Винетни стикери 2011

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Винетни стикери 2011

Мнениеот Дашо » Пон 06 дек 2010 20:21

lion_heart002 написа:Ами успех тогава...Заради мислене като твоето политиците правят каквото си искат...Само да те попитам като се радваш на старите цени,някой дойде ли да те пита дали ти стигат парите,да ти дигне заплатата барем??? Пак казвам за тези дето не четат,не ме е яд,че плащам-трябва да се плаща,но защо пак нищо няма насреща??? mhihi mhihi mhihi

Ама то си е казано-прост народ-слаба държава... Радвайте се,че винетката е 67 лева и нямаме един път без дупки...Лично аз смятам да се зарадвам когато дори да дигнат цената,да оправят пътищата за сметка на това...

Съжалявам че си се нагледал на пътища с дупки!
На мен все по-често ми се случва да карам на хубави пътища, та съм оптимист - пътища и в момента се строят! Не става нищо с магическа пръчка!
Тъй като сме прост народ, нямам нищо против малцината интелигенти да изчезнат от пределите на нашата Татковина, та да не ги мислят и тях за простаци и балъци! Пък когато оправят пътищата у нас, нека се върнат от гурбет! :applause:
Типично за тъпите българи, а и за онези които са "капацитети" е че всеки умее само да се оплаква, А НИКОЙ НЕ ПРЕДЛАГА РЕШЕНИЯ!!!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 06 дек 2010 20:22

lion_heart002 написа: Пак казвам за тези дето не четат,не ме е яд,че плащам-трябва да се плаща,но защо пак нищо няма насреща??? mhihi mhihi mhihi

И аз плащам и на мен ми е гадно заради дупки и т.н.
Ще ти кажа и защо ги има - не защото аз и ти си плащаме, а защото в тая страна от 2-3 милиона активни шофьори 70-80% са тарикати.
И ти давам пример веднага:
чакам да си платя на бензиностанцията и един преди мен накара продавачката да му вади от перфоратора парченцата от седмичната винетка за да може да си ги лепне после :shock
Е заради такива тарикатковци, които само плюят по държавата, но и не плащат са такива пътищата.
Да и заради онези с пълните гуши, но за тях аз и ти нищо не можем да направим и е тъпо да ги мислим.
Докато такива като горния индивид обществото трябва да наказва с всички свои средства :idea:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 06 дек 2010 20:26

Дам,колега,прав си,има участъци платени,личните ми наблюдения са върху Англия и Ирландия...И както казах,никога не съм плащал нищо друго освен Road Tax,ферибота го изключваме!Има и още нещо,проблема не ни е толкова в таксите а в заплатите...Но е още по-тъпо когато от мизерната българска заплата плащаш нещо и то не се знае за какво отива,пак да няма никакъв резултат!И в сравнение с заплатите в българия тия 67 лева+ данък в общината са много по-голям данък за българина отколкото плаща един ирландец,французин и тн. спрямо неговата заплата и неговия данък....

А ако изобщо е вярно,че има толкова тарикати,значи пак трябва да се тръгне откъм закона и глобите...А не едни 20-30% от хората да плащат всичко,или се бъркам??? Пак нещо не е както трябва ми се струва а и вие знаете,че е така... :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 06 дек 2010 20:36

Проблема е, че не си търсим правата. Кой и как инвестира парите събрани от винетни такси? Никой нищо не знае, а само обобщаваме. Отиват в пътищата на куково лято - там където е сложен пътен знак "Винетка", започват кратерите и ужасите по "пътя". Трябва да се знае за какво внасяме тези 67 лв (което никак не е малко - примерно по 2 милиона сметнете).

Последна промяна от Mihailov78 на Пон 06 дек 2010 20:39, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 06 дек 2010 20:39

Не знам хора,може и аз да не съм съвсем прав,но по-умни хора са го казали...''Политиците са като памперсите,трябва да се сменят често,понеже бързо се цапат''.А нашето търпение е явно безгранично...Кажете ми нещо хубаво дето ви е направило впечатление на вас???Да не би да съм в заблуда???

Потребителски аватар
ivo_kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_kostov » Пон 06 дек 2010 22:43

само,че тарикатите от НАПИ искат догодина винетката да се персонализира само за една кола като се напише номера на автомобила в квадратче някъде по самата винетка,за да не може една винетка да се прехвърля на няколко коли!!!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 06 дек 2010 22:48

Не са тези от НАПИ тарикатите, а тарикат е този които сега ще трябва винетките да си персонализира само за една кола като се напише номера на автомобила в квадратче някъде по самата винетка. mhihi

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Пон 06 дек 2010 22:56

ABSOLUT написа:Не са тези от НАПИ тарикатите, а тарикат е този които сега ще трябва винетките да си персонализира само за една кола като се напише номера на автомобила в квадратче някъде по самата винетка. mhihi

И на това ще му намерят цаката. :012:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 06 дек 2010 23:49

темата е ясна
осра се