Колеги, понеже в петък ще пътувам по посочения маршрут моля някой прясно минал от там да сподели какво е състоянието на пътя. Визирам Шипченският проход и от Асеновград "надолу" до Смолян. Има ли сняг по пътя, вериги ще ми трябват ли? Какво е състоянието на пътната настилка по посочените проходи?
Предварително благодаря на отзовалите се!
Варна - Габрово - Смолян състояние
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Варна - Габрово - Смолян състояние
Така... Като никой не ми отговаря, да си отговоря сам..
Варна - Шумен е ясно, там е магистрала, но последните 10-15 км има някакви зверски дупки!!
Шумен - Велико Търново - Габрово е добре откъм настилка. Не е перфектен пътя, но е доста добър.
Габрово - Казанлък (Шипченски проход) е добре откъм настилка, пътят е перфектно изчистен, няма и снежинка! Изпреварванията са почти невъзможни.
Казанлък - Стара Загора е добре като в по-голямата си част е с по две ленти в посока (нещо, което не знаех).
Стара Загора - Пловдив няма да го коментирам, понеже е "магистрала"
Пловдив - Асеновград е една дълга права, няма какво да се коментира...
Асеновград - Смолян: настилката е хубава, перфектно почистен до Пампорово, по тъмно изпреварванията стават в завоите... Да отбележа: тия си мислят, че мигача им дава предимство при изпреварване!! Наложиха се интересни маневри с двама-трима!!!
След Пампорово историята е друга... На места има сняг и киша, както и някакви калища, засъхнали по пътя и станали като "легнали полицаи"..
Надявам се да съм бил полезен на някого с това мнение
Варна - Шумен е ясно, там е магистрала, но последните 10-15 км има някакви зверски дупки!!
Шумен - Велико Търново - Габрово е добре откъм настилка. Не е перфектен пътя, но е доста добър.
Габрово - Казанлък (Шипченски проход) е добре откъм настилка, пътят е перфектно изчистен, няма и снежинка! Изпреварванията са почти невъзможни.
Казанлък - Стара Загора е добре като в по-голямата си част е с по две ленти в посока (нещо, което не знаех).
Стара Загора - Пловдив няма да го коментирам, понеже е "магистрала"
Пловдив - Асеновград е една дълга права, няма какво да се коментира...
Асеновград - Смолян: настилката е хубава, перфектно почистен до Пампорово, по тъмно изпреварванията стават в завоите... Да отбележа: тия си мислят, че мигача им дава предимство при изпреварване!! Наложиха се интересни маневри с двама-трима!!!
След Пампорово историята е друга... На места има сняг и киша, както и някакви калища, засъхнали по пътя и станали като "легнали полицаи"..
Надявам се да съм бил полезен на някого с това мнение
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Късно виждам темата, но от Казанлък до Пловдив не е нужно да се минава през Стара Загора. Може да се мине по подбалканския път, като състоянието на настилката е може би по-добро от магистралата. Спестяват се доста километри, може би и време, пътя не е натоварен и се пътува спокойно.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Навигацията каза така и аз през Стара Загора.. Ама навръщане минах по подбалканския и наистина е доста по-добре от "магистралата"