Колеги имам запазени места средата на февруари в един хотел на Паничище.., обмислям да разнообразя този път и да мина по следния маршрут за отиване и съответно връщане..
София - Самоков - Сапарева баня - Паничище и от там на връщане през хижа Пионерска - Говедарци - Бели Искър - Самоков и от там обратно в София...
Моля ако някой е пътувал, има снимки и впечатления от пътя (дупки, асфалт останал ли е, проходимо ли е..) нека сподели тук в тази тема...
Мерси..
Състояние на пътя Самоков-Сапарева баня-Паничище-Говедарци-С
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Re: Състояние на пътя Самоков-Сапарева баня-Паничище-Говедарци-С
Колега извинявай за Оффтопика но в кой хотел имаш резервация ? 
Колкото до.. маршрута защо от София ще минаваш през Самоков на отиване ?
През Самоков ми препорачаха да пътувам ако минавам през Южна България
Аз септември пътувах към Паничище и минах през маршрута София-Дупница-Сапарева баня-Паничище като пътя е перфектен до Сапарева баня
Като почнеш да се качваш към Паничище (Препоръчвам ти да го направиш през деня по-светло) защото пътя изведнъщ става много тесен и трудно могат да се разминат 2 коли 

Колкото до.. маршрута защо от София ще минаваш през Самоков на отиване ?

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То не е точно хотел.. ами се води почивен дом на БДЖ, но аз ходя там да си почивам от години и ми харесва..
Иначе пътя съм го избрал, за да минем през наши познати в Самоков и да се видим, а и за разнообразие, както и да разгледаме друга част на нашата мила родина, затова много ми се ще да мина от там...
Разликата в километрите София-Самоков и София-Сапарева баня е точно 3 км повече за първия маршрут, а бих казал че пътя покрай язовир Искър е доста по красив и в добро състояние.., имам съмнения за пътя между Самоков и Сапарева баня...
Надявам се, че все някой го е минавал тоя маршрут..
Иначе пътя съм го избрал, за да минем през наши познати в Самоков и да се видим, а и за разнообразие, както и да разгледаме друга част на нашата мила родина, затова много ми се ще да мина от там...
Разликата в километрите София-Самоков и София-Сапарева баня е точно 3 км повече за първия маршрут, а бих казал че пътя покрай язовир Искър е доста по красив и в добро състояние.., имам съмнения за пътя между Самоков и Сапарева баня...
Надявам се, че все някой го е минавал тоя маршрут..

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Пътя покрай язовир Искър наистина е по-красив и се почиства. Мини в едната посока през Железница за да видиш още планински красоти, наскоро го ремонтираха и е многоо по-малко натоварен. Друго ме притеснява - пътят Пионерска - Говедарци - Самоков. Това е много висок в планината път, за него зимата си е проблемно. Някой местен от Самоков/Дупница който се качва редовно до Паничище може да сподели.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
За пътя Говедарци -> Самоков мога да кажа отзиви от декември - много добър, на места заледява, заради сянката от възвишенията, но нямаше дупки или други изненади.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
София -> Самоков пътят е ОК. Недостатък е, че понякога е малко повече натоварен.
Внимавай за заледяване по усойните завои.
Самоков -> Сапарева баня също е ок пътя, няма място за притеснения (няколко дупки едва ли ще са ти проблем.
Аз лично бих избрал пътя през Бистрица -> Железница -> Ковачевци -> Клисура -> Сапарева баня, реновиран е и е много малко натоварен, а е и доста живописен.
До Паничище може да ти се наложи да слагаш вериги, зависи с какви гуми си. Аз се качвам без проблеми, но съм със синхро, горе имаше и коли с предно предаване.
Стига се нормално до станцията на БДЖ, но пътят е заснежен, гол асфалт аз като се качвах нямаше.
Връщаш се обратно Сапарева баня -> Клисура -> Самоков
Внимавай за заледяване по усойните завои.
Самоков -> Сапарева баня също е ок пътя, няма място за притеснения (няколко дупки едва ли ще са ти проблем.
Аз лично бих избрал пътя през Бистрица -> Железница -> Ковачевци -> Клисура -> Сапарева баня, реновиран е и е много малко натоварен, а е и доста живописен.
До Паничище може да ти се наложи да слагаш вериги, зависи с какви гуми си. Аз се качвам без проблеми, но съм със синхро, горе имаше и коли с предно предаване.
Стига се нормално до станцията на БДЖ, но пътят е заснежен, гол асфалт аз като се качвах нямаше.
За този път забрави по това време на годината, особено с количествата сняг този сезон.връщане през хижа Пионерска - Говедарци - Бели Искър - Самоков
Връщаш се обратно Сапарева баня -> Клисура -> Самоков
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за инфото...
Гумите са ми нови ДОТ 2011, за сега се справят отлично... Мисля си за въпросния път през през Бистрица -> Железница -> Ковачевци -> Клисура -> Сапарева баня... дано не пада сняг до като замина...
И все пак ще ми е интересно, някой ако сподели какво е състоянието на пътя между хижа Пионерска и Говедарци, дори и през лятото да е бил..
Гумите са ми нови ДОТ 2011, за сега се справят отлично... Мисля си за въпросния път през през Бистрица -> Железница -> Ковачевци -> Клисура -> Сапарева баня... дано не пада сняг до като замина...
И все пак ще ми е интересно, някой ако сподели какво е състоянието на пътя между хижа Пионерска и Говедарци, дори и през лятото да е бил..