Екскурзия до Милано

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
radi_laif
Автомобил:
Двигател:

Екскурзия до Милано

Мнениеот radi_laif » Пет 08 фев 2013 9:39

Здравейте колеги предстои ми екскурзия до Милано. Самолета ще кацне в Бергамо и искам да попитам някой който е ходил как става придвижването до Милано /влак ,рейс/ и къде е по удачно да се спи в централната част или до гарата.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Re: Екскурзия до Милано

Мнениеот kambone » Пет 08 фев 2013 10:04

Здравей Колега,
От Бергам до гарата има автобуси на всеки 30 мин. Имат гишета точно до изхода на летището, цената беше ниска, мисля че двупосочен билет беше 10 евро. Всички автобуси са на същата цена, пътува се 30-40 мин.
В центъра ако намериш на добра цена е добре, на гарата също е ок - с метро е 2 спирки от идеалния център, но може и пеша да го правите, минава се покрай Гарибалди и т.н.

Ако нямате големи претенции и сте на бюджет мога да ви препоръчам хостел, в който спахме ние лятото като ходихме на Формула 1. Тогава беше 35 евро на нощ, което беше много евтино за този период. Не е нищо особенно но цената му беше много ниска, с градина и на 4 метро спирки от идеалния център (Дуомо).

Потребителски аватар
radi_laif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi_laif » Пет 08 фев 2013 13:33

не не сме на бюджет търся нещо около 70-100 евро на вечер и със закуска около центрана гара,че да не се загубим :yahoo_09 а и с тези куфари предполагам е трудничко а неща които трябва да знам за самия град например дневни карти за гр.транспорт,кафета,тоалетни,такси,глоби и такива неща.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Пет 08 фев 2013 13:50

Ние ползвахме карта за метрото, която беше на брой пътувания, мисля 10.
Иначе съм бил няколко пъти в Милано и се разхождам пеша успешно. Вземате си карта с туристическите обекти и се разхождате. Ако искате да видите тайната вечеря, трябва предварителна резервация.
Ако отделите време да отидете до езерото Комо ще бъдете очаровани, много е красиво.
Иначе градът е сравнително скъп, разхождайте се и се наслаждавайте, дано случите на хубаво време.
Избягвайте туристическите капани, ще ви одерат кожата. По уличките има много приятни ресторанти и кафенета, където е вкусно и традиционно с нормални цени.

Върни се в “Пътеводител”