Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Pepsito
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?

Мнениеот Pepsito » Чет 04 авг 2022 11:26

В момента съм във Виена. Заредих газ преди да вляза в Австрия, на някаква малка Томегаз с карта за 18.9 крони за литър. До Виена не видях газ, а и в момента имам.Ако видя зор, обръщам на бензин, зареден от Марешки :icon_lol Ще пиша като мина Сърбия, но този път ще рискувам през Хоргош. Лек ден на всички!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 04 авг 2022 21:37

Кайзен написа:Би ли споделил и къде си зареждал и на какви цени?

Последното ми зареждане е в Румъния и цената за литър беше почти същата, като в България след държавната отстъпка - 3.30лв/л
В Унгария също зареждах 20л, но не помня цената (платих в брой). При всички случаи на табелите на бензиностанциите пише една цена, като влезнеш, разбираш, че тя е само за коли с унгарска регистрация и плащаш друго. Беше нешо от рода на 3.80лв/л Отелно - има лимита за гориво, което можеш да заредиш на ден (20 или 50л, зависи от бензиностанцията)
Мисля, че и в Сърбия зареждах, но там ми се губи - трябва да видя касовите бележки.

Посочените цени са за дизел, не премиум.

Pepsito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepsito » Пет 05 авг 2022 17:00

През Хоргош точно в 13 часа пристигнах и в 14 часа преминах(за 1 час :cool ).Работеха 4 пункта на влизане в Сърбия. В Унгария бензин и дизел по 480 форинта за литър, а газ няма по трасето Виена-Будапеща-Хоргош.На няколко места съм спирал и има означение за LPG, но на самите бензиностанции като отбиеш и тогава цената не е означена(липсва). Иначе незнам дали тези цени само за унгарци! В Сърбия заредих веднага за 113.5 динара.Просто границите се минават на късмет. Само да кажа, че на Келебия-Томпа бяха два пункта за контрол. Дано съм помогнал, колеги :beer

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 05 авг 2022 18:44

480те форинта са държавната макс. цена за местни, иначе бензина беше 720 или 780 на литър за 95

Pepsito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepsito » Пет 05 авг 2022 22:41

Още нещо , колеги. Непосредствено пред една от путарините в Сърбия, ми се случи следното нещо:
Както си караш по магистралата с нормална скорост и след лек завой, изведнъж излиза на пътя един мургавелко и мята кърпа(парцал) и крещи за помощ. И директно излиза срещу колите, даже навлиза срещу колите. А на брега лежи друг, с шише вода до него и сякаш е умрял!?!? В първия момент намалих инстиктивно, а този застана пред колата. Жена ми се усети и вика да не спирам.Като дадох газ и тръгнах срещу него, мургавия се махна! Това е капан, колеги, ВНИМАВАЙТЕ!

mrsch66
Автомобил: jetta 2
Двигател: ez 1986

Мнениеот mrsch66 » Сря 31 авг 2022 14:59

Утре сутринта ще пътувам през Сърбия има ли прясна информация как е на Калотина и Хоргош или да минавам през Румъния.

sesi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sesi85 » Сря 31 авг 2022 17:54

Тук може да следите за трафика на сръбските граници:

https://kamere.amss.org.rs/

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 31 авг 2022 21:36

Да знаеш че олиото там е на далавера :mhihi

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Вто 06 сеп 2022 20:27

Колеги, внимавайте през Сърбия, онзи ден пуснаха нова система за контрол на скоростта. Камери измерват средната скорост и ако е по-висока от 130, няма да можете да напуснете Сърбия, докато не платите глобата. Камерата има магистрала навсякъде

mrsch66

Мнениеот mrsch66 » Чет 19 яну 2023 10:58

Здравйте колеги утре сутринта ще пътувам през Сърбия има ли прясна информация как е на Калотина и Хоргош или да минавам през Румъния.

gadnyara
Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
Двигател:

Мнениеот gadnyara » Чет 19 яну 2023 14:33

О, на Калотина е спокойно, особено ако успеете да сте там преди 8.00ч.
Преди Белград има едно изнервяне след изхода от путарината, преди изкачването. Не е страшно, но сърбежите са нахални и се бутат...
Към Унгария минаването нямам идея как.

Последно време и през Румъния е неприятно - Видин няма адекватна алтернатива и там минаване под час си е късмет. Същото е на Надлаг, ако се кара по магистралата, а празния пункт добавя 30-40мин път за познаващи маршрута, иначе е повече.

mrsch66

Мнениеот mrsch66 » Чет 19 яну 2023 17:18

То тогава е направо приказка сега аз пътувам поне по 4 пъти в годината до прага и обратно есента и сега 16 декември беше по 8-10 часа на Сръбска и Унгарска граница затова мислех дали да не минавам през Румъния ама чета че на Видин има задръствания колкото бяха на Сърбия и търсех инфо къде е по-малкото чакане

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Нед 09 апр 2023 19:35

Привет, ще пътувам до Белград, през Ниш. Интересува ме дали до Ниш може да се мине по онзи път с тунелчетата, а не по магистралата?
Също като се кача на Ниш на магистралата до Белград плащам на първата путарина и през другите директно без да спирам да Белград или трябва на всяка да се спира?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 11 апр 2023 13:38

Не трябва да се качваш на магистралата, караш по стария път и ще минеш през тунелите. Плащаш чак на Белград.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 18 апр 2023 13:18

vocil написа:Привет, ще пътувам до Белград, през Ниш. Интересува ме дали до Ниш може да се мине по онзи път с тунелчетата, а не по магистралата?
Също като се кача на Ниш на магистралата до Белград плащам на първата путарина и през другите директно без да спирам да Белград или трябва на всяка да се спира?
Благодаря предварително!

Ако си много твърдо решен :icon_lol след границата гледаш за табела Димитровград надясно и караш заедно с всичката селкостопанска техника. Иначе караш по магистралата теглиш си билетче, на Ниш слизаш от нея и си плащаш. После пак се качваш и теглиш и преди Белград пак плащаш. Сумарно двата билета ще ти се вържат около 20 стотинки повече от един за целия участък. Специално до Ниш е супер пътя, след това до Белград има изнервящи ремонти на места.

Върни се в “Пътеводител”