Предстои ми пътуване след около 2 седмици от Прага до Варна, като досега винаги съм минавал през Сърбия и София, понеже пътищата са главно магистрали и се пътува по-спокойно, но покрай Дунав мост 2(пуснат ли е в експлоатация?) се зачудих, дали да не пробвам някой друг маршрут през Румъния и Дунав мост 2, но не съм пътувал в северозападна България и през тази част на Румъния и не знам какво е състоянието на пътищата там.
Дунав мост 2 не знам дали е пуснат в експлоатация, а ако е, как стоят нещата с преминаването. Досега избягвах Румъния главно заради натоварените пътища, липсата на магистрали и обърквацията, но тъй като съм минавал само веднъж през Румъния, и то преди 2-3години, не знам как стоят сега нещата. Не се оплаквам от маршрута, който използвах досега, но бих пробвал и някой друг, ако е по-добър или за разнообразие. Какъв маршрут бихте ми препоръчали вие?
Прага - Варна алтернативни маршрути
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Прага - Варна алтернативни маршрути
Тъй като и аз пътувам често до Прага (само че от Търговище) се интересувам от този въпрос. На практика за момента няма по-добър маршрут от този през Сърбия (от към време за пътуване). Дунав-мост 2 трябваше да бъде пуснат през ноември, но поне до края на зимата това няма да се случи. Дори и да е пуснат, на практика не се печели нищо. Фактите :
Търговище-София-Калотина-Белград-Сегед последния път го взех за 12 часа (като в това се включват около час и половина чакане на сръбско-унгарската граница и около 20 минути на българо-сръбската). Търговище-Видин в най-добрия случай е около 5 часа. Калафат-Сегед по думите на често пътуващите там се взема за от 5:40 до 6:30 (абсолютен рекорд, но преди време, когато нямаше камери, е 4 часа). На практика, колкото и да е минимално, винаги има чакане на българо-румънската и румънско-унгарската граница. Така че в крайна сметка резултатът е : същото време.
Тук и ТУК беше описан един алтернативен маршрут Гюргево-Букурещ-Сегед. Бях правил сметки и за него, но се получаваше нещо подобно като горните.
Търговище-София-Калотина-Белград-Сегед последния път го взех за 12 часа (като в това се включват около час и половина чакане на сръбско-унгарската граница и около 20 минути на българо-сръбската). Търговище-Видин в най-добрия случай е около 5 часа. Калафат-Сегед по думите на често пътуващите там се взема за от 5:40 до 6:30 (абсолютен рекорд, но преди време, когато нямаше камери, е 4 часа). На практика, колкото и да е минимално, винаги има чакане на българо-румънската и румънско-унгарската граница. Така че в крайна сметка резултатът е : същото време.
Тук и ТУК беше описан един алтернативен маршрут Гюргево-Букурещ-Сегед. Бях правил сметки и за него, но се получаваше нещо подобно като горните.