София - Варна - Кранево

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: София - Варна - Кранево

Мнениеот Ivailo » Пон 09 авг 2010 9:49

emdless4 написа:абе не знам на какво викате хубав път, ама миналата седмица ходих на феста в Каварна и пътя СФ - ВТ - Каварна ми се стори най-отвратителното нещо на света - "магистралата" Хемус поосока Варна е зле платното, а Шумен - Варна по-добре да се закрие - хем е закърпено, хем е на бабуни - с повече от 100 не може да се кара. Отделно в търновско пътищата не са ремонтирани след 1990 г. - трагедия, а и хванахме на отиване обиколното - пътя свърши! едва ли не трябваше да носим колата на ръце, а на връщане съвсем сериозно мислех да се прибирам през Добрич- Русе, ама мнозинството надделя.

офф - После гледам по новините премиера от Банкя открил нов пътен възел на Търново - а дано да открие и малко пътища докато е жив; бай Тошо си направи магистрала до село за 50 години и още стотина км хаотично из страната, тоя бай ще го видим.

иначе не скъсах гума или джанта никъде за тия 1100 км, което ме учуди бая.

Успех в пътуването!

Извинявай за въпроса, ама ти за първи път ли шофираш в България?
Пътя, сравнен с останалата инфраструктура, си е направо перфектен.
Лигавиш се...

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 09 авг 2010 12:24

jims написа:emdless4 не знам кога преди това си пътувал по този маршрут, но в момента пътя е доста доста добре.
Ето и малко информация за София-Варна от петък.
Кръговите в Търново са готови и движението си минава както и преди през града. Внимавайте на тях, защото движещите се вътре са с предимство спрямо идващите по главните пътища (пълна простотия според мен)! Ремонти нямаше никъде. Магистралата Шумен-Варна беше уникално добра :shock Не знам кога са правили ремонт, но никога не съм я виждал в толкова добро състояние. Дори и мостовете и неравностите около Каспичан са пооправени. Не знам колко зле е било през зимата, но спрямо минали години е направо перфектна.
Ето и проблемните участъци движейки се в посока Варна:
-слизането към Севлиево - кофти път с някоя и друга дупка. Доста кратък участък.
-изкачването след Севлиево - свличания на асфалта, неравности, кратък участък.
-слизане след с. Шереметя малко след Търново - малко по-дълъг участък, много неравности.

23-25 юли :banghead: още не беше отворен пътя през Търново. А

А на магистралата ми угасна сиди-то на една бабуна, не знам преди да я закърпят в какво състояние е била, за пръв път карам там от 10 години насам, иначе все по Тракия, та Шумен - Варна е малко като Траянови Врата до Пазарджик.

ISRalien написа:Извинявай за въпроса, ама ти за първи път ли шофираш в България?
Лигавиш се...

Не, но за пръв път от 2000г. карам Шумен - Варна.
Не знам кое му е перфектното на този път.
Изинявайте, че съм се разлигавил и искам хубави пътища, без дупки и бабуни поне по участиците със знак за магистрала.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 09 авг 2010 17:38

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 09 авг 2010 18:25

emdless4 написа:
jims написа:emdless4 не знам кога преди това си пътувал по този маршрут, но в момента пътя е доста доста добре.
Ето и малко информация за София-Варна от петък.
Кръговите в Търново са готови и движението си минава както и преди през града. Внимавайте на тях, защото движещите се вътре са с предимство спрямо идващите по главните пътища (пълна простотия според мен)! Ремонти нямаше никъде. Магистралата Шумен-Варна беше уникално добра :shock Не знам кога са правили ремонт, но никога не съм я виждал в толкова добро състояние. Дори и мостовете и неравностите около Каспичан са пооправени. Не знам колко зле е било през зимата, но спрямо минали години е направо перфектна.
Ето и проблемните участъци движейки се в посока Варна:
-слизането към Севлиево - кофти път с някоя и друга дупка. Доста кратък участък.
-изкачването след Севлиево - свличания на асфалта, неравности, кратък участък.
-слизане след с. Шереметя малко след Търново - малко по-дълъг участък, много неравности.

23-25 юли :banghead: още не беше отворен пътя през Търново. А

А на магистралата ми угасна сиди-то на една бабуна, не знам преди да я закърпят в какво състояние е била, за пръв път карам там от 10 години насам, иначе все по Тракия, та Шумен - Варна е малко като Траянови Врата до Пазарджик.

ISRalien написа:Извинявай за въпроса, ама ти за първи път ли шофираш в България?
Лигавиш се...

Не, но за пръв път от 2000г. карам Шумен - Варна.
Не знам кое му е перфектното на този път.
Изинявайте, че съм се разлигавил и искам хубави пътища, без дупки и бабуни поне по участиците със знак за магистрала.

Мда явно не си знаел, че от август 2003 година това е първият ремонт на пътя,всички бабуни по които си минал до преди месец бяха дупки от една педя, сега сме доволни че след 7 години ги закърпиха.Следващият път ако ти се наложи да минаваш знай че ще бъде по-зле защото няма да се ремонтира докато не ви направят тракия,марица,черно море и струма,тоест пак 7 години.Да и на нас ни е неприятно всички да плащаме, а да се строят 4 магистрали само в южна България а за севрна да викат няма пари,ама какво да се прави нали сме уж един народ.

Върни се в “Пътеводител”