 мар 2006 13:55

Tihon написа:Поправете ме ако греша, но в ЕС с изключение на Румъния НЕ Е практика да си платиш, ако се качиш при някой, който шофира в същата посока.
Лично аз не съм плащал, няма да плащам и няма да искам да ми плащат за автостоп. И засега предпочитам да си набирам спътниците по пътя отколкото през мрежата. Близо 4 години го правя - никакви проблеми страшно много приятни емоции, много визитки, много различна ингформация и едно приятелство е равносметката. А стопирам от около 10 г.

автостоп-а е едно, това е друго. В Германия (ако не разполагаш с кола) да се придвижиш 600 км с влак ще ти трябват поне 150 евро, със самолет пак е много и е вариант само за градовете с летища, с кола под наем е поне 75 евро, а по този начин ти е 25 примерно.
Може и на автостоп да тръгнеш (незнам доколко е разрешен ), но няма да можеш да спазиш никакъв график на придвижване.

За останалото ЕС незнам как е, но за Русия също знам че е нормално да си платиш дори автостопа, по конкретно за Москва говоря :)

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Чет 09 мар 2006 16:47

VWGT написа:За останалото ЕС незнам как е, но за Русия също знам че е нормално да си платиш дори автостопа, по конкретно за Москва говоря :)

Аха, сега разбирам защо преди година на един с Волга без такси надпис се наложи принудително да му затворя устата в Москва. Аз откъде да знам, че като махнеш спира всеки и после трябва да плащаш? Не че ми се свиди, ама без да е предупредил да иска :lol

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Чет 09 мар 2006 16:53

oxam написа: (а ако ти досаждат си пускаш по-силно музиката и си ок :D

Аз веднъж ги сложих в багажника, двойка наркоманчета некви. Не издържах ми са лигавят и учтиво им оторих вратата с правото да избират преди оризово към 21н или в багажника. До Приморско не мръднаха. Ех, ама тогава багажника беше багажник. :vacation

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

автостоп - никога

Мнениеот Anbuch » Нед 12 мар 2006 22:03

На АвтоСтоп не качвам никого. Ако стане някаква злополука, като пристигнат полицаите първото нещо което правят е да попитат всички пътници в автомобила дали ще съдят шофьора.
От личен опит. В моят случай бяха роднини.

Потребителски аватар
Quattro_RS
Автомобил:
Двигател:

Re: Споделяне на лични МПС-та! разделяне на пътни разходи...

Мнениеот Quattro_RS » Пон 27 мар 2006 11:34

[quote="pakumba"]http://3na100.com/index.php

Досега не се бях замислял по тази тема и невярвам че българинът е готов за това, но ми звучи cool !

Потребителски аватар
mishomich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Опитахте ли вече?

Мнениеот mishomich » Пон 03 апр 2006 15:00

Ако някой вече е ползвал сайта и има реализиран курс може да споледи опита.

Върни се в “Пътеводител”