Няколко въпроса относно Фериботът Видин-Калафат.....

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Skorpion_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Skorpion_BG » Вто 30 яну 2007 12:49

gr_kanev написа:Последно инфо от моите "агенти" във Видин (че не намерих cheren_golf). Човек от Видин е пътувал скоро; в посока Видин-Калафат фериботите тръгват горе-долу в часовете 6, 10, 13, 16 - като се събере достатъчно "материал" за превозване. Около 1 час е разликата в тръгването от Видин и Калафат. Цените са такива, както са цитирани вече два пъти; в допълнение са взели 4-5 евро за дезинфекция (щото няма екотакса) и 15-16 евро пътна такса (предполагам че тези неща при пътуване в обратна посока както се интересуваше колегата ще ги вземат на унгарската граница, т.е. на влизане, а не на българската - на излизане).
Успех, и сподели как са нещата, че и аз се интересувам за малко по-късен етап.

15-16 евро пътна такса!!! :shock
Стига де - в Румъния се купува винетка като в България! Може да я купиш за 1 месец например и обратно да не купуваш! Струва 7-8 евро ако не се лъжа! Може и за седмица, тогава е 3-4 евро!!
В Унгария също се купува винетка за магистралите и е малко по-скъпа отколкото в Румъния!!
На практика таксите по маршрута България - Австрия например през Румъния и Унгария се ограничават с тия винетки!
По маршрута през Сърбия, Хърватия, Словения се плащат ТОЛ такси (за магистралите) на обща сума около 40 евро в една посока!! (това е собствен опит отпреди 10-тина дена)! За сметка на това растоянието е с около 300 км. по-късо и с повече магистрали!

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 30 яну 2007 12:53

Skorpion_BG написа:Другия вариант е през Бекет-Оряхово! Там минават повечето тирове, ферибота е много по-голям и се чака по-малко!! :D
Лятото минавах и на двата - на Калафат чаках 3 часа, мързеше ги!! :evil:
На Оряхово минах за 20 мин.!! Ама уцелих точно пристигането на ферибота, иначе и на двата се подготви за 1-2 часа чакане!!
Но пак е по-добре отколкото да караш да Русе!!
А другия вариант е - изчакай да построят Дунав мост 2!!! :D :D

И пътят в БГ е по-хубав

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 яну 2007 14:19

Skorpion_BG написа:15-16 евро пътна такса!!! :shock
Стига де - в Румъния се купува винетка като в България! Може да я купиш за 1 месец например и обратно да не купуваш! Струва 7-8 евро ако не се лъжа! Може и за седмица, тогава е 3-4 евро!!
В Унгария също се купува винетка за магистралите и е малко по-скъпа отколкото в Румъния!!
На практика таксите по маршрута България - Австрия например през Румъния и Унгария се ограничават с тия винетки!
По маршрута през Сърбия, Хърватия, Словения се плащат ТОЛ такси (за магистралите) на обща сума около 40 евро в една посока!! (това е собствен опит отпреди 10-тина дена)! За сметка на това растоянието е с около 300 км. по-късо и с повече магистрали!

Колега, виждам, че ме цитираш - предполага да си прочел добре какво съм написал. Така ми казаха на мен - така предавам и аз. Живот и здраве като мина аз оттам, ще споделя моите впечатления.
Виждам че и други дават препоръки откъде е по-направо, и т.н. Ама за всеки конкретен случай. Колегата попита за 1 посока, струва ми се - от Полша през Словакия, Унгария и Румъния. Едва ли ще иска да минава през Хърватия и още повече Словения. За варианта през Оряхово - добре, ама има повече през Румъния.
Всеки има глава на раменете си, има право да управлява автомобил - значи има и 18 години => да си решава сам.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 30 яну 2007 14:29

gr_kanev написа:...

В крайна сметка колегата наистина сам ще си реши, но мисля че ще му е по-лесно да вземе решение, ако има повече информация.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 яну 2007 15:11

Стиви Джи написа:В крайна сметка колегата наистина сам ще си реши, но мисля че ще му е по-лесно да вземе решение, ако има повече информация.

Напълно съм съгласен, ама нека информацията е такава, че да има той полза от нея.

Skorpion_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Skorpion_BG » Вто 30 яну 2007 15:40

gr_kanev написа:......

Колега, всеки сам си решава, но колкото повече информация, толкова по-добре!!
Между другото ако пътуваш от Словакия и Унгария през Румъния разстоянието до Калафат или Бекет не е много различно!
А и маршрута през Унгария и Сърбия е с почти същото разстояние, но си спестяваш ферибота!

Потребителски аватар
holy_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holy_man » Вто 30 яну 2007 23:31

Колеги благодаря ви за информацията ще ми бъде от голяма полза.Отиването до Полша ще бъде със самолет.Демек маршрута е само за връщането. Полша през Словакия, Унгария и Румъния,ферибота и София накрая е маршрута.

Най-много ме тревожи мисълта ,че няма да мога аз лично да го направя това ходене. Цялата тази информация е за сестра ми която ще отиде да си докара служебната кола от Полша.Сложна е цялата работа ,но ще видим в крайна сметка какво ще стане. Благодаря още веднъж за полезната информация :):):)

Върни се в “Пътеводител”