Проход Айтос-Дългопол?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: Проход Айтос-Дългопол?
Мога да препоръчам да се мине през Котел. Настилката е в много добро състояние и с плавен наклон.
Виждам, че е възродена 5 годишната тема и ще помоля ако някой е минавал скоро да информира какво е състоянието на Дюлинския проход? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Коко Георгиев, имам пресен спомен за Дюлинския проход - 29.05.2011г. Ужасен път - дупки, кратери, чакъл, пясък, тесен, наръфан в краищата, две коли трудно се разминават (не че се случи често щото хората си го знаят явно и не карат оттам), направо отвратителна история
Голяма полза като някъде се строят магистрали и някои наши съграждани могат да се возят удобно и бързо, а другаде все едно, че сме попаднали на луната. По-добре вместо 2 нови магистрали Бойко Борисов да оправи много повече второкласни пътища, за да могат всички жители в тази страна поне донякъде да имат усещането, че са част от Европа!
Иначе пътят през Обзор си е направо прекрасен в сравнение с този през Дюлино - доста завои (както си е по принцип де), но здрав асфалт и се кара почти нормално.
Аз пътувам отвреме навреме Ямбол - Варна и се чудя дали през Шумен ще е добре като време и като качество на пътя.
Ако някой колега има инфо, нека го сподели.

Голяма полза като някъде се строят магистрали и някои наши съграждани могат да се возят удобно и бързо, а другаде все едно, че сме попаднали на луната. По-добре вместо 2 нови магистрали Бойко Борисов да оправи много повече второкласни пътища, за да могат всички жители в тази страна поне донякъде да имат усещането, че са част от Европа!
Иначе пътят през Обзор си е направо прекрасен в сравнение с този през Дюлино - доста завои (както си е по принцип де), но здрав асфалт и се кара почти нормално.
Аз пътувам отвреме навреме Ямбол - Варна и се чудя дали през Шумен ще е добре като време и като качество на пътя.
Ако някой колега има инфо, нека го сподели.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ямбол - Котел - Омуртаг - Търговище - Шумен - Варна е 245км
Ямбол - Карнобат - Бургас - Обзор - Варна е 230км
Ако не са ти проблем 15км минавай през Котел.
За мен лично през Котел е много по-добър маршрут.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Andonov написа:Ямбол - Котел - Омуртаг - Търговище - Шумен - Варна е 245км
Зависи по кое време ще се пътува. Нещото дето му казват "магистрала" от Каспичан почти до Невша - може да ти изпадат не пломбите,а зъбите. На надлеза над Девня има трапове за укритие почти на танк. Много зеленодрешковци по указния марширут : преди Т-ще, по т.н околовръстно, на изхода - острия ляв завой, веднага след включването с пътя от Русе, преди, на и след 5-ти км на Шумен и опция на всяка отбивка за Шумен, на "аварийното летище", около отбивката за Провадия, преди аерогарата , в зоната на Бизнес парка, след входа на Варна до Елпром.
По др.маршрут - нов път до Бургас с полиция около Петолъчката, на местата за почивка в ляво и дясно, особено преди Карнобат, на вх. на Бургас, по ул. Транспортна от кръговото за вх. от Сф към кръговото за Варна /след Метро и Карфур/, на изхода на Бургас, на отбивката за Бург.мин.бани, преди Поморие гледат за изпреварване на непрекъсната линия - има дълги прави участъци, но с непрекъсната линия, отбивката за Поморие, след това до края на Сл. Бряг с 50 км/ч има знаци от предния век с ограничение. По завоите след Сл. бряг, ако не застигнеш ТИР или румънци - няма проблем, кара се спокойно, има места за изпреварване. Полиция евентуално на Пода, на харамията задължително и на вх. на моста, както и опция за десерт след него - може да е чак на 100м от светофара, но..
Друго интересно - винаги разхода ми по Варна-Бургас-Ямбол е бил с 1-1,5л /100км по-малко от другия маршрут.