Някои малки уточнения..
10-дневната винетка за Чехия през 2022 е с цена от 310 CZK и ако си я закупиш он-лайн, то би платил 12,58 Euro към днешна дата - https://edalnice.cz/en/#/validation
LPG в Чехия има достатъчно. Аз съм зареждал на следните
Понеже аз в Словакия не зареждам газ и след Унгария винаги зареждам на Benzina Hněvkovského 684, 617 00 Brno-jih - https://goo.gl/maps/NahsNQYbw6FHstESA
https://cerpacistanice.molcesko.cz/ като се избере LPG се показват всички бензиностанции с газ..
В Австрия газ също има. Тези трите са най-популярните по магистралата:
eni Ybbs-Kemmelbach - 48.158563,15.112159
Shell - Reichsstrasse. 14, 3380, Poechlarn - https://find.shell.com/at/fuel/12272199 ... chsstrasse
eni Vorchdorf - 48.010868,13.924406
Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?
Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?
Границите ги минавах към 10 часа. Относно зареждането на газ, в Чехия по магистралата Бърно-Прага почти няма газ. Там където има , още на табелата преди нея се обозначава със стрелка LPG.Аз заредих в Прага на OMV, а на връщане на около 160 км обратно към Бърно на Шел и с карта. Има газстанции на Томегаз, но там не на всякъде става с карта.
В момента съм във Виена. Заредих газ преди да вляза в Австрия, на някаква малка Томегаз с карта за 18.9 крони за литър. До Виена не видях газ, а и в момента имам.Ако видя зор, обръщам на бензин, зареден от Марешки
Ще пиша като мина Сърбия, но този път ще рискувам през Хоргош. Лек ден на всички!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Sharan 7M
- Двигател: AFN
Кайзен написа:Би ли споделил и къде си зареждал и на какви цени?
Последното ми зареждане е в Румъния и цената за литър беше почти същата, като в България след държавната отстъпка - 3.30лв/л
В Унгария също зареждах 20л, но не помня цената (платих в брой). При всички случаи на табелите на бензиностанциите пише една цена, като влезнеш, разбираш, че тя е само за коли с унгарска регистрация и плащаш друго. Беше нешо от рода на 3.80лв/л Отелно - има лимита за гориво, което можеш да заредиш на ден (20 или 50л, зависи от бензиностанцията)
Мисля, че и в Сърбия зареждах, но там ми се губи - трябва да видя касовите бележки.
Посочените цени са за дизел, не премиум.
През Хоргош точно в 13 часа пристигнах и в 14 часа преминах(за 1 час
).Работеха 4 пункта на влизане в Сърбия. В Унгария бензин и дизел по 480 форинта за литър, а газ няма по трасето Виена-Будапеща-Хоргош.На няколко места съм спирал и има означение за LPG, но на самите бензиностанции като отбиеш и тогава цената не е означена(липсва). Иначе незнам дали тези цени само за унгарци! В Сърбия заредих веднага за 113.5 динара.Просто границите се минават на късмет. Само да кажа, че на Келебия-Томпа бяха два пункта за контрол. Дано съм помогнал, колеги 

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
480те форинта са държавната макс. цена за местни, иначе бензина беше 720 или 780 на литър за 95
Още нещо , колеги. Непосредствено пред една от путарините в Сърбия, ми се случи следното нещо:
Както си караш по магистралата с нормална скорост и след лек завой, изведнъж излиза на пътя един мургавелко и мята кърпа(парцал) и крещи за помощ. И директно излиза срещу колите, даже навлиза срещу колите. А на брега лежи друг, с шише вода до него и сякаш е умрял!?!? В първия момент намалих инстиктивно, а този застана пред колата. Жена ми се усети и вика да не спирам.Като дадох газ и тръгнах срещу него, мургавия се махна! Това е капан, колеги, ВНИМАВАЙТЕ!
Както си караш по магистралата с нормална скорост и след лек завой, изведнъж излиза на пътя един мургавелко и мята кърпа(парцал) и крещи за помощ. И директно излиза срещу колите, даже навлиза срещу колите. А на брега лежи друг, с шише вода до него и сякаш е умрял!?!? В първия момент намалих инстиктивно, а този застана пред колата. Жена ми се усети и вика да не спирам.Като дадох газ и тръгнах срещу него, мургавия се махна! Това е капан, колеги, ВНИМАВАЙТЕ!
-
- Автомобил: jetta 2
- Двигател: ez 1986
Утре сутринта ще пътувам през Сърбия има ли прясна информация как е на Калотина и Хоргош или да минавам през Румъния.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Да знаеш че олиото там е на далавера 

- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Колеги, внимавайте през Сърбия, онзи ден пуснаха нова система за контрол на скоростта. Камери измерват средната скорост и ако е по-висока от 130, няма да можете да напуснете Сърбия, докато не платите глобата. Камерата има магистрала навсякъде
-
Здравйте колеги утре сутринта ще пътувам през Сърбия има ли прясна информация как е на Калотина и Хоргош или да минавам през Румъния.
О, на Калотина е спокойно, особено ако успеете да сте там преди 8.00ч.
Преди Белград има едно изнервяне след изхода от путарината, преди изкачването. Не е страшно, но сърбежите са нахални и се бутат...
Към Унгария минаването нямам идея как.
Последно време и през Румъния е неприятно - Видин няма адекватна алтернатива и там минаване под час си е късмет. Същото е на Надлаг, ако се кара по магистралата, а празния пункт добавя 30-40мин път за познаващи маршрута, иначе е повече.
Преди Белград има едно изнервяне след изхода от путарината, преди изкачването. Не е страшно, но сърбежите са нахални и се бутат...
Към Унгария минаването нямам идея как.
Последно време и през Румъния е неприятно - Видин няма адекватна алтернатива и там минаване под час си е късмет. Същото е на Надлаг, ако се кара по магистралата, а празния пункт добавя 30-40мин път за познаващи маршрута, иначе е повече.
-
То тогава е направо приказка сега аз пътувам поне по 4 пъти в годината до прага и обратно есента и сега 16 декември беше по 8-10 часа на Сръбска и Унгарска граница затова мислех дали да не минавам през Румъния ама чета че на Видин има задръствания колкото бяха на Сърбия и търсех инфо къде е по-малкото чакане