:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как стои въпроса с пътуване през Сърбия след нова година?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 06 яну 2007 21:07

А как е пътя(състоянието му) в Сърбия че другата седмица ще пътувам?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 9:40

Vladko написа:А как е пътя(състоянието му) в Сърбия че другата седмица ще пътувам?

Е пътя си е добре, ама аз не карам с повече от 120 км/ч, щото не ми се дават по 10-20 € на ченгетата, а и не е здравословно чесно казано...

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 07 яну 2007 10:30

buFka, защо не минаваш през Румъния....не е ли по-добре сега след като вече и те са в ЕС...аз също винаги досега си минавах през сръбско, но сега мислех да мина през Румъния....сподели мнение :wink:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 07 яну 2007 13:34

За излизащите от Калотина има безмитна бензиностанция. Знам й телефона - днес цените бяха съответно 0.65 и 0.71 Евро за литър дизел или бензин.
BUFKA бачкат ли безмитните на излизане от България и увеличили ли са цените.
:?: Аз си направих ГО в Армеец и срещу 10 лв ми издадоха същата, като на Булстрад Зелена карта - пълно покритие, без задраскваници. :wink: Общо 143 лв (133 + 10) :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 14:15

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:За излизащите от Калотина има безмитна бензиностанция. Знам й телефона - днес цените бяха съответно 0.65 и 0.71 Евро за литър дизел или бензин.
BUFKA бачкат ли безмитните на излизане от България и увеличили ли са цените.
:?: Аз си направих ГО в Армеец и срещу 10 лв ми издадоха същата, като на Булстрад Зелена карта - пълно покритие, без задраскваници. :wink: Общо 143 лв (133 + 10) :D

Аз кат минах имаше само 1 български работещ в който имаха само някви кирливи цигари в наличност, затова се принудих да взема от сръбски магазин един стек Camel на цена около 12 Евро, което май е по-скъпичко от нашите магазини...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 08 яну 2007 9:03

[quote="buFka]
е сега ми е интересно кой е прав, щото все си мисля, че Сърбия и Черна Гора няма как да влизат в безплатната зелена карта, при положение че не принадлежат към ЕС или към онова споразумение, по което примерно Швейцария се води, според което зелената карта за ЕС важи и за нея...
давайте да видиме дали съм се набутал за втората зелена карта mhihi[/quote]

Последно се разбра че Англия единствена не е подписала споразумението в което се признава нашата Гражданска :twisted:
Така че за чужбина ни трябва Зелена карта, която:1/ ако е само за ЕС-със задраскванията трябва да е напълно безплатна :!: , 2/ ако е и за страни извън ЕС може да струва от 0 до 150 лева в различните компании....

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 08 яну 2007 13:28

POLO_SPORT написа:buFka, защо не минаваш през Румъния....не е ли по-добре сега след като вече и те са в ЕС...аз също винаги досега си минавах през сръбско, но сега мислех да мина през Румъния....сподели мнение :wink:

:roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 13:47

POLO_SPORT,
зависи от коя точка на България тръгваш. И аз се интересувам, но засега програмите /сайтовете/ за изчисляване на разстояние, определяне на маршрут и т.н. показват че през Румъния е малко по-кратко като разстояние, но пък по-дълго като време /това при оптималния маршрут, който съм избрал през Румъния - т.е. минимум планини и натоварени пътища/. За Румъния има такса за преминаване през Дунав - било то Дунав мост, или ферибот. За Югославия май отпаднаха таксите /то и за Дунав мост се говори, ама засега временно; все пак в този географски район най-дълго изкарват временните неща/; бях чел някъде /не си спомням къде/ че в Югославия имало някакви ремонти по пътищата между нашата граница и магистралата /Ниш/. Може и вече да са ги оправили. Ама колегата buFka нещо упорито си трае - може би чака да го почерпим, или да му пратим течен парафин ... /само майтап, нищо лично !/

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 08 яну 2007 14:35

gr_kanev написа:POLO_SPORT,
зависи от коя точка на България тръгваш. И аз се интересувам, но засега програмите /сайтовете/ за изчисляване на разстояние, определяне на маршрут и т.н. показват че през Румъния е малко по-кратко като разстояние, но пък по-дълго като време /това при оптималния маршрут, който съм избрал през Румъния - т.е. минимум планини и натоварени пътища/. За Румъния има такса за преминаване през Дунав - било то Дунав мост, или ферибот. За Югославия май отпаднаха таксите /то и за Дунав мост се говори, ама засега временно; все пак в този географски район най-дълго изкарват временните неща/; бях чел някъде /не си спомням къде/ че в Югославия имало някакви ремонти по пътищата между нашата граница и магистралата /Ниш/. Може и вече да са ги оправили. Ама колегата buFka нещо упорито си трае - може би чака да го почерпим, или да му пратим течен парафин ... /само майтап, нищо лично !/

Няма ремонти, поне кат минах в петък...а в Сърбия си има такси, нищо не се е променило, първата такса ми беше 1050 динара, втора и трета по 390 (78 динара е едно евро горе долу)...за в бъдеще пак смятам от там да си минавам :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 14:55

buFka написа:...а в Сърбия си има такси, нищо не се е променило, първата такса ми беше 1050 динара, втора и трета по 390 (78 динара е едно евро горе долу)...за в бъдеще пак смятам от там да си минавам :)

buFka, тия такси не са ли за магистралата на Сърбия ? Аз имах предвид входни такси, платими независимо от маршрута през страната /каквито мисля че имаш по едно време за Югославия, или само се говореше/. Иначе и Румъния си има винетна система, а отделно май и екотакса /не съм навлязъл напълно още в дебрите .../
А, и благодаря за инфо-то !
Моята мисъл беше колегата POLO_SPORT да си прецени всичко /такси, време, други национални и регионални особености и т.н./, и тогава да решава откъде да пътува.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 08 яну 2007 15:03

Веднъж се прибирахме от там на 7 януари - тяхната Коледа. Голямо черпене падаше. С 20 марки на 100 км се движехме. Винаги си измисляха нещо тия полицай. От 4-5 дето ни спряха само 1 не ни искаше рушвет...
Това беше преди години. Малко след войната. Сега незнам как е.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 08 яну 2007 15:07

Да, таксите са за пътишата, други такси няма....а куките не са ме хващали досега, а и вече ги понаучих къде са ;)

Иначе какво ме спря да мина през Румъния:

1. Ако изпусна ферибота губя 4-5 часа автоматично
2. Може би излиза по евтино, ама е по бавно....и без това пътувам доста, предпочитам поне време да спестя
3. *********** ** ** цигани, затова няма да мина от там никога :)

П.С. Моля някой да я заключи, вече установихме как стои въпроса ;)

Върни се в “Пътеводител”