Колеги предстои ми ходене на 18-ти до Трявна, но се чудя откъде е по-добра идея минаването.
Засега пътя през Шипка - Габрово ми е добре познат, но на предното ходене есента много хора споделиха, че са минавали през хаимбоаза . Има ли идея да се мине оттам с оглед по-малко сняг, по-добро снегопочистване, по-широк път евентуално (знам, че през Габрово пътя е тесен, но въпроса е през хаимбоаз по-широк ли е ? )
Пловдив - Трявна откъде да мина ?
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Пловдив - Трявна откъде да мина ?
Хаимбоаз е магистрала сравнение с Шипка,но ще пообиколиш малко повече.После от боаза караш през Вонеща вода за Трявна,пътя е
хубав(но в това време не знам как е снегопочистването).Лек път откъдето и да минеш.
P.P.Лично в това време бих предпочел Шипка наи вече заради камионите в Боаза,а и тука се почиства до Габрово.
хубав(но в това време не знам как е снегопочистването).Лек път откъдето и да минеш.

P.P.Лично в това време бих предпочел Шипка наи вече заради камионите в Боаза,а и тука се почиства до Габрово.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Пловдив - Трявна откъде да мина ?
Пътувах за Нова година от Пловдив до Трявна и обратно през Шипка - всичко е ок. Единственият по-неприятен участък е Габрово-Трявна, но не е болка за умиране. Според мен през Шипка е по-препоръчително да се минава в момента, с оглед закъсалите тирове на Боаза.