Колеги, внимаваите като ходите в Благоевград и синята зона.

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Re: Колеги, внимаваите като ходите в Благоевград и синята зона.

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 07 яну 2010 20:17

Там по принцип си е синя зона,даже навсякъде около центъра ;) Знак отдясно няма,защото зоната е от ляво и използват горния знак и за двете :lol: Ако се качиш и на тротоара,пак ти слагат скоба.

А и тия с Кадито се правят на "големи" Миналата година даже бях свидетел как този шофьора бие едно момче на което е сложил скоба,а полицая седи в страни и си гледа :evil: Пълни боклуци са по македонията :evil:

Потребителски аватар
designer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот designer » Чет 07 яну 2010 21:02

Здравеите пак от мен!

MaRtiNsKi написа:Там по принцип си е синя зона,даже навсякъде около центъра ;)
Ами сега вече знам, че е така. Имало е решение на БОС (Благоевградски Общински Съвет)кои улици да се обявят за синя зона. Дотук добре, но по закон тези улици е нужно да се обозначат, за това служат пътните знаци и пътната маркировка. В случая имаме взето решение за синя зона, но нямаме обозначени улици. Няма как по презумция да знам къде е синята зона, при все че отивам за пръв път в този град. Все още нямам така нужните в Благоевград гадателски или паранормални способности, в крайна сметка хората са затова са изобретили пътните знаци.

Все пак, и затова пуснах темата, да предупредя колегите, че там е необозначена синя зона, за да не останат очудени като мен. Както и да предупредя за лошото отношение на служителя и полицая към автомобилите с не местна регистрация. На последната снимка:
Изображение

На тази снимка да уточня, стълбът на който е поставен знака отляво, всъщност е края на улицата и това е ъгъла на кръстовището. В най-лявата част на снимката се вижда паркирало абсолютно необезкопоявано Пежо, и до него Тойота Рав4. Паркирането на тези две коли противоречи на:

Чл. 101. (1) Спирането за престой и паркирането са забранени:
...
6. на кръстовища и на по-малко от 5 м от тях;

Последното отклонение го направих с цел, за да се види, разликата в отношението на служителите и на КАТ към автомобилите с различни регистрации. Не е било с цел за да направя мръсно на някой, моля да бъда извинен.

Поздрави!

П.С: Колкото до това дали ще направя нещо в последствие: Да, ще направя. Според мен, а и според закона е нормално сините зони да се обозначават правилно за да бъдат такива.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Чет 07 яну 2010 22:09

Аз имам наблюдения от ул.Трети Март - там преди всеки си спираше където си иска, но след няколко акции с по 15-тина скоби за час хората се научиха... Паяци не съм виждал, но толкова скоби на едно място и в София не съм срещал :horror:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 07 яну 2010 22:16

Издебнат ли те с номер, различен от Е, пиши го бегало .
Видях един път до гарата с номер ВР Ауди А4 скоба, а до колкото знам, там синя зона няма... :bowdown

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 08 яну 2010 9:22

Там като гледам синята зона въобще е плясната неправомерно с цел бонус 1-2 места. Трябва да е от другата страна ми се струва, след като е задънена.. Там как ще обърнеш? Или трябва да влизаш на заден, за да паркираш правилно?
Голяма пародия са тия сини зони в Благоевград... Аз така преди година отивам да си взема дипломата, не бях ходил около година преди това.. Отивам на центъра гледам знак синя зона.. Викам тия са се омотали нещо mhihi Спирам си, излизам от колата, една лелка става от едно столче и си оставя плетката на него mhihi Идва към мене "тва е синя зона"... Как се сдържах не знам :063: И тогава мисля, че беше 50ст/час mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 10 яну 2010 18:43

Тука са селска чест отвсякъде. Вчера така щастливо се набираха и маневрираха с палката, като видяха софииските номера, че все едно видяха 50 лева на цяло. Пълни комплексарчета са станали. Преди не беше толкова зле обаче, за съжаление... Селячета полицайчета са ги събрали от кол и въже. :cop
Единствената смислена и разумна оправия е макята и пи...та лелина с тия селски комплексари тука. :Mr Green Fun
Такива моля, благодаря и други не важат. Удри им една и ще се наредат нещата. :lol:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 12 яну 2010 22:54

JaDaWiN написа:Аз имам наблюдения от ул.Трети Март - там преди всеки си спираше където си иска, но след няколко акции с по 15-тина скоби за час хората се научиха... Паяци не съм виждал, но толкова скоби на едно място и в София не съм срещал :horror:

На трети март сега от дясната страна се спира без синя зона, а ако спреш отляво ти рязкат скобата веднага death .

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 20 яну 2010 15:06

в улица без изход коя е правилната посока на движение, при влизане или при излизане? В София пред нас има такава улица, която е оградена от всякъде от синя зона, без тя самата да е такава, но има поставен знак при влизане забранено спирането. От време на време паяците я тарашат цялата, но скоби не слагат. Та ми е интересно закона коя версия позволява, софийската, благоевградската или и двете :deal

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 24 яну 2010 9:41

VWGT написа:в улица без изход коя е правилната посока на движение, при влизане или при излизане? :deal
Правилната посока за движение винаги е една в България - от дясната страна. Както и поставянето на знаци е регламентирано от закона.
Друг е въпросът, че според мен улица без изход не може да бъде синя зона за паркиране... :screwy

Върни се в “Пътеводител”