път Троян Чифлик

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
neli_filipova
Автомобил:
Двигател:

път Троян Чифлик

Мнениеот neli_filipova » Нед 27 май 2012 15:12

Здравейте!
Тази година планирам почивка в Троянския балкан, по-точно в Чифлика. Искам да заведа детето на чист въздух, тъй като често ми боледува, а и да поплува в минералните басейни. И тъй като съм жена и аз ще съм шофьора (да ми простят дамите във форума :P ), моля споделете как е пътя от Троян до Чифлика. Има ли много стръмнини и тесни завои? До Троян съм ходила няколко пъти и мисля, че е ОК. (Идвам от Варна)!
А и ако някой желае, моля да сподели мнение и препоръки относно хотелите в курортното селце, (макар че да си призная доста скъпичко ми се струва там, но да кажем, че ще прежалим някакви средства в името на чистия въздух и минералната вода :( ). Първоначално си харесах хотел Фея. Хубави отзиви чух и за комплекс Острова, който е в Бели Осъм, само че се притеснявам, че водата в басейна там най-вероятно ще е студена :roll:
Ще ми е приятно да събера по възможност повече отзиви
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Re: път Троян Чифлик

Мнениеот Fifa » Нед 27 май 2012 16:41

neli_filipova написа:Здравейте!
Тази година планирам почивка в Троянския балкан, по-точно в Чифлика. Искам да заведа детето на чист въздух, тъй като често ми боледува, а и да поплува в минералните басейни. И тъй като съм жена и аз ще съм шофьора (да ми простят дамите във форума :P ), моля споделете как е пътя от Троян до Чифлика. Има ли много стръмнини и тесни завои? До Троян съм ходила няколко пъти и мисля, че е ОК. (Идвам от Варна)!
А и ако някой желае, моля да сподели мнение и препоръки относно хотелите в курортното селце, (макар че да си призная доста скъпичко ми се струва там, но да кажем, че ще прежалим някакви средства в името на чистия въздух и минералната вода :( ). Първоначално си харесах хотел Фея. Хубави отзиви чух и за комплекс Острова, който е в Бели Осъм, само че се притеснявам, че водата в басейна там най-вероятно ще е студена :roll:
Ще ми е приятно да събера по възможност повече отзиви
Благодаря Ви!

Привет,

Бях през март месец в хотел "Фея" и останах доста доволен.
Пътят не е труден или натоварен :)

Последна промяна от gr_kanev на Нед 27 май 2012 18:10, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 27 май 2012 16:58

квартално пътче покрай река няма кофти завои
:да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 май 2012 19:53

няма стръмнини по пътя .Само внимавай преди завода край Севлиево -има пост с радар, излизаш от завой и опаа 60 км ли беше или 50км/ч забр. и те стрелят веднага. По пътя най-объркващо е в самото В.Търново /от лятото 2011 не съм минавал , може да се е оправили заобикалянето .
Ако е с астма детето за предпочитане са Родопите - най-мек климат- минал съм по този тежък път. Може да питаш.
Иначе по пътя няма проблем - караш все по табелите София до разклона Ловеч /Троян - десен завой под нещо като мост и ляв завой и към Троян .В Троян карай по-бавно за да може да следиш табелите .
Ако има да питаш за пътя до отбивката за Троян -питай.
Ако няма места около Чифлика може да се провери в с.Черни Осъм - до самия Тр.Манастир е. Има доста къши , а в селото си има магазини за храна, както и кръчми.
Извинявай за директния тон .Все пак си е форум за взаимопомощ.
По Нова година 2010 съм се къпал в малкото басейнче в комплекса- вътре горешо , навън малко сняг
И тъй като ше сте в района мога да препоръчам 1 "излетче" към х. Козя Стена . Остаяте колата долу до х. /забравих и името/ и по 1 стръмна пътечка около 2-3 часа сте до самата хижа. Може да останете там да ношувате, но на следвашия ден гледката наоколо е неописуема и прекрасна. в хижата няма ток , носете си фенерчета, има си баня. За изкачването се запасете с вода. Надолу е лесно само бегом :))
Забр, : ако не сте сигъ=урна в пътя - вземето 1 GPS че или телефонче с GPS назаем.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Сря 30 май 2012 12:20

kris11 написа:И тъй като ше сте в района мога да препоръчам 1 "излетче" към х. Козя Стена . Остаяте колата долу до х. /забравих и името/ и по 1 стръмна пътечка около 2-3 часа сте до самата хижа.

Хижата се казва Хайдушка песен.

Аз също съм с астма и като малък бащами ме водеше всяка година поне за 10 дена на Чифлика. Водата в басейна ми оказваше благотворно влияние и определено се чувствах по-добре.

Колкото до пътя - хубав е, няма остри завои. Леко тесен е но не е никакъв проблем.

tero_vw_1988
Автомобил: Golf3
Двигател: TDI AFN

Мнениеот tero_vw_1988 » Чет 31 май 2012 23:48

Пътя от Варна до Абланица (разклона за към Троян и Ловеч) е що годе добре 6 от 10 точки.От Абланица до Троян е нова настилката,пътя е 10 от 10.На излизане от Троян за към Бели Осъм има един участък който е 2 от 10 :Mr Green Fun Като стигнете моста на разклона за Беклемето(там сте надясно) от там започва хубав път 9 от 10 чак до обществения басейн на Чифлик,съответно до хотелите :) С позволената скорост няма да имате никакви проблеми по завоите,няма опасности по пътя :да: След разклона за Беклемето на около километър и нещо има широк участък с "У" образно кръстовище,там е разклона за с.Шипково.Комплекс Острова е на 300м след разклона в дясно.Направо на разклона се продължава за с.Чифлик :да: От разклона на Абланица до хотелите в Чифлик са около 40 километра,приблизително 50 мин. :)

Относно хотелите:
Обществения басейн има и хотел,условията са добри и водата е истинска,съответно топла.Има и малък басейн :)
Цените са средна хубост :)
Хотел Веника Палас:добри условия,минерален басейн (външен и вътрешен),цените са средна хубост отново :)
Хотел Дива: външен голям басейн с минерална вода,по спокойно е от Вениката,цените са добри :)
Хотел Балкан:минерален басейн,цените са средна хубост отново :)
Хотел Фея:нямам представа там как е :arrow:

Аз лично бих предпочел да си наема стаичка някъде из селото :да:

Върни се в “Пътеводител”