София - Слънчев бряг по магистрала Тракия?
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Re: София - Слънчев бряг по магистрала Тракия?
Здравейте ! И аз утре тръгвам в тази посока. По моите сметки в 7 или 7:30 се качвам на магистралата от Пазарджик. Според вас през Каблешково по-малко трафик ли ще има? И на мен пътят ми е непознат,но имам ГПС.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Задръстването при мен почна преди Ахелой и се влачих един час за някакви 3-4 километра. Сложили са разни пешеходни светофари, наспрели коли и минаването е ад. Ако се мине през Каблешково се излиза реално на входа на Ахелой и предполагам ще минеш за 10 минути най-много.
Само да вметна че и аз ходих онзи ден точно от София до Сл Бряг.Но реших да се направя на природолюбител и минах през подбалканската.Това бе огромна грешка.Яки камиони ...бавно каращи коли...неразумни и неприятни изпреварвания от нервни шофьори..Доста нерви и напрежение ми коства ... ..Не знам ама тръгнах във 17.00ч и стигнах около 23.00 там..Не го препоръчвам този път поне през този месец.
DundyTheCroc написа:Задръстването при мен почна преди Ахелой и се влачих един час за някакви 3-4 километра. Сложили са разни пешеходни светофари, наспрели коли и минаването е ад. Ако се мине през Каблешково се излиза реално на входа на Ахелой и предполагам ще минеш за 10 минути най-много.
В Каблешково пътя се разделя на две, ако сте тръгнали за Сл. Бряг на светофара завивате на ляво, за Несебър и преди него, минавате направо и излизате на Ахелой.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Аз си идвах от Бургас :)
Днес сутринта посока Бургас нямаше задръстване, но преди Ахелой пак си имаше колона, макар и по-малка.
Днес сутринта посока Бургас нямаше задръстване, но преди Ахелой пак си имаше колона, макар и по-малка.
-
- Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
- Двигател: BKS 2008
- Контакти:
Поморие-Ахелой-Равда лятото е винаги под въпрос дали няма да попаднете на задръстване (понякога доста дълги), като препоръката е да се избягва.
Мога да предложа един проверен път: на разклона в Каблешково се продължава към Варна, а не към Ахелой. След десетина км има отбивка за Слънчев бряг през с.Тънково и излизате точно на "околовръстното" на Слънчев Бряг, което е главния път Бургас-Варна.
До Каблешково както знаете може да се стигне по три начина:
1. Стария път след Айтос има отбивка за Слънчев бряг/Каблешково вляво;
2. От Бургас, 4-5 км преди Сарафово и летището има една детелина, на която се слиза вдясно и минава зад летището;
3. Най-новата връзка - от магистралата има нова отбивка 10-15км преди Бургас и се казва пътен възел Българево (и към Нефтохим). Този път слиза от магистралата и след Българево излиза на стария път точно на стария разклон за Слънчев бряг/Каблешково след Айтос.
За мен най добрия маршрут до Слънчев бряг е номер 2 - максимално на магистрала и избягване на Ахелой
Мога да предложа един проверен път: на разклона в Каблешково се продължава към Варна, а не към Ахелой. След десетина км има отбивка за Слънчев бряг през с.Тънково и излизате точно на "околовръстното" на Слънчев Бряг, което е главния път Бургас-Варна.
До Каблешково както знаете може да се стигне по три начина:
1. Стария път след Айтос има отбивка за Слънчев бряг/Каблешково вляво;
2. От Бургас, 4-5 км преди Сарафово и летището има една детелина, на която се слиза вдясно и минава зад летището;
3. Най-новата връзка - от магистралата има нова отбивка 10-15км преди Бургас и се казва пътен възел Българево (и към Нефтохим). Този път слиза от магистралата и след Българево излиза на стария път точно на стария разклон за Слънчев бряг/Каблешково след Айтос.
За мен най добрия маршрут до Слънчев бряг е номер 2 - максимално на магистрала и избягване на Ахелой