Как до стигна до хижа "Звездица", Витоша

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Как до стигна до хижа "Звездица", Витоша

Мнениеот Дашо » Пет 17 дек 2010 19:49

ISRalien написа:...
+1, дано не се налага де, ама за тебе гол в женска баня влизам :kissy:

E това е мъжка приказка - ето затова "аз се кълнем у тебе като майка у кьорав син" mhihi (ако не можеш да схванеш тая мъдрост, като се видим ще ти я разтълкувам) :kissy:
Ljubon написа:...

Не искам да се заричам, за да не дърпам дявола за опашката, само ще кажа че се надявам да не закача никъде по пътя. Сега гледах прогнозата за времето и го дават тея дни да омекне - дано горе не е много лед :idea:

Като се върна (надявам се благополучно), ще пиша тук подробности и за пътя и за хижата :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 17 дек 2010 20:49

Батенце, не си прави експерименти. Вземи си вериги, че и сгур или пясък тури у голфа, за по-сигурно! ;)
В Бояна, улиците с по-слаб трафик са бели от-до, с покривка от 3-4см сняг + лед в най долния слой.
Надморската височина е по-малка и е трудно качването, еле па по-нагоре, където сигура има повече сняг и лед. Ще береш ядове! Ти се подсигури, пък дори и да не ти се наложи да слагаш вериги, няма да ти падне достойнството, че си ги турил в багажника, нали така? :beer

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 18 дек 2010 11:44

nosex написа:... :beer

Прав си, съгласен съм с теб. Така или иначе ще нося с мен вериги - надявам се да не ми потрябват :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 18 дек 2010 15:29

Само да добавя, че изобщо не трябва да се подценява зимната обстановка в планината. Често има мъгли, не се вижда на 1 метър пред теб, не можеш да видиш дори предницата на колата си. Времето се променя светкавично, а ниските температури и вятър променят съзнанието и не могат да се правят трезви преценки на обстановката. Ако заседнеш някъде, няма кой да те изтегли скоро. По-нагоре към Звездица, встрани от пътя вляво имаше една изоставена кола, напълно оглозгана вече. Аз не бих рискувал в това време, но ти си знаеш. Желая ти успех в начинанието. :да:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 18 дек 2010 15:44

Даше, братле тука колегите все едно в ирак те пращат :screwy
Бичи смело нагоре и нямаш ядове :)
Ако имаш проблеми, звънни ми и ще дойда да те дръпна, но съм сигурен че ще си се качиш и слезнеш без проблеми :)
:beer

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 18 дек 2010 20:00

Лелеее , ако знаете къде ме върнахте с тая тема :bowdown :bowdown :bowdown Детството ми е минало на тая хижа, пращаха ни от Летището зимната ваканция на лагер,,,леле кво съм преживял там :kissy: :banana За пътя , послушай колегата кво ти казва. Имало е моменти да ме качват от втория разклон с моторна шейна нагоре, там имаше планински сапасители и ни качваха с шейните нагоре щото немаше качване иначе. Да не ви казвам че и два пъти стояхме три дни допълнително защото пътя беше непроходим heavy metal zork heavy metal zork Кви преспи имаше, от ресторанта две стъпала и потъваш до кръста, уникално е. Пистата е точно пред хижата, но не знам дали я подържат...
ЕЕЕЕЕеее , супер беше направо се замислям след празниците да се качиме с малкия за два три дни :да:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 19 дек 2010 16:51

hooligans написа:Даше, братле тука колегите все едно в ирак те пращат :screwy
Ако имаш проблеми, звънни ми и ще дойда да те дръпна, но съм сигурен че ще си се качиш и слезнеш без проблеми :)

Дано не се налага, да те викам, но все си мисля, че ще успея да изпълзя до горе сам :да: Все пак не 1 и 2 зими съм си карал таралясника, та горе-долу имам идея как се кара при сняг и лед :wink: Като се прибера във Вторник ще кажа как съм се справил

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 20 дек 2010 11:31

Колега, предпазливостта няма нищо общо със страха....
Именно миналата година, края на март, когато в СФ беше лято, точно след излизане от Звездица и леко объркване на пътя, попаднах в такава мъгла, лед, пързалка, че едвам се измъкнах, добре че гумите бяха нови, всесезонки.
Ако някой ми беше казал че на Витоша можеш да попаднеш в подобна ситуациия, при това пролетно време, топло и слънчево в града - не бих повярвала.
Някакси съм свикнала даже да не възприемам Витоша като планина - ей го къде е, какво толкоз. Но урока си го научих.... природата си е природа и не трябва да се подценява

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 20 дек 2010 12:49

Aneto написа:

Колега, предпазливостта няма нищо общо със страха....
Именно миналата година, края на март, когато в СФ беше лято, точно след излизане от Звездица и леко объркване на пътя, попаднах в такава мъгла, лед, пързалка, че едвам се измъкнах, добре че гумите бяха нови, всесезонки.
Ако някой ми беше казал че на Витоша можеш да попаднеш в подобна ситуациия, при това пролетно време, топло и слънчево в града - не бих повярвала.
Някакси съм свикнала даже да не възприемам Витоша като планина - ей го къде е, какво толкоз. Но урока си го научих.... природата си е природа и не трябва да се подценява

И какво го съветваш, да не тръгва ли?
При положение, че колата му е потготвена за зимата не виждам да има проблем!
И да те поправя, няма гума която да се кара на 30 градуса и на -10 :idea:
:oops:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 21 дек 2010 14:04

3 години съм работил в района и редовно съм отскачал посред нощ до "Трендафила" и "Рудничар".На изкачването след "Офелиите" насита става по-заледено, но Дашо е мъжко момче и може да разчита на цял отбор да го пренесм на ръце ако трябва.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 21 дек 2010 16:53

R@do написа:... но Дашо е мъжко момче и може да разчита на цял отбор да го пренесм на ръце ако трябва.
Ееееее Бате :oops: :bowdown Благодаря!!!

Току що се прибирам от хижа Звездица и во кратце ще споделя комплексните си впечатления от пътя, метеорологичните условия, условията в хижата и т.н.
Въпреки че ми бе обрисувана доста стряскаща картинка, относно пътя, не съм имал никъде проблеми, на места където имаше чист лед, се случваше да пребоксуват гумите, но си се качих (и слязох в последствие) без никакъв проблем. Явно новите зимни гуми си казаха своето.
Ljubon написа:...Като съм ходил с Пасата, при големи дупки карам хората да слизат, да се вдигне поне малко, че иначе става страшно. :horror: Това, дето казваш, че се опесъчава е така, но за да могат да минат Газки и Уазки 4х4, дето изправено магаре може да мине под тях. Е, поне ще има и други с теб, могат да бутат при нужда. :да:

Не беше опесъчено, но беше изринат снега. Тъй като дупките бяха запълнени със сняг, не съм задирал отпред или отдолу с колата. Днес на спускане на много места по пътя бе изчезнал снега и се бяха показали дупките, но си карах бавно и не се е налагало никой от петте човека да слиза от колата (а тя е доста ниска) ;)
В хижата е прилично. Цената на човек е 15лв. Да имат предвид тези, които отиват да нощуват там, че ако отидат в ден различен от Събота и Неделя централното парно няма да бъде пуснато, а ще се наложи да се отопляват с електрически печки. Като обстановка е уютно.

Върни се в “Пътеводител”