Монтана - Лом затворен има бедстващи хора!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Монтана - Лом затворен има бедстващи хора!!!

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 30 дек 2014 1:56

Червен кръст и гражданска защита има там, моля не отивайте само за да създавате калабалък http://www.tribali.info/bg/izvanredno-zatvoriha-i-patya-montana-lom/#.VKHpntiAB
От сайта на АПИ
Ограничения в движението на МПС в Северозападна България

29.12.2014 18:43
Поради усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България, се спира движението на товарни автомобили над 12 т, а след потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили, третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде затворена за движение за всички МПС. Препоръчваме да не се предприемат пътувания в Северозападна България!

_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Re: Монтана - Лом затворен има бедстващи хора!!!

Мнениеот _B4_ » Вто 30 дек 2014 2:32

Съчувствам им на хората. Дано по-бързо разчистят пътя за да се приберат по домовете си.

п.п. Много се дразня като ги дават по ТВ и се оплакват, че стоят 2-3 часа и са премръзнали. Аз като пътувам независимо кога, но особенно зимата пълня до капачката, дали ще пътувам 50 или 200км няма значение. Така или иначе колкото остане няма да се изхвърли, но доста можеш да си облекчиш положението ако се случи непредвидена ситуация. Ако сте цялото семейство лекарствата после струват в пъти повече от горивото което сте "спестили", а за преживяното няма какво да говорим.

КАРАЙТЕ УМНО!!!! И дано на никой не му се случва да закъса на пътя.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 30 дек 2014 3:00

Дразнещо е, но да не забравяме че става въпрос за северозападнала България, тука с възможност да напълнят до капачката са не повече от 2-3% хората. Аз също пълня бутилката до горе, което обаче е 25 литра, като свърши има и 5-6 литра бензинец, обикновено ако съм с децата има и одеало и дебели дрехи, вода и зарядни за телефоните, ако са по сериозни снеговете има и лопата в багажника, но не всеки излиза така подготвен зимата на път

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 30 дек 2014 17:08

Ода, ако някой иска да пътува в такива условия е длъжен да се застрахова.
АКо няма пари да напълни резервоара - да не тръгва въобще.
Или цената на живота му е на стойността на един резервоар, м?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 30 дек 2014 17:20

Съгласен съм и не съм съгласен, кой ще предположи че посред бял ден ще заседне в двайсете километра от Монтана до Расово и ще му трябва пълен резервоар гориво. И пак казвам не забравяйте в кой край на държавата се намираме, най бедния в Европа, а пък тая година не бяха наводнения, поледици, виелици и какво ли не, хората изнемогват

Потребителски аватар
Светалце
Автомобил: Passat GL
Двигател: E2 91

Мнениеот Светалце » Вто 30 дек 2014 18:23

Понеже вчера пътувах - на 2 км пред мен беше снегорина...Точно за това разстояние между мен и него се налагаше да разбивам преспи от навеища с височина 50 и кусур см и ширина по няколко метра... Имам и лопата и метла, и пълен набор инструменти в колата...Но когато сте последната кола в дадена посока и единствената на пътя за дълъг период от време ...Не ми се коментира! Преди години на същия път заседнахме с деца, с училищния автобус пак в такива преспи... От 112 ми казаха, че сме с приоритет...и така 7 часа...Докато дойде един от местните житни босове с трактор и ми изтегли обратно до училище, където нощувахме...Тука няма оправия!Техниката им е малко! Пътната инфраструктура не е добра. Няма ограждения, които да спират снега по селските пътища, ориентирани в посока север-юг, защото те са проблемните при такива навявания.

Върни се в “Пътеводител”