Въпросче за Акт и точки
-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Въпросче за Акт и точки
Здравейте, преди месец ми написаха едно актче, днес ходих до кат да си взема постановлението и да си платя глобата. Както и да е, не ми се говори за самия акт и за КАТ, само искам да питам следното : на постановлението пише, че ми взимат 9 точки и че нямам към тази дата други актове и че ми остават 39 точки ??? Значи всъщност не ми вземат точки? Това истина ли е или аз нещо не разбирам, ето и част от постановлението :
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпросче за Акт и точки
Да не си имал от тия златните талони (Жълтите) които ти спестяват едно нарушение, което преди ти е било простено, а сега ти отнемат само жълтия талон и минаваш на зелен (Син) и затова не ти взимат точки?
Или наистина има правописна грешка!
Когато отидеш да си вземеш талона, трябва да е зачертнато 39 к.т и да са написали останалите!
Ако искаш може да разясниш малко ситуацията, за да не гадаем!
Иначе е интересен казус
Или наистина има правописна грешка!
Когато отидеш да си вземеш талона, трябва да е зачертнато 39 к.т и да са написали останалите!
Ако искаш може да разясниш малко ситуацията, за да не гадаем!
Иначе е интересен казус

-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Ами по принцип ми се полагаше, но така и не отидох да си извадя.
Всъщност нямах нарушения за около 12-13 години шофиране, т.е. изобщо нямах
На талончето няма зачеркнати точки, ама и за пръв път чувам да зачеркват, чувал съм че просто ти връщат талончето.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Засега нямаш отнети точки, но ще ги отнемат.В наказателното постановление пише:"С влизане в сила на НП 25239 се отнемат 9 контрл. точки"- НП ще влезе в сила 7 дни след като си го получил и не си го обжалвал или си го обжалвал, но съдът го е потвърдил(чл.64 от ЗАНН). По-надолу в твоето НП пише,че към датата на издаването му нямаш отнети контролни точки-значи до този акт си бил с 39 точки.Иначе на талона не отбелязват отнетите точки.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Взетите точки се отбелязват единствено в тяхната с-ма, на талона никой не драска, навремето може да е било така, но сега не е !!
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ами то си пише, че към датата на издаване на наказателното постановление има 39 точки.
А на синия талон не се драска.
А на синия талон не се драска.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Това значи, че преди да влезе в сила наказателното постановление си имал 39т. Сега ако имаш друг акт до две години ,ще пише, че имаш 30т и т.н.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
А това, че не се драскало по талончето от кога е? На мен като млад шофьор ми бяха задраскали точките и ми бяха написали 27 със син химикал.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nurv написа:А това, че не се драскало по талончето от кога е? На мен като млад шофьор ми бяха задраскали точките и ми бяха написали 27 със син химикал.
Това е, защото тогава младите шофьори започвахте с 27 точки. Вече всички започват с 39.
По синия талон не се драска и никога не се е правило(моя съм си го ламинирал). Това, колко точки имаш знаеш само ти и системата на КАТ. Ако не си сигурен за наличността, отиваш и си правиш справка.